Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Letos si zahrajete na jednom z nejprestižnějších (nejen v rámci ČR, ale celého světa) letních festivalů extrémní muziky.

Jak Obscene Extreme, tak Brutal Assault jsou brány za přehlídky hlavně zahraničních kapel, ale obě akce letos dají poměrně hodně prostoru i tuzemským kapelám. Proto jsme všechny naše účastníky oslovili se stejnou anketní otázkou...

Považujete hraní na OEF za něco výjimečného, vrchol letošní koncertní sezóny, nebo dokonce vrchol dosavadní kariéry a splněný sen?
Chystáte na takovou akci nějaké překvapení pro fanoušky, nebo odehrajete klasický set?
Proč by měli dát fanoušci přednost vaší kapele před zahraničními interprety?


Maty – GUTALAX
Pro mě osobně je OEF nejlepším festivalem vůbec. Jezdím tam pravidelně každý rok, setká se tam plno přátel z celé Evropy (i mimo nI), všichni jsou jako jedna velká rodina, ta atmosféra se prostě nedá popsat. Takže pro mě hraní na OEF je rozhodně splněným snem. První čest jsme měli v roce 2012. Zážitek z toho v sobě nosím do teď a nosit budu celý život (tím jsem si jistý). A vím, že letos to nebude jiné. Neuvěřitelně moc se těším, jak na naše hraní, tak na celý festival a na kámoše, který zase po roce uvidím, vypiju s nimi hektolitry piv a poklábosím o životě. (smích) Jelikož je na OEF jen jedna stage, nemusí nikdo dávat přednost žádné kapele, ale vychutná si pěkně jednu po druhé od začátku do konce. (úsměv)

Káňa – TWISTED TRUTH
Myslím, že budu mluvit za nás za všechny, že vrcholem roku Obscene bezesporu je, neboť kultovní status si vydobyl již dááávno tomu a i když odehrajeme během těch 365 dní celkem dost akcí, tak ne vždy člověk ví přesně, do čeho jde a jak to bude asi na daném místě vypadat. Leč v tomto případě není třeba pochybovat o profesionální práci od pořadatelského teamu směrem ku kapelám, absolutně šílené partě pod pódiem, množství silných zážitků, ze kterých pak člověk dlooouho střízliví a třeba i sem tam nějaká ta průtržka z mračen k tomu neodmyslitelně patří… (smích) No a proč dát přednost naší kapele před zahraniční??? Inu nevím, pokud vůbec bude ještě někoho zajímat „zakapela“ hrající v neděli ve 3 ráno, tak je jedno zdali je z Moravy, Ulánbátaru či z Marsu… každopádně pokud ano, tak slibujeme, že se do toho opřeme jako vždy naplno a svěží vánek nám vlasy cuchati bude v grindové euforii…

Váňa – TWISTED TRUTH
Tak jako poprvé hraní na OEF, tak i letošní OEF osobně považuji za povedenou venkovní akci, kde jako na ostatních akcích v lůně matky přírody proleji hrdlem litry alkoholu pod slunečníčkem na lavičce se svými soukmenovci z TWISTED TRUTH. Vrcholu jsme již dosáhli při prvním hraní na OEF. A sen, který sním, se teprve vyplní až po OEF. Překvapení pro fans, pokud nějací jsou, je už určitě to, že na OEF hrajeme, každopádně žádný náš set není klasický, neb na každém jsou trochu jiní lidé, jiná atmoška i přístup pořadatelů a hlavně jiná vzájemná komunikace. A přednost? Protože budeme ouplně poslední kapela!

Aleš – MURUROA
Myslím, že každá kapela nejen z ČR si na OEF nebo BA alespoň jednou zahrát chce, nejinak je tomu u nás, proto máme z možnosti si zařádit na OEF radost. Pro nás to bude vrchol koncertní sezóny už jen proto, že to bude poslední akce, kterou s námi odeřve Zebra, který nás opouští. Nevím, jestli se nám podaří ještě letos sehnat náhradu a odehrát ještě nějaký akce. Zahrajeme klasický set, nevím co tam vymýšlet v půl jedenáctý dopoledne. (úsměv) Stojíme nohama na zemi, jsme si vědomi toho, že tam hrajeme hlavně proto, že prostě někdo musí začít, někdo zase skončit. Myslím, že si fanoušci vyberou hlavně své oblíbence, které nebudou chtít propásnout. Budeme samozřejmě rádi za co největší podporu, snad přijde co nejvíc známých tváří, které potkáváme během roku na koncertech. Kdo se kvůli nám probere z kómatu a přijde hned dopoledne zapařit, má u nás pivo. (úsměv)

Pepa – MURUROA

Tak je to pro nás velká čest a skvělá příležitost, zahrát si na OEF. Tohle patří mezi koncertní nabídky, které se snad ani nedají odmítnout. (úsměv) Festival se špičkovým obsazením kapel a úžasnou atmosférou, co dodávat.
Budeme se snažit odehrát koncert s maximálním nasazením a naservírovat fanouškům set plný energie, aby se ani chvilku nenudili.
Na OEF je tolik skvělých kapel, že je těžké říct, komu dát přednost a komu ne. Jak už napsal Aleš, my samozřejmě budeme rádi za co největší podporu a těšíme se na všechny fanoušky, kteří se na nás přijdou podívat.

Zbyňa – BEHIND THE CEMETERY WALL

Tak hraní na OEF si vážíme. Pro některé spoluhráče je to samozřejmě splnění mokrého snu. (smích) Někteří to berou jako každou jinou akci, akorát na větším pódiu.
Odehrajeme normální set, jako každý jiný koncert.
To nevím, třeba, že nás ještě neviděli (neslyšeli) na živo.

Alex – MASTER
Určitě je to pro mě i pro kapelu pocta hrát na tomto festivalu a každý velký festival je pro mě plnění hudebních snů.
Ano, bude malé překvapení hned při úvodu, ale protože je to překvapení, není možné něco prozrazovat.
Třetí otázka je poněkud sporná, neboť přestože jsem součástí MASTER, šéf všeho je Paul Speckmann a to je Američan. Takže se spíše v našem případě jedná taky o zahraniční kapelu a navíc bubeník je Slovák. Haha, takže jsme takový mezinárodní pojízdný cirkus. Ale určitě bych byl rád, aby byl pod pódiem co největší kotel, protože je možno slyšet pořádný old school death metal, který do lidí napereme.

Třísy – CONTRASTIC

Zahrát si na OEF je pro nás samozřejmě čest a děkujem Čurbymu za pozvání. To jestli to bude vrchol koncertní sezóny, se ukáže až na konci roku. Dopředu těžko říct.
Otázka, proč by měli fanoušci dát přednost nám před zahraničníma interpretama, je na kokot. Nejsme přece na žádný soutěži, navíc na OEF se kapely nekrejou, je tam jedno pódium.
Každopádně nebudeme nikoho přemlouvat, aby se na nás přišel podívat jak hrajem, ale určitě bude stát za to, když se za náma staví během festivalu nebo po koncertě, můžeme spolu pomluvit ostatní kapely.

Žrout RADIOLOKÁTOR
Na Obscene Extreme Festu jsem hrál už dvakrát, pokaždé s LAHAR + jsem jednou psal na tuhle akci report. Letos si ho dám porvé s RADIOLOKÁTOREM. Jezdím tam každé léto už nějakých 12 (?) let. Neberu to jako nějakej vrchol a vůbec už ne kariéry, ale pokaždý mě tahle párty baví. Když jsem tam jel hrát porvý (2004), tak jsem z toho asi byl dost vyprdlej. Setkáváš se s kapelama z celýho světa a se spoustou kámošů, potkáváš nový lidi, k tomu máš coby hudebník vstup zdarma + vstup do backstage a nějaký to pivko a jídlo za free. Takže pohoda. Na některejch ročnících to pro mě byl fakt masakr v tom smyslu, že jsem poprvý stanul tváří v tvář takovejm týpkům, jako jsou lidi z Brutal Truth, Napalm Death, Asphyx, Benediction, Dismember, Entombed, atd. Člověk najednou vidí, že jsou to normální smrtelníci jako ty nebo já. Hahaha. Letos to do vás budou tlačit skvadry jako: Wehrmacht, Nunslaughter, Morgoth, Possessed, Demonical, Kill, Nuclear, Raw Power, Vallenfyre, Vitamin X, Machetazo, Master nebo Final Exit, který si přiletí zahrát svůj desetiminutovej set až z Japonska. Myslím, že to bude stát za to. Je dobrý, že se na tomhle fesťáku dodržuje pravidlo zavedené panem pořadatelem a to vegetarian/vegan stravování a druhé pozitivum vidím ve volném stage divingu (skákání z pódia). Jedinej fesťák co znám, kde nejsou před pódiem zábrany ani gorily a lidi se smí vydrápat na pódium, tam ale můžou setrvat max. 5 sekund a pak zase hurá dolu do běsnícího davu pod sebou. S RADIOLOKÁTOREM letos zahrajeme všechny naše vlastní songy, ale zazní určitě i nějakej ten cover. Poslední část otázky - ...nemyslím, že by měli fans dávat naší kapele přednost před zahraničníma kapelama. Ať si každej poslouchá to, co ho baví, co se mu líbí a paří na to, co mu dělá dobře. Myslím si, že ale není na škodu si občas od svých oblíbených interpretů přečíst překlady jejich textů.

http://www.obsceneextreme.cz/index.php?lang=cs

Zveřejněno: 25. 06. 2014
Přečteno:
3446 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář