Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

PAVEL ŠTĚPÁNEK – The Clockwork Universe CD 2013, vlastní náklad

V poslední várce nahrávek, která k nám do redakce dorazila, jsem znovu objevil i několik mně doposud neznámých interpretů z naší domácí scény, mezi něž patřilo i jméno Pavel Štěpánek, jenž mi tedy neříkalo absolutně nic. Takže jsem se rozhodl trošku zapátrat na netu a zjistil jsem, že Pavel je muzikantem pocházejícím z Pelhřimova a v hudební branži rozhodně není žádným nováčkem, jelikož se v různých kapelách a projektech pohybuje už více než dvacet let. Vyjma sólových aktivit pod svým vlastním jménem, je momentálně například též členem pelhřimovské thrashmetalové party ANTHEOM.

Tolik tedy na úvod a teď už se můžu plně věnovat aktuálnímu albu s názvem „The Clockwork Universe“, které Pavel pustil do světa v září loňského roku. V prvé řadě je třeba jistě uvést, že se až na jednu vyjímku, která je obohacená recitací, jedná o čistě instrumentální nahrávku, nesoucí se v duchu kombinace progresivní rockové muziky s tvrdšími, metalovými pasážemi. Při poslechu CD mi na mysli vytanulo srovnání s dřívější podobou Běhunkových SEVEN, jejichž prvotní tvorba se pohybovala v podobných vodách, jako ta Pavlova. Deska přináší dohromady devět skladeb, mezi nimiž svou délkou vévodí kompozice „Awakening“ a „The Nymph“, které však ani přes dlouhou (více než osm a devět minut) stopáž vůbec nenudí a naopak přináší spoustu zajímavých momentů. Z „kratších“ kousků bych pak vyzdvihnul úvodní „Change Of Moods“, na kterou byl též natočený videoklip a sedmičku „Insomnia“.

Za pozornost stojí účast zajímavých hostů, jimiž byli baskytarista Miloš Doležal junior (natočil čtyři písně) a bubeník David Brychca (KISS CZECH COMPANY, pět songů). Zmíněnou recitaci ve skladbě „The Nymph“ pak obstarala Šárka Makovcová.

Album bylo pořízeno v domácím studiu a veškerou práci kolem jeho vzniku si Pavel obstaral sám, tedy až na mastering, který měl na starost René Berkouwer, jenž je i tvůrcem obalu CD.

Na závěr bych dodal, že se jedná opravdu o velice zajímavou a kvalitní nahrávku, kterou určitě mohu doporučit všem příznivcům instrumentální rockové muziky.

Seznam skladeb:

  1. Change Of Moods
  2. Awakening
  3. The Clockwork Universe
  4. The Nymph
  5. Touches
  6. Far East
  7. Insomnia
  8. Victory
  9. Good Night

Čas: 47:53

www.stepanekpavel.com

Zveřejněno: 17. 08. 2014
Přečteno:
4333 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář