Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

DEVANGELIC – Resurrection Denied CD 2014, Comatose Music

Nenávist, zlo, vztek, šílenost. Pro spoustu jedinců jsou to vlastnosti, které pohánějí celý jeho život kupředu. Schválně se někdy podívejte do očí některých lidí. Cítíte kolem nich tu slupku zběsilosti? Tak opatrně, občas vypění a mohli byste mít hodně velké problémy. Bývá u nich vidět až příliš na povrchu ta pradávná šelma, která je v každém z nás. Brutal death metal vždy o podobných věcech zpíval, nechával vyniknout ty „ošklivé“ záležitosti, kterých jsme jako lidé schopni a přidával k tomu určitý kus temnoty. DEVANGELIC se do tohoto stylu ponořili s rukama od krve někdy v roce 2012. Letos se uchytili drápem u labelu Comatose Music, na které je a vždy bylo spolehnutí, co se týká dobrých kapel. Je příjemné vědět, že už jenom značka na bookletu svědčí o kvalitě. Tento rok nám Italové přinášejí svoje první album vůbec (pokud si tedy odmyslíme jedno demo). Sekají kolem sebe, houpají se do rytmu odkapávající krve a žalují nad lidskými újmami, způsobenými křesťanskou nadvládou. V textech pak samozřejmě používají i klasická gore témata.

Zajímavě pojaté ukřižování na obalu (Toshihiro Egawa) dává tušit, že o jemnosti, kráse a růžových ponících to tentokrát nebude. Ano, brodíme se zde bažinou hustých, mokvajících riffů. Kolem se vznáší puch zahnívajících mrtvol a pokud už chce někdo někomu něco sdělit, tak slov netřeba. Stačí dobře nabroušený nůž. Že vám to přijde šokující, zlé a ošklivé? Tak si ráno kupte ve stánku denní tisk, nalistujte záložku politika, případně svět a bude to mnohem horší, to vám garantuji. A komu že jsou to vlastně ti DEVANGELIC podobní? Určitě na to netrpělivě čekáte a tak se pokusím nalézt ve své paměti pár spřízněných černých duší. Jedněmi by mohli být nekompromisní DEFEATED SANITY, houpaví DEVOURMENT, ruští ABORTED FETUS, GORGASM či norští KRAANIUM. Teď víte, s kým máte tu čest (určitě doplňte poslechem na různých internetových sítích). A že v muzice DEVANGELIC slyšíte i jiné nebo úplně odlišné vlivy? Z toho si nic nedělejte. V tomhle stylu se to zase tolik neprožívá a nebere.

Osobně mám trošku problém s tím, že se i po dlouhodobějším prostudování a poslechu v různých náladách nedovedu zbavit dojmu určité monotónnosti. Chápu, že to tak má vlastně být. Brutal death metal dohnaný takto do krajnosti není z těch, který by vám přinášel krásné povznášející zážitky. Tady si máte připadat jako vězeň v nějaké podzemní kobce, bez vody, jídla a spoutaný v řetězech (prosím neplést s českými penziony pro vězně s plnou penzí). Těch třicet minut je tak akorát, aby album nezačalo nudit. I přes velmi dobrý hutný zvuk, náboj a nápady by více utrpení bylo už příliš ubíjející. Budu mít na desku chuť asi jen občas, mám trošku problém s tím si některé motivy vůbec zapamatovat, rozlišit je od sebe a soustředit se po delší době plně na poslech. Nevadí mi, že se hraje extrémně, zle a ošklivě, ale postrádám víc zajímavějších, pestřejších momentů. DEVANGELIC mi tak přijdou jako kapela, která má velmi dobře našlápnuto. Už stojí přímo před dveřmi, kde se pohybují vyvolení v první brutální death metalové morbidní lize. Stačí jen zaťukat a myslím, že příště už budou uvnitř.

Celé album „Resurrection Denied“ se v podstatě od začátku do konce převaluje ve velmi podobném rytmu. Připomíná nějaký stroj nebo velké zvíře, topící se v bahně. Čím víc kolem sebe kope a hrabe, tím víc se boří hlouběji do směsi hlíny, krve, kostí, zahnívajícího masa a vzteku. Určitě se nejedná desku pro širokou posluchačskou obec. Pro mnohé z vás bude až příliš morbidní, nekompromisní. Pokud se ale už rozhodnete „mít je rádi“, doporučuji trpělivost. Rozhodně to není záležitost na jeden poslech, rychlé utvoření „názoru“ a jeho následné vyvrhnutí do internetových diskuzí. DEVANGELIC chtějí čas, teprve potom vyniknou na povrch jemné nuance. Pak může u fanoušků stylu dokonce dojít k tomu, že se při poslechu opakovaně dobrovolně sami pohřbí (smích). Morbidní, z počátku nepřístupná brutal death metalová deska, která nezná slitování a připomíná detonaci.

Seznam skladeb:

  1. Eucharistic Savagery
  2. Crown of Entrails
  3. Disfigured Embodiment
  4. Unfathomed Evisceration
  5. Entombment of Mutilated Angels
  6. Perish Through Atonement
  7. Desecrate the Crucifix
  8. Apostolic Dismembering
  9. Devouring the Consecrated


Čas: 31:03

Sestava:

  • Paolo Chiti – zpěv
  • Mario Di Giambattista – kytara
  • Damiano Brucci – basa
  • Alessandro “Venders” Santilli – bicí


https://www.facebook.com/devangelic.official
http://www.reverbnation.com/devangelic
http://www.youtube.com/user/devangelicvideo
http://devangelic.bandcamp.com/
http://www.comatosemusic.com/


Zveřejněno: 03. 09. 2014
Přečteno:
3493 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 09. 2014 12:42 napsal/a Asphyx
....
Děkuji za tip. Je to pravda.... v Itálii se do toho opravdu začínají pořádně opírat...Já zase jedu pořád dokola už přes týden OMNIHILITY, tam je to trošku old school, ale taky paráda. Jinak z brutalu budou recenze na nové PATHOLOGY (ale tam to bude ode mne tentokrát tvrdší/ nějak nedošlo k přenosu:)))), pak chystám ABORTET FETUS, CORPSEFUCKING ART, KONKEROR (to je ale trošku progresivnější), RECIPROCIAL, CEREBRAL EFFUSION, kolega snad GORGASM...bude úrodný podzim! Díky za přízeň!:))
05. 09. 2014 12:39 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
ešte v predchadzajucom príspevku som spravil chybu : miesto O ma byť P. Ešte keď už som sa rozpisal tak by som p.Asphyxa poprosil o recenziu na Tureckých DECAYING PURITY. Z ic noveho albumu idem do kolien.Inak Turecké brutal death metalove kapely majú pre mňa také zvlaštne caro- napr. ako JUHOAmericke. Inak ak môžem odporučiť necch sa pan redaktor pozrie (neviem presne )asi na juhoamerickú firmu ROTTING SEMETERY. Su tam tiež super kapely. Pre mna od tejto firmy jednoznačne UNHUMANO z Chile.
05. 09. 2014 12:34 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
Vdaka za recenziu. Pre mna je to super kapela, tak isto ako aj firma COMATOSE.S recenziou uplny suhlas. Inak v Comatose vychádza aj jedna z mojich najoblubenejsích kapiel SEOTYCAL GORGE. Poprosil by som p.Asphyxa o recenziu na tento album. Zdravím. (ešte tak mimo temu- v tom taliansku sa tie brutal death metalove kapely šíria ako ebola v afrike,normalne nestiham kupovať).