Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

HORRID - Matt

Hey Matt, trochu se nám představ (myslím tím svou osobu).

Tak o mně, je mi 24 let, hraji na bicí od 1993 pro dvě skupiny HORRID a NECROFLESH, nahráli jsme celkem 3 alba, demo a promo. Jinak studuji literaturu na univerzitě, strašně rád cestuji po světě?a mám rád pivo, eh eh eh!!!

Poslal jsi mi nahrávku jak HORRID tak NECROFLESH, mužeš nám svými slovy představit tyto kapely, jaké vidíš rozdíly! Slyším podobnost hlasu, jak jsi uvedl, obě kapely jsou tvé, takže předpokládám, že zpíváš, jak to je? Mimochodem u obou kapel je zpěv velice dominantní!

Pro upřesnění ty dvě skupiny jsou odlišné, protože HORRID jsou více evropskou skupinou (jako švédský death brzkých 90. let), protože sound je rychlejší než u NECROFLESH, kteří jsou spíš amerického typu. HORRID jsou více techničtí a hlubší v hudbě, NECROFLESH je více přímočarý a méně temnější, než HORRID! Ne, spletl ses, ha ha, já hraji v obou kapelách na bicí, ano, v bubnování je to velice odlišný styl a co se týče zpěvu musím s tebou souhlasit, že je podobný a je určitě velmi dominantní v obou kapelách. S oběma kapelami si myslíme, že vokály jsou důležité jako nástroj, velmi hluboké a syté. V HORRID máme nového zpěváka Roberta a jeho hlas je velmi ostrý, jsme s tím moc spokojeni, je sice dost odlišný od MCD, ale je více agresivnější a hlubší...

Jako NECROFLESH chcete dosáhnout jakých cílu?

Chceme udržovat v naší zemi extrémní hudbu naživu. Chceme hrát hudbu, co milujeme a doufáme taky, že nahrajeme tolik CD kolik stihneme!!! Tady v Itálii je to dost těžké, je tu moc zlodějů a scéna je moc špatná, ale my pokračujeme v naší hudbě, death metal je náš životní styl. Teď pracujeme na našem prvním dlouhohrajícím albu, tak doufáme v co nejlepší ohlas ve světě.

NECROFLESH znám ze splitu s ENTRAILS. Jak se ti líbí tato kapela, nemyslíš, že na splitu jsou dvě absolutně odlišné kapely?

ENTRAILS se mi moc líbí. Před naším splitem jsem je nikdy neslyšel, je to dost dobré. Ano, jsou od nás odlišní, ale myslím si, že je to dobrý nápad hodit dvě odlišné skupiny k sobě.

Kdyby přišlo na věc a měl by ses rozhodnout, pro kterou kapelu by ses rozhodl? Nezpusobuje ti to časové problémy, stíháš obě kapely v pohodě?

Pro HORRID!!!!! HORRID je ten druh hudby, který cítím ve svém srdci. Před pár lety jsem se dal k NECROFLESH jen jako záskok, protože jsem byl jejich kámoš a když po jednom roku si stále nenašli dobrého bubeníka, tak jsem zůstal ve skupině jako skutečný člen. Takže HORRID vždycky byla mou skupinou číslo 1. Čas není problémem, protože tuhle hudbu miluji!!!!!

HORRID má celkem nečitelné logo, nemyslíš, že je to handicap? Protože takhle si vás může někdo s někým splést. Nač v logu ten pentagram? Jste do jisté míry i satanistickou kapelou?

Ne, to si nemyslím, naše logo máme rádi taky kvůli takové dost nerozšifrovatelnosti, pokládáme ho za logo naší skupiny a ten pentagram, musíš si přečíst naše texty, nejsme satanistická skupina, ale nenávidíme církev, Boha a jeho zákon. Naše logo a pentagram odráží naši nenávist k církvi, dá se říct, že se snaží otevřít lidem oči, když vyznávají tato náboženství, ke kterým my jsme pokrytečtí v takovém nebo jiném pohledu. Být volný je naším náboženstvím.

Nahrávka ?Blasphemic Creatures? byla pořízena ve Švédsku ve studiu Sunlight, pod taktovkou Tomase Skogberga. To jste si z jihu udělali jen takový výlet na sever? Asi vás to muselo stát dost peněz? Jste s výsledkem spokojeni? Já bych osobně řekl, že spojení jihu ze severem vám prospělo, dokonce jsem byl ohromen, protože když se zaposlouchám do ?Blaspemic?? vybaví se mi doba AMORPHIS ?The Karelian Isthmus?. Co vás vedlo na sever? U vás nejsou kvalitní studia a nebo ano, ale neumí udělat takovou tu severskou atmosféru?

Ano, udělali jsme si výlet z jihu na sever, nebyl pro nás drahý, náš label nám dal nějaký rozpočet a my jsme byli moc spokojení s výsledkem ?Blashemic Creatures?, ano, zní to velmi švédsky, sound, který máme skutečně rádi. Možná, že ohlasy po světě nacházejí v našem MCD vlivy AMORPHIS ?The Karelian Isthmus?, je to skvělé album, nejlepší album AMORPHIS, které taky navíc nahráli ve studiu Sunlight, eh eh eh!!! Taky jsme nahrávali v Sunlight, protože milujeme ten sound, v Itálii není tak kvalitní studio a je to zároveň naše třetí album s Tomasem.

Vaše předchozí tvorba se chýlila ve stejném death metalu jako u ?Blaspemic??? Popiš mi vaše starší nahrávky a co k nim cítíte? Přece jen vaše prvotní demo ?Eternal Suffering? vzniklo v roce 92 a to je už nějaká doba, abys byl na to hrdý! Myslíš, že je spravedlivé, že když jste tak starou kapelou, že váš debut vyjde až nyní? Jak se díváš na problém, že kapely, které neexistují ani rok, snad nemají ani demo a hned jim někdo vydá album, zatímco někdo by si to zasloužil? Hmm jako třeba vy!

Naše dřívější nahrávky byly velice ostré, takže velice odlišné od našich MCD a našeho nového alba, něco ve stylu HELLHAMMER a starém GRAVE stylu. V minulosti jsem odmítnul nějaké dobré nabídky, protože ty chtěly něco změnit na naší hudbě, takže jsme počkali a teď jsme se vším velice spokojeni. Nahráli jsme 3 dema, jedno 7?, jedno MCD a jedno dlouhohrající album, takže naše historie není stejná jako u jiných italských skupin. Skupiny, co existují méně než jeden rok a nemají demo, ale rovnou album? Pokud jsou čestná skupina, tak existují pořád i za deset let, pokud to nejsou jenom sračky!!!!

Jak je známo, vaše nové album vyjde u DEADSUN. Jak ses dal dohromady s JF? Co vám nabídl a co si od toho slibujete, že ?Reborn In Sin? vyjde u DEADSUN?

Po ?Blashemic Creatures? jsme odmítli nabídku BEHIND THE MASK, takže teď začínáme s hledáním nového labelu, napsal jsem newsletter se všemi informacemi o HORRID a poslal je všem labelům, potom mě taky moc labelů kontaktovalo, že by si poslechli naše MCD, mezi jinými taky JF, a potom jsme jim poslali kopii ?Blashemic Creatures?. Moc se mu to líbí a nabídl nám dost dobré služby, takže jsme podepsali u DEADSUN RECS. Jsme s jejich podporou velmi spokojení, doufáme, že s ?Reborn In Sin? udržíme jméno HORRID naživu ve světě, jsme velice čestní, milujeme death metal a hrát jej bez kompromisů, takže děkujeme JF, že nám dal šanci.

Opět pojedete nahrávat do Švédska? Jak vlastně bude vypadat toto album? Kolik bude mít skladeb? Použijete některé skladby z prvních demáčů? Hele Matte, a co se tak přestěhovat na sever? Udělal bys takové razantní rozhodnutí, ze sluníčka do chladu?

Už jsme nahráli naše nové album ?Reborn In Sin? v Sunlight studiu s Tomasem Skogsbergem v dubnu, teď bude masterováno ve Francii a vyjde v říjnu pod DEADSUN RECS. Album bude obsahovat 7 skladeb + outro, celkem 45:50 švédského deathu ala DISMEMBER, CARNAGE, AMORPHIS, ale v našem stylu a jsme spokojeni s výsledkem. O těch demo písních, jsou moc staré a příliš odlišné od naší současné tvorby, takže v budoucnosti je už nepoužijeme. Tohle nové album je hodně lepší než naše MCD, víc agresivní, temné, melodické a hluboké, velmi temný death metal, nejlepší nahrávka HORRID!!! A o té zimě, milujeme zimu a stejně tak Švédsko je skvělá země. Kvůli tomuto albu jsem byl ve Švédsku 10 dní (zbytek kapely 15 dní) a nebyla tam tak zima, eh eh eh?

Hey Matt, máš nějakou přítelkyni? Jak spolu trávíte volný čas? Co bys dělal, kdyby jednoho dne ta dívka řekla: buď já a nebo kapela? Jak by ses rozhodl? Už jsi dělal podobné rozhodnutí. Do jaké míry se umíš sám rozhodovat? Máš svuj názor a nebo za tebe rozhoduje dejme tomu třeba maminka, otec a nebo kamarádi?

Pokud bych měl přítelkyni (což nemám), jsem si jistý, že by se mě neptala na tento druh otázek, pokud by mě skutečně milovala...možná vtipem!!! A to platí pro celou moji rodinu.

Vyvedl jsi za svůj život nějaké hovadiny, kterých teď lituješ, chtěl bys je změnit, vysvětlit někomu a nebo jsi slušný chlapec?

Já že bych byl slušný chlapec, ne!!! Představuji se jako svobodomyslný chlapec, mám rád hezké holky a popíjet s nimi červené víno, potom se jim dívat do očí a užít si jako v knize De Sade, už jsi o tom něco četl?Svůj život si zařizuji jak se mi líbí, když chci zůstat doma a číst si, tak zůstanu doma, když chci kouřit trávu, tak kouřím trávu, můžu zůstat v posteli klidně dva měsíce a potom dva měsíce cestovat nebo třeba spát v metru. Je tu hodně věcí, co mám rád, a chci je dělat všechny!!!! A o alkoholu, mám rád pivo, piji ho moc, je to moc velká sranda, ha ha ha!!! Je moc věcí, co bych změnil v mém životě, co bych mohl napsat, takže dávám přednost projevit se svojí hudbou!!!

To jsme trochu odbočili. Jak se zdá miluješ death metal, které kapely tě ohromily a které tě teď v poslední době zklamaly?

MESSIAH ?Choir Of Horrors?, tohle album já miluji, je to moje oblíbené, ale jinak jsou to asi skupiny jako DAWN, starý DISMEMBER, CRANAGE a GROTESQUE. Skupina, co mě zklamala? Je jich příliš mnoho, například nový TIAMAT, nový AMORPHIS, nový ENTOMBED, poslední GRAVE...všechny ty skupiny, co změnily svůj styl!!!

Už mě nic nenapadá. Proto se s tebou rozloučím. Chceš mě něčím doplnit?

Díky za rozhovor a podporu. A vy všichni! Nezapomeňte si poslechnout naše nové album ?Reborn In Sin?!!!DEATHER

 


Zveřejněno: 28. 02. 2002
Přečteno:
3276 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář