FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

JUNGLE ROT - answer by Kevin

Jelikož jsem se spojil s vámi poprvé, požádal bych tě, abys představil svou kapelu.

Dobrá tedy; tak já jsem Kevin a hraji v kapele na kytaru. Je tam taky Dave, je to druhý kytarista, mimo jiné u toho i zpívá. Chris je náš basák a taky se stará o spoustu živých zvuků. V neposlední řadě je mezi námi bubeník Jim, který také dělá nějaké druhé vokály. JUNGLE ROT je tu už přes nějakých osm let a mezitím jsme měli celou řadu změn v sestavě. Máme venku 4 CD a právě pracujeme na dalším.

Ve vaší tvorbě se objevují motivy válek, utrpení, násilí proč to? Jste militaristi?

Hrajeme death metal! Válka, násilí a utrpení s tím jdou ruku v ruce. Nemohli bychom si říkat death metalová kapela kdybychom měli obrázky malých huňatých zajíčků a psali o míru, lásce a harmonii!!! To by k hudbě vůbec nesedělo. Jsme ryze agresivní death metalová kapela!!!

Máš nějaké osobní válečné zkušenosti? Dokázal bys bojovat, zabít člověka, co si o tom myslíš? Nebo je u vás, kde bydlíš zvýšená kriminalita? Povídej mi o tom?

V armádě jsem nesloužil, ale mám spoustu kamarádů a lidí v rodině, kteří sloužili. Americkou armádu hodně respektujeme. Na kytarách máme logo P.O.W. a Dave ho nosí na tričku, aby vyjádřil respekt lidem kteří pro nás riskovali své životy a zemřeli. Vážíme si armády, ale ne vlády. Jestli bych dokázal bojovat, kurva, v živote jsem se musel pořádně rvát!! Boj je něco, co musíš v tomto oboru umět. Každý včetně jejich matky se tě snaží o něco obrat a jediné co můžeš dělat na svoji obranu je vrazit jim jednu pres hubu, aby si uvědomili, kdo za to tady odpovídá. Nikdy jsem nikoho nezabil (zatím), ale kdyby šlo o to, kdo z nás dvou, neměl bych problém to udělat kdybych musel. Co se týče zločinu - ano, v Milwaukee je ho hodně, ale ne tolik jako v Chicagu!! Je to proste všude. Je to jako mor!

Slyšel  jsem, že na jednom koncertu tuším IMMOLATION, INCANTATION někde v USA, došlo k tak veliké bitce, že přišlo i na nože a lidé se tam bodali jako hovada?prý to odnesl i zpěvák IMMOLATION? Co je na tom pravdy? Také mě zajímá, jestli je to běžný jev na akcích v USA? Slyšel jsem hodně sraček na kapely z Chicaga?

Jo, to stálo za hovno. Byl to Mike z INCANTATION, kterého v New Yorku několikrát bodli, byl uprostřed bitky a snažil se ji zastavit a nějaký magor, který se neuměl rvát vytáhl nuž a bodl ho. Naštěstí nezemřel! Byl na chvíli v nemocnici a od té doby jsem o tom moc neslyšel. Jak jsem už říkal, zločin je všude a násilí ho následuje. Tohle se neděje na koncertech často a toto byla jen ojedinělá věc. Většina lidí se tam přijde dobře pobavit a udělat s kámoši srandu a bordel. 99% případu na koncertech je jen zábava s přáteli.

Když už jsme u těch válek, co si myslíš o tom, že USA se sere do každého válečného konfliktu? Vietnam, Korea, Kuvajt, Jugoslávie atd? Pravda nebýt USA v 2. Světové válce, tak nevím jak by to všechno dopadlo? Já vím, že to nerozebereme během jedné otázky, ale zkus to. Představ si situaci, kdyby se u vás roztahovali třeba Rusové a diktovali by si své podmínky? Já vím, že ty neovlivníš postoje vašich politiků, jen mě zajímá tvůj názor. Proč si Američani hrají na celosvětové spasitele?

Nemám ani páru a pokud se mne na to ptáš, ale je to opravdu pěkná kravina. U nás na ulicích umírá spousta lidí a stát na to sere, ale když v Africe umírá hladem nějaký debil, tak tam pošleme námořníky, aby ho nakrmili! To je špatné. Utrácíme nespočetně dolarů tím, že pomáháme lidem, kteří si přejí naši smrt - viděl jsem chlápka v Somálsku, jak táhnul mrtvého mariňáka po ulici poté co se snažil ty lidi nakrmit a oni ho za to zabili. A čekáš, že mi ho bude líto, protože má hlad a je chudý? DO PRDELE S NÍM; může jít a chcípnout, doufám, že shnije v pekle! Kdyby záleželo na mne, nechal bych svět vyřešit si své vlastní problémy a staral bych se o svou vlastní prdel. Nenávidím když Amerika posílá své vojáky, aby ?udržela mír? uprostřed zasrané války, kde nemáme žádný důvod být. Z dlouhodobého hlediska to jen zapříčiní další problémy. Kdyby sem přišli policajti z Ruska dělat pořádek během bouří v L.A. taky by to nebylo v pořádku. To by jen tak neprošlo. Tak nevím proč to děláme ostatním?

Před ?Dead And Buried? jste vydali EP, neslyšel jsem ho, co je na něm?

EP ?The Darkness Foretold? obsahuje cover verze od SLAYER, CARNIVORE a SODOM. Mimo to i živé písně z našeho debutu ?Skin The Living? a bonus - uvnitř našeho bookletu je komiks. Máme jen pár těch komiksů, ale spoustu CD!! Bylo to opravdu skvělé vydání, kolik deathových kapel má komiks s CD uvnitř? Ne mnoho!

Když už demo ?Skin Of The Living? bylo tak úspěšné, nepřemýšleli jste o vydání tohoto dema na CD?

Přece jenom máte leccos za sebou, takže by to bylo super pro ty, kteří se s tímto demem ještě nesetkali. V roce 98 ?Skin?? na CD vlastně vydali PURE DEATH. Ty disky už jsou nějakou dobu vyprodány a PURE DEATH není lehké zastihnout, protože chlápek, který to vede má také kapelu a je neustále na turné. Právě teď jede šňůru se SEPULTURA a až turné skončí, tak se budeme snažit z něj dostat více disků, protože poptávka je značná.

Proč už mezi vámi není Rob Panoola a Mike Legros?

Rob odešel, protože se oženil a chtěl se usadit. Mike odešel, protože měl jinou kapelu a chtěl jí věnovat veškerý čas. S Mikem se stále shledáváme a vždy dobře pokecáme, ve skutečnosti je to skvělý borec, vlastně jsme teď s jeho kapelou - DISINTER hráli pár akcí a byly super!!!  Brzy jim u MORBID RECORDS vyjde nové album!!!

Album ?Dead And Buried? je přesně ten typ hudby, na který já jsem závislí, miluji ty vaše tempa! Je to jako buldozer, mlýnek na maso nebo dokonce rytmus tanku! S něčím podobným jsem se setkal už kdysi, když jsem slyšel BAPHOMET, následně BANISHED! Ani nevím, jestli ještě tato kapela existuje? Zajímá mě, jestli se některý z členů BANISHED náhodou nevyskytuje v JUNGLE ROT. Hlavně bicí mi dost připomínají BANISHED! Skvělé!!! Prosím ukoj mou zvídavost.

Je super, že se ti ta deska tolik líbí. Rádi slyšíme, když naši práci někdo ocení. V kapele nikdo z BANISHED není. Věřím, že z BAPHOMET (přejmenovaný BANISHED) tu už taky nikdo není, můžu se ale mýlit. Na nové desce jsme se snažili dělat přesně to, co říkáš, že se ti líbí; nechat hudbu plynout a snažit se, aby zlomy zněly těsně a změny tempa splývaly s rytmem. Je super, že se ti to líbí!!!

Myslím, že právě ty tempa a zpěv jsou velkou dominantou JUNGLE ROT, myslím tím určité poznávací znamení, která nemá jen tak každá kapela? Co si myslíš ty, v čem je síla JUNGLE ROT?

Ano, Daveovy vokály jsou určitě základem zvuku JUNGLE ROT. Je to nejlepší zpěvák a frontman, se kterým jsem kdy byl v kapele. Jeho vokál a kytara jsou bezpochyby poznávacím znamením JUNGLE ROT; dlouho jsme na tom pracovali. Není lehké znít v tomto stylu hudby osobitě, protože spousta kapel zní stejně (bez obav Kevine, zníte originálně a máte svou tvář! Tolik kapel zase není, co by hrálo byť podobnou hudbu! - pozn. red.). Mít svou identitu a tón je dnes dost těžké! Skutečnost, že když si pustíš naši desku a po pár sekundách poznáš, že jsme to my je podle mne naší skutečnou silou (to je pravda! - pozn. red.).

Na US verzích obalech jsou mnohem více devastující motivy. Pro Evropský trh jste volili light verze kvůli cenzuře? A nebo s tím nemáte nic společného?

Jsou v tom tak trochu oba důvody. Měli jsme na to dvě rozdílné verze obalu a OLYMPIC nechtěli použít žádnou. Blížila se uzávěrka a my začínali být nervózní tak jsme jim řekli ať jdou a udělají obal, který se jim bude zdát dobrý! Takže to co vidíš je to co stvořili a nejsme s tím moc spokojeni. Americká verze není o moc násilnější než verze Evropská. SEASON OF MIST změnili obal, protože se ani náhodou nechtěli zaplést s nějakou cenzurou. Zcela to chápeme, protože ?Slaughter The Weak? bylo v Německu zakázáno dokud MORBID nezměnili obal. Takžke už jsme byly tak trochu na mušce a chápeš, že jak bychom něco vydali, určitě by to někomu vadilo. Takže S.O.M. udělali chytrou věc a celé této situaci se vyhnuli.

Shlédl jsem vaše webové stránky a musím říct, že se mi zdají poněkud až moc stručné. Nepřemýšlíte, že by jste je nějak zatraktivnili a natřískali větším množstvím informací?

Já jsem webmaster a na stránky dávám důležité věci! Nepotřebujeme tam dávat více informací, protože vše co musíš vědět tam je! Updatuji to jak je jen možné. Nenávidím stránky s 50 listovou biografií, která zabíhá do všemožných detailů. Biografie by měla být souhrn a ne román!!! Tak co jiného bys na té stránce rád viděl? Lidi kteří tohle čtete, dejte mi vědět co byste na naší stránce rádi našli a my se vynasnažíme to splnit.

Já nevím?třeba více fotek, fotky z koncertu nebo ten komiks, co brzy bude zřejmě raritou apod. Proč jste přešli od PAVEMENT k OLYMPIC, nabídli vám lepší smlouvu?

Ano, s PAVEMENT se velmi těžce spolupracovalo a strašně se drbali s penězi. OLYMPIC jsou z Chicaga, což je jen hodinu od místa kde zkoušíme, a PAVEMENT je z Arizony. Takže skutečnost že můžeme zajít do jejich kanceláře a mluvit s někým z očí do očí je výhoda. A další věc je, že už ty chlápky nějakou dobu známe, jsme vlastně ve stejné scéně. Oni znali nás a my jsme znali je a až jsme měli dost PAVEMENT, OLYMPIC do toho vstoupili a nabídli nám férovou smlouvu. Navíc licencovali naši desku SEASON OF MIST, kteří s ní dělají opravdu skvělou práci!

Napadlo tě ještě něco, abychom mohli ukončit náš rozhovor?

Mockrát díky za rozhovor. Viděl jsem tvůj časopis a je skvělé, že se ti naše album líbí natolik, že jsi s námi udělal rozhovor. Podporujte death metal a udržujte scénu naživu!!! Kontaktujte nás na http://on.to/junglerot Ještě jednou díky? Kevin. 


Zveřejněno: 18. 02. 2002
Přečteno:
3361 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 03. 2013 13:26 napsal/a Asphyx
letos
Vydané album s názvem Terror Regime řeže úplně nezkutečně. Jasné, stručné, úderné.......nic jsem nečekal a je to tu! Mám objednanou limitovanou edici, tak to pořádně časem proklepnu.