Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Kompletní info o nadcházejícím turné?

Kapely:

FROM BEYOND (Prostějov), http://www.frombeyond.tk

NEMESIS (Ostrava), http://nemesis.2v1.cz/

MOONFOG (Povážská Bystrica), http://www.moonfog.szm.sk/

HYPNOTIC FACE (Svitavy), http://www.hypnoticface.com

+ PITBULL DIESEL (Brno) v Poličce místo Moonfog, http://www.benza.cz/

+ ASTAROT (Poprad) ve Vrútkách místo Hypnotic Face, http://www.astarot.sk/

Koncerty:

28.01. Prostějov - klub Apollo 13 (http://www.apollo13.unas.cz) From Beyond, Hypnotic Face, Nemesis, Moonfog

29.01. Polička - Divadelní klub (http://www.divadelniklub.cz) From Beyond, Hypnotic Face, Nemesis, Pitbull Diesel

04.02. Moravská Ostrava - klub Prostor - Tančírna (http://klubprostor.webpark.cz) From Beyond, Hypnotic Face, Nemesis, Moonfog

05.02. Vrútky - RC Mlyn From Beyond, Astarot, Nemesis, Moonfog

Kontakty (maily):

Hypnotic Face  bobface@seznam.cz

Nemesis nemesis.ov@quick.cz

Moonfog moonfog@orangemail.sk

From Beyond frombeyond@volny.cz

+ Pitbull Diesel band@pitbulldiesel.com

+ Astarot astarot@astarot.sk

O kapelách:

NEMESIS (death metal, Ostrava)

S kapelou v devadesátých letech zpíval Vláďa Třískala (redaktor časopisu Spark a nyní zpěvák Disfigured Corpse). Kapelu založili v červnu 1989 v Klimkovicích (tehdy ještě pod názvem Agressor) Vladislav Rybka, který dodnes hraje v kapele na bící, s Lukášem Lednickým (kytara). Později se kapela přejmenovala na Nemesis. V devadesátých letech kapela vystřídala několik svých členů, hlavně na postu baskytary a koncem roku 1994 se kapela rozpadá. Vladis (Třískala) odchází do 'Disfigured Corpse', Maro si vydává svou 'Hubu plechovou', Dalmatin přešel do 'Milion sedm', Vláďa hraje v divadle a nastupuje na konzervatoř. Až koncem roku 2001 se sešli bývalí členové (Vláďa Rybka, Dalmatin) a shodli se na tom, že by nebylo od věci kapelu probudit k životu. Slovo dalo slovo a NEMESIS v sestavě Vladislav Rybka (bicí), Rostislav Kosmák (zpěv), Martin Dufka (kytara) a Radim Vaňko (basa) znovu ožívají.

info: http://nemesis.name

HYPNOTIC FACE (Power Thrash metal -  Svitavy )

Kapela HYPNOTIC FACE hraje od konce roku 1994.  V roce 1996 se kapele ozval Michal Pavlíček s nabídkou natáčení do pořadu "Na Kloboučku". Natáčení probíhá v červnu a téhož měsíce kapela postupuje do finále soutěže RockEast Bohemia, kde se umístí na třetím místě. Koncem roku 1998 (27.-29.11. !!!) natáčí HF ve studiu Shaark své první album nazvané "Written By Life". V prosinci pak přichází nabídka od Petra Jandy na účast na kompilaci CZECH ROCK SELECTION. V dubnu 1999 vychází CZECH ROCK SELECTION. V témže měsíci vyhrávají HF další soutěž, a to Kotelna 99. 1. 6. 1999 pak vystupují jako předkapela legendární americké kapely OVERKILL! V roce 2004 vydali desku TEOS u německého labelu Shark records

info: http://www.hypnoticface.com

MOONFOG (death metal, Povážská Bystrica)

Kapela vzniká v roce 2000, jedná se tedy o nejmladší kapelu turné METALWORLD TOUR 2005. Zakladatelem je kytarista Peter Hutyra a bubeník Rudolf Strhák. Později se kapele přidává Marek Mikudík (basa) a může se začít. Vzory chalani hledají u kapel Mayhem, Burzum, Gorgoroth, Emperor, Dissection a dále Bathory, Venom, Celtic Frost, Mercyful Fate, Morbid Angel, Napalm Death a Death. Až s příchodem Petera za mikrofon a po několika dalších personálních změnách začíná kapela skládat koncertní repertoár. V prosinci 2002 vzniká 2CD pod názvem "December's Fog" (obsahuje jen instrumentální skladby) a CD "Smrt pod bránami hradu". Po dalších personálních rošádách a hudebnímu příklonu k death/blacku přišel prosinec 2003 a první oficiální demo skupiny "Prebudenie smrtou". Po hudební stránce demo přináší směs death, black a thrash metalu. V roce následujícím se kapela zúčastňuje festivalu More Than Fest 2004 v Martine a nahrává další demo ?Duše prekliatych (Cursed Souls)?. MOONFOG se staronovým bubeníkem (Rudo), který načas zakotvil v České republice, začíná zrychlovat tempo a začíná si pohrávat s grindovými náladami.

info: http://www.moonfog.szm.sk/

FROM BEYOND (doom/death metal)

Prostějovská smečka From Beyond už existuje bez přestávek od konce roku 1992, letos je to tedy 13 let. Jestli toto číslo bude znamenat smůlu nebo ne, ukáže budoucnost. Každopádně z nejžhavějších událostí je třeba zmínit odchod kytaristy Zdeňka Vichty na podzim 2004. Zdeňka nahrazuje neméně zdatný kytarista Luděk Hranička, který se přistěhovat do Prostějova ze Šumperka. V těchto dnech vychází kapele první plnohodnotné album (lisované album s profesionálně zpracovaným a tištěným bookletem), které se bude jmenovat ENDTIME. Vychází u slovenské firmy SONIC TEMPLE RECORDS (http://sonictemple.szm.sk). Jak název napovídá, bude obsahovat téměř všechny songy z CD ?Endtime?, které doplní dalších 7 skladeb z CD ?From Beyond?. Kdo bude chtít mít starší tvorbu kapely v nejlepší kvalitě pohromadě, určitě nebude váhat a album si určitě pořídí. Kapela chystá pro nejbližší koncerty repertoár, ve kterém nebudou chybět skladby, které buďto delší dobu nehrála (M.I.B.) nebo které dokonce nehrála live ještě nikdy , např. Memento Mori (Endtime).

info: http://www.frombeyond.tk


Zveřejněno: 28. 01. 2005
Přečteno:
3581 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář