Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Zatím méně známá skupina řadící se svojí produkcí k surovému thrashi. Méně známá, ale díky její pracovitosti si myslím, že o ní brzy ještě daleko více uslyšíme.

Tento rozhovor je jen malým přiblížením. Naživo je můžete vidět 18. 4. 98 v táborském ORIONu spolu s kapelami F.O.B. a CENSORSHIT.

Jak jste vznikli, kdo založil kapelu?

Kapelu jsem založil já (Chris) se svým kámošem Kidem jsme přibrali k sobě Lenyho (basa) a Andrease (bicí) a začali makat. Během času nás opustili postupně Leny později i kytarista Kid, takže jsme zbyli jen dva. Vzali jsme k sobě novou tvář - Toma - a na basu u nás hostuje George, kterej normálně mastí basu v kapele Bullshit.

Měli jste ze začátku kde zkoušet, je v Praze je asi problém sehnat zkušebnu?

Naštěstí jsem káp na jednu super budovu kde není tak strašnej nájem a může se tam hrát kdykoliv, takže my problémy se zkušebnou nemáme (Musím to hned), ale jinak vím, že sehnat v Praze nějakej slušnej prostor není žádná legrace takže nikomu to když nemá kde hrát absolutně nezávidím.

Když jste byli na vojně, hráli jste?

Samozřejmě, že hráli!!!! První nastupoval Kid - ten měl bohužel smůlu přijímač v UH zbytek v Plzni takže ten moc času na nás neměl. Já s Lenym jsme šli 1/2 roku poněm oba jsme byli blízko, takže když byl čas, hned jsme to pral směr zkušebna a hrál jsme s Andreasem a Lenym.

Jen tak pro zajímavost nemáš nějakou zajímavou historku s gumama (z vojny)?

No jasně! Třeba když jsme měli na rotě školení na téma vojenská služba versus alkohol a náš major (důvěrně homouš) tam vykládal takovýhle věci a netušil, že je asi 2 metry od sudu s pivem, kterej zbyl po minulý těžký kalbě na rotě. Všichni jsme se na něj smáli a on pořád nechápal co je na tom tak zábavnýho - tímto tě HOMOKLÁDO zdravím ty Buzno!

Co bys nám řekl k názvu?

Název DIZORDERZ je zkomolenina slova DISORDER (nepořádek, chaos v zákonech atd.) a prasácky po česku se dá taky přeložit jako neřádi.

Máte zatím jen live demo z Inferna, nechystáte se teď něco jít natočit?

To už teď není pravda, před 14 dny jsme se vrátili ze studia Poličná, kde jsme stvořili nahrávku pod jménem FATAL VARIATIONS (Smrtící variace). V současné době se finalizují práce na obalu. Nové demo ukrývá 9 kompozic, které určitě potěší ty, kteří mají rádi surový thrash, k dostání bude určitě u všech možných distributorů a pokud ne určitě je dostanete na naší adrese. Jinak live demo I.P. je samozřejmě k dostání též. Napište a určitě obdržíte pořádně zapáchající balík, hahahahahaha.

Během podzimu, kdy jste (alespoň dle mého názoru) se nesnažili koncertovat, jste pořádali koncerty pro jiné kapely. Jak vám to šlo a jak často je pořádáte?

Jo nechtěli jsme moc hrát, spíš jsme se soustředili na tvoření nového materiálu a také jsme chtěli věnovat čas na sebezdokonalování. Jinak koncerty pořádám většinou já, někdy 2x, někdy 4x do měsíce. A jak nám to šlo? Pokud nám nezavřou v den koncertu klub, jako se to stalo, když jsem vás zval se do Prahy tak většinou pokryju náklady a to je nejdůležitější. Jinak kapely pokud máte zájem pořádáme výměnné akce ozvěte se a určitě se domluvíme.

Kapely vám tyto koncerty začínají oplácet na jaře. Mohl by jsi prozradit jak často budete koncertovat na jaře a kde vás mají fanoušci šanci vidět?

Chtěli bychom hrát alespoň 5-7 koncertů za měsíc jestli to takhle dopadne nebo ne to záleží také na jiných lidech než jsme my jisté termíny mám pouze 18.4. u vás v Táboře             (RC ORION) a dále fest v Nymburce kterej se má konat někdy koncem dubna. Další termíny jsou rozjednané, ale nejsou jisté takže o nich pomlčím. Každopádně každý kdo nás bude chtít vidět, ať pročítá poslední stranu časopisu Bang! A tam na nás určitě někdy natrefí.

Co ostatní kapely podobného zaměření v Praze, jak s nimi vycházíte?

My se snažíme vyjít kapelám vždycky vstříc, a pokud se někdo k nám nechová také vstřícně jednoduše už ho příště vynecháváme ze svých plánů a pokud je nějaký problém sám usne.

Co bys doporučil nebo vzkázal fandům? Něco na závěr .....

Nedávno jsme viděl v televizi rozhovor s Ozzy Osbournem a pro ty, kteří ho neviděli bych si dovolil přetlumočit Ozzyho slova: ?Když jsem odešel ze školy, nebyl jsem nic, nic jsem neuměl, ale šel jsem za svým snem, věřil jsem sám sobě a proto jsem se stal tím čím jsem!!! Jestli máš Ty svůj sen nedovol nikomu, aby Ti ho sebral jdi za ním a tvůj život bude bohatý! Tohle se netýká jen hudby, ale všeho, aspoň jsem o tom přesvědčen.? Není to nádhera?


Zveřejněno: 23. 04. 1998
Přečteno:
3500 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář