Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

15.7.2014, České Budějovice - Velbloud Music Bar

Před Obscene Extreme festivalem se na jihu odehrál warm-up, kdy v Českých Budějovicích a v Písku vystoupila americká kapela TÜRBOKRIEG, která se právě na zmíněném festivalu objeví. Na cestě jihem si Američané vzali průvodce GRIDE, LAHAR (ČB) a RADIOLOKÁTOR (Písek). Název Texaský masakr úterní/středeční noci byl zvolen zcela záměrně, protože původ kapely TÜRBOKRIEG sahá do Texasu.

Mighty Bar Velbloud se začal pomalu zaplňovat již kolem osmé. Možná to bylo akcí na tuzemský rum, který stál do deváté hodiny lidových devatenáct. Velká škoda, že člověk musel druhý den brzy ráno do práce. (úsměv) Žízeň jsem uhasil aspoň jednou točenou dvanáctkou. Potkal jsem taky plno známých tváří, nedlouho po mém příchodu přijela i známá dvojice thrashových cestovatelů Mařenka s Kubajzem. Snad každý se chystal na Obscene Extreme do Trutnova, já bohužel nemohu vlivem pracovního vytížení skvělý areál amfiteátru navštívit a zažít onu jedinečnou atmosféru, která se nikde jinde na světě nenajde.

První na pódiu byli LAHAR (s malým zpožděním), které jsem měl tu čest vidět poprvé s Inym u mikrofonu. Setlist se sestával především z posledních materiálů. Vynikající splitko s krkonošským thrashem EXORCIZPHOBIA zastupovala trojice vypalovaček „Uroboros“, „Jít cestou slepou“ a „Neviditelná fronta“. Perfektní EP „Až přijde čas“ bylo zahráno skoro celé. Sice skončilo fotbalové mistrovství, ale i tak se klubem nesl bojovný pokřik „Řeckoooooooo“. Iny do LAHARU sedl jako prdel na hrnec, na pódiu se doslova proměnil v neposedného démona, který z úst metá blesky. Měl před sebou plno posluhovačů, kteří se mu klaněli až k nohám. On jako jejich „bůh“ sestoupil ke svým oddaným a nechal je zařvat si z plných hrdel do mikrofonu. Po takové náloži to budou mít texašťí rangeři velmi těžké, říkal jsem si.

Dvojkou večera byli TÜRBOKRIEG a přiznám se, že po deseti minutách jsem se začal nudit. Pár pasáží zaujalo moji pozornost, ale jinak se Američané prezentovali bordelem, který mísil grind, hardcore a thrash metal dohromady. Nestihl jsem si náležitě poslechnout ukázky na webu, takže to pro mě bylo první setkání s texaskou (grind)ranger kapelou. Neměl jsem potřebnou dávku alkoholu jakou měl zpěvák, abych vydržel v předních řadách. Přicházela na mě i únava po práci, tak se omlouvám kapele a fanouškům, ale pro mě to bylo celkem zklamání. Na festivalu Obscene Extreme budou mít dozajisté náležitou podporu v hledišti i v barech. Byl jsem rád, že Mařenka s Kubajzem měli stejný názor a tak jsme se odebrali k thrashportéru a vyrazili k domovům. Poděkoval jsem za svezení k mému kotci a popřál jim šťastnou cestu do Trutnova.

Zveřejněno: 17. 07. 2014
Přečteno:
3836 x
Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář