Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

THORIUM neznámá a přitom tak známá kapela jako žádná jiná na světě. Člověk by se divil, že z takové pofiderní existence, kdy na kontě mají zatím jen jedno album ?Ocean Of Blasphemy? a téměř žádné koncerty, se stane kult!

Tato kapela je význačná především tím, že se drží staré školy death metalu. V žádném případě se neohlíží doleva a doprava, jede jako buldozer, když si to tak hrne! V současné době THORIUM chystá vydat novinku,  kterou doprovází hodně zajímavostí?, více nám řekne Morten Ryberg!

Co pro tebe znamená tato kapela? Co jsi schopný pro ní obětovat a nebo jsi už obětoval a co si lidé mají myslet, když uslyší THORIUM?!

THORIUM je pro mě peklem na zemi! V této kapele si ventiluji všechnu mojí frustraci a nenávist. Kdysi jsem jen tak chodil na akce a všechno okolo jsem demoloval. Ještě stále to dělám, akorát teď za to dostávám navíc prachy. Prostě dostanu prachy za zničeni nějakého důležitého veřejného místa, za znásilnění všech žen, které se mi dostanou pod ruce a za to všecko mám nakonec i chlast v hospodě zadarmo. Ne, vážně! THORIUM je záležitost, ve které vyjadřuji svoje nejhlubší pocity nenávisti a díky tomu mohu tak pobavit i vás! Pravda, při té příležitosti si zašukám s nějakými místními kurvami a nakonec si nemusím lámat hlavu nad tým, že budu platit za něco, co jsem mohl v opilém stavu zdemolovat. Takže toto je pro mě peklo na zemi. A je to vskutku krásné místo. Lidé si mohou při poslechu THORIUM myslet, co se jim líbí. Když to někomu zní na hovno, měl by se při poslechu mých nenávistných skladeb pořádně ožrat a potom to pořádně nahlas vyhulit, alespoň u mě to tak funguje!

Brzy vám vyjde nový album, jaké máš pocity? Víš já nejsem muzikant, ale jsem si jistý, že bych se těšil jako malé děcko? Jsi třeba nervózní, a tak??

Z čeho bych měl být jako nervozní? Je mi úplně u prdele jak se této nahrávce bude dařit. Nešel jsem do toho pro peníze nebo slávě, ale proto, že mám rád metal! Hodně lidí jakoby na toto zapomínalo, ale ti jsou mi ukradení! Jsem tu, abych jsem hrál zkurveně nahlas, třásl hlavou jako každý jiný metalák, abych se ožral, ošukal nějakou ženskou, ať už to chce nebo ne, potom bych se musel pěstí zdvihlou k obloze vrátit domů.  

Album jste nahrávali v Exponentu, co vás vedlo do toho studia, tedy kromě cena, ha ha?, jaké jsou rozdíly mezi Exponentem a studii ve Švédsku, Dánsku?? Slyšel si nějaké nahrávky z Exponentu? Jak se vám nahrávalo? Slyšel jsem, že aparát vám půjčili kluci z THALARION a že jste album nahrávali velice zvláštním způsobem?, popiš mi to trochu, nebo je normální, že se členové kapely téměř ani neschází ve studiu a nahrávání se tak rozkouskuje?? Juraj Grežďo vám pomohl i se zpěvem? Proč jste nepřijeli všichni najednou a třeba by vám THALARION zařídili nějaký koncert?!

S tím nápadem, abychom nahrávali v té krásné zemi přišel Michalel Andresen.  Slyšeli jsme několik alb, které byly nahrány právě v Exponentu, jako například KRABATHOR, THALARION, atd. No a jejich zvuk se nám líbil. Chci tím říct, že to znělo na hovno a to je to, co jsme potřebovali. Žádný uhlazený zvuk!  Všichni producenti na severu umí udělat křišťálově čistý zvuk, ale takový zvuk v death metalu nemá co pohledávat!  A když už tak cestujeme po světě, snažíme se najít nějakou díru, kde bychom si vytvořili takový zvuk, jaký máme u nás ve zkušebně! To je právě to, co hledáme. Pobyt na Slovensku byl zkurveně skvělý i přesto, že někteří z nás byli ve studiu jen jeden týden. Já jsem tam byl po celý čas a být v takové fajn krajině bylo zkurveně divoké! ?California? bylo místem, kde jsem byl každou noc po celý ten čas ožralí. Zajímavé bylo, že jsme hned druhý den, kdy mně bylo totálně na hovno jsme nahrávali kytary přes shit znějící zesilovače. A výsledek? Totálně vyjebané kytarové linky, ha ha ha. Skutečně surové a jednoduché. Přesně tak to mám rád. Žádné buzerantské hlouposti tam nenajdete! Zvuk kytar je jednoduchý, řezavý a zničující. Pokaždé když jsme něco dělali, byli jsme prostě ožralí. Juraj odvedl na některých skladbách skvělou práci. Právě jsem přišel na to, že jsme se mu za to v bookletu neodvděčili, no sakra?, teď mě to sere! Jurajovi by jsem chtěl tímto odkázat toto: Jsi absolutně zkurvený opilec a zkurvený buzerantský pes, ale my tebe i tak zbožňujeme. A co se týká koncertování, tak to sotva. Byli jsme velmi zaneprázdnění objevováním nových hospod a otravováním tamějších dívek. Možná napříště!        

Popiš mi vaše nové album, jako kolik bude mít skladeb, minutáž, kdy už konečně vyjde???

No asi tak, směřuje to vlastně o hodně víc ke staré škole, jako prvý album. Je to sekavější a agresivnější. Taky je tam o něco víc grindových linek jako nikdy předtím. Obsahuje to 11 skladeb včetně klasiky od CANCER ?Cancer Fucking Cancer?. Teď přesně nevím, jaké je to dlouhé, ale na album je to více než dost! Každému je to nakonec jedno. Hodně starých věcí bylo velmi krátkých. A takto by to mělo byt! Krátké a ničící jako atomový výbuch. Vydané to bude někdy v červnu!

Na debutu jste přepracovali cover od DEICIDE, parádní věcička, navíc ve vašem podání! A teď to bude určitě CANCER! Proč zrovna oni? Co se ti líbí na této kapele? Každý dělá covery od MORBID ANGEL, SLAYER? A vy CANCER, je to zajímavé, nebo si myslíš stejně jako já, že kapela CANCER je nedoceněná kapela?

Každý v kapele a především Allan je do CANCER absolutní blázen. Nemyslím si, že ještě někdy uděláme cover od nějaké velké bandy jako například DEICIDE. To byla chyba. Příště by jsme měli předělat song jedné staré kapely z Mexika a nebo takové nějaké. Všechno ukáže čas. Předělané covery jsou vždy ty poslední na kterých pracujeme.

THORIUM má velice silné postavení, čím to je? Skutečně mě to zajímá, protože vlastně ani nekoncertujete a máte před sebou teprve druhé album. Je to nekompromisní muzikou? Nebo DIEHARD, kteří v případě promotion odvedli slušnou práci? A nebo je to tím, že jste členové jiných kapel a lidi pak přitahuje i THORIUM. Je až neuvěřitelné kolik máte fanoušků! To jsem viděl, když jste měli vystupovat na NUCLEAR STORM, lidé byli nešťastní?

Je to tím, že jsme této kapele naprosto oddaní. Při zkoušení nás nenapadají samé hlouposti, jako: ?Hej, měli by jsme už vyzkoušet něco nového?. My jednoduše hrajeme 100%  old school death metal a to je všechno.  Pravděpodobně se z nás stane asi jediná kapela nahrávající stále stejné nahrávky, ha ha. Vím o tom, že máme obrovské množství příznivců na celém světě, protože s mnohými jsem ve styku přes e-mail. Jsem strašně rád, že to co děláme zajímá mnoho lidí. Toto pak způsobuje, že pekelný oheň, který je uvnitř nás - neustále hoří. THORIUM nemá nic společného s kapelami, ve kterých hrají někteří jeho členové. Nejsme na nikom závislí. DieHard udělali nějakou promotion, to ano, ale je to určitě i tím, aby sami měli lepší prodejnost, ale to je už jejich věc. Pokud nám vždy proplatí nějaký ten chlast, který jsme propili po hospodách, můžou si dělat co chtějí a co uznají za vhodné! Zatím nám tak vždycky vyšli vstříc. Jsme ale ubozí ožralové, takže uvidíme dokdy to budou tolerovat.

NUCLEAR STORM se tedy moc nepovedl.. a já to všechno popsal v minulém čísle IN DEED HELL o vás a ILLDISPOSED, fanoušci vám nemají nic za zlé i přesto, že mnozí z nich přijeli stovky kilometrů, aby viděli THORIUM, přiznávám já se taky moc těšil? ale čas nevrátíme? Líbilo se ti u nás? A co takhle jet turné, nebo se zhostit významnějších festivalů? Myslíš že je to v rukách DIEHARD?

DieHard s námi na turné zatím nepočítá. A docela mě to mrzí, ale už jsme se s nějakými lidmi o tom pobavili, a tak by jsme možná měli cestovat Německem a jistě i brzy v tomto roku odehrát nějaké malé festy, ale jak jsem už říkal, je to všechno tak nějak předběžně domluvené! Kurva hej, na NUCLEAR STORM jsme chtěli velmi hrát, bylo tam strašně hodně maniaků. Hlavně ten malý - super chlapík, který vypadal jako Udo Dirkschneider a na jeho pravém rameni měl zkurveně velkou kérku s motivem obalu našeho prvního alba. Jak někdo toho  týpka pozná, prosím vzkažte mu, ať nám pošle nějaké fotky a my mu odešleme nějaké CDs, plakáty, a trička. A všem lidem u vás vzkazujeme, aby o nás zkusili povědět tamějším organizátorům a ti nechť nás kontaktují. Chceme totiž strašně moc hrát po Čechách a Slovensku, protože to jsou velké a skvělé krajiny.

Málem jsem se rozplakal? Stejně se ještě zeptám? Napadla mě myšlenka, že by se ILLDISPOSED bál, že by THORIUM byl na podiu lepší?, co ty na to? Líbilo se ti vystoupení DISINTER nebo jiných kapel, které vystoupili na N. STORM 2001?

ILLDISPOSED? Hmmm, vlastně mě to bylo úplně jedno. Nepamatuji si na to, to víte, Slivovice udělala své? Jinak jak jsem v minule otázce naznačil, máte tu skvělé publikum, určitě bychom udělali všechno proto, abychom díky muzice zdemolovali celé pódium a taky bych pozval každého maniaka, aby si s námi zazpíval refrén z ?Lunatic Of God?s Creation?.

Nenarušuje vám hraní v THORIUM soustředění na vaše domovské kapely? Myslím že je to dost vyčerpávající. INIQUITY, WITHERING SURFACE, jim nedávno vyšlo album?, INIQUITY pojede turné, TAETRE taky brzy vydá album, teď THORIUM? A čas bereš kde? Ty si snad v klidu ani nezašukáš?

Nevím jak to dělají zbylí členové kapely. Musel bych se je na to zeptat. Ale co se týká času pro THORIUM, je to úplně v pohodě, protože když máme chuť chlastat a jsme řádně nažhavení THORIUM jsou při sobě jako mouchy okolo hovna. Čas na sex... vždy, no momentálně jsem bez ženské, takže všem pekelným čtenářkám tohoto magazínu vzkazuji, nech se mi ozvou!!!

A to je ode mě tak v krátkosti všechno?, měj se co nejlépe a díky za rozhovor!

Já děkuji za rozhovor. Mít se co nejlépe...? Není třeba! ?Jsme kým jsme a kým budeme? (D. Filth). Tu je adresa pro pekelné přívržence naší armády, kteří na ní mohou najít naše aktuální informace: www.thorium666.dk a taky je tu můj e-mail na který se mohou ozývat všechny dobré ženské co by měly zájem? thorium@thorium666.dk. Buďte pravdiví. 666 ? Ryberg.


Zveřejněno: 10. 12. 2001
Přečteno:
3346 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář