Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Situaci kolem nominace na cenu Anděl v kategorii Punk & Hardcore, komentují zástupci kapel INSANIA, MADEBYTHEFIRE, MASS GENOCIDE PROCESS a OR.

Cenu Anděl v kategorii Punk & Hardcore obdrží za rok 2013 některá z těchto čtyř nominovaných kapel:

INSANIA – „Zapal dům poraž strom...“

MADEBYTHEFIRE – „Budet“

MASS GENOCIDE PROCESS – „Poetry Of The Damned“

OR – „LP“


Všem kapelám bylo položeno šest stejných otázek, týkajících se pouze a jen cen Anděl. Za INSANII odpovídal Poly, za MADEBYTHEFIRE Renda, za MASS GENOCIDE PROCESS Kubánec a za OR se vyjádřil Váša, který odpověděl pouze na první otázku a Anděla okomentoval obecně.


OR: Nominace si vážíme a těší nás, že se to, co děláme, dostalo i někam za hranice scény, ve který se pohybujem. Ačkoli jsou členy poroty podle všeho lidi zběhlý v daným prostředí i žánru, my o tom máme dost povrchní informace, který pro nás zatím znamenají, že žánroví Andělé jsou součástí něčeho, co s punkovou a hardcore scénou nemá mnoho společnýho. Jakkoli je tedy pro nás nominace potěšující, není pro nás moc důležItá. Na 14. března, kdy se žánroví Andělé vyhlašují, máme už delší dobu domluvenej koncert v Jihlavě na oslavě narozenin našeho kamaráda Cyrdy společně s Vlněnou, My Dead Cat a Píčou z hoven. Známe se z Fotbalu proti rasismu ve Věžničce, a od tý doby se potkáváme na akcích. Hraní tady nám přijde mnohem smysluplnější než účast na předávání cen, který je zastřešený organizacemi typu Lewron music a Bontonland. Stejně tak nám proto přijde beze smyslu pouštět se do spekulací, kdo anketu vyhraje, a proč bychom jí měli vyhrát my.


Máte vůbec radost z toho, že jste se objevili v nominaci v cenách Anděl?

INSANIA:
Jasně. Ale mnohem víc nás těší rozběhnuté turné k nové desce, protože hrát pro klub plnej lidí, co s tebou sdílí smysl pro černej humor a ironii, nás naplňuje přece jen o něco víc, než sedět doma a číst si na webu recenze.

MADEBYTHEFIRE: Nic na světě nám nemůže přece udělat radost než nominace na Anděla. Zvlášť když je to naše nejoblíbenější zastávka metra na trase B.

MASS GENOCIDE PROCESS: Radost ani ne. Je mně jasné, že to mají na svědomí nadšenci, kteří si nějakou tu škatulku, do které jsme se my vlezli, prosadili v rámci této oficiality, ale to nic nemění na tom, že je nám to spíš „proti srsti“. Vždycky jsme dělali hudbu v opozici k oficiální kultuře, a byť už to dnes možná nemá takovou váhu, tak na tom nehodláme nic měnit ani v roce 2014, 6 let po smrti MGP.


Uspěli byste radši v této ceně, nebo si víc vážíte jiných ocenění?

INSANIA: My se s ostatními kapelami nepoměřujeme. Tohle není skok do dálky. Jedeme si svou vlastní kategorii a bavíme se po svém. Nechceme silácky prohlašovat, že na ankety kašleme – to bychom si nedovolili, protože si lidsky vážíme řady těch, kteří v nich hlasují. Už jen kvůli nim přiznávám, že nás nominace potěšily.

MADEBYTHEFIRE: Kdepak, jedině ceny Anděl jsou ty jediné ceny Anděl.

MASS GENOCIDE PROCESS: Ocenění pro nás nehrají absolutně žádnou roli. Nedělali jsme to nikdy pro to, aby nás někdo ocenil, že umíme dobře hrát, dobře se u toho hýbeme, atd. :o))) Hudba, kterou jsme dělali/děláme, je nabitá negativníma emocema a v tom já nespatřuju nic, co by se mělo s něčím poměřovat a měli bychom za to být jakkoliv oceněni v nějaké anketě. Je to frustrace a vztek, pohled z nihilistických pozic, ne umění!!!


Proč byste za loňský rok měli bodovat zrovna vy?

INSANIA: Já Ti spíš řeknu, proč bychom bodovat neměli. Protože jsme zradili „scénu“ a místo všeobecně oblíbené mystiky se vyjadřujeme k ráji na zemi, který nás aktuálně obklopuje, což mnohým lidem připadá příliš pokleslé a vulgární. Protože jsem se dopustil společenského faux pas a použil na novém albu místy hrubé výrazy, k jakým se slušný člověk nesnižuje. A k hudbě samotné se vyjadřovat ani nebudeme, protože nestojí za řeč.

MADEBYTHEFIRE: Aha, on je tedy nominovaný ještě někdo další? No, hlavně ať vyhraje fotbal!

MASS GENOCIDE PROCESS: Z předchozích odpovědí je jasné, že na něco podobného ani nepomýšlíme. My bychom tam především vůbec neměli být. I když si někdo zjevně myslí opak.


Když už byste neměli vyhrát vy, komu ze zbylých kapel byste cenu přáli a proč?

INSANIA: Svým způsobem to přejeme všem. Je to fuk. A myslím, že skvělou desku vydali PRVNÍ HOŘE. A spousta dalších kapel, které jsem si ani neměl možnost poslechnout, což si budu do smrti vyčítat, ale bohužel jsem měl minulý rok jiné starosti.

MADEBYTHEFIRE: Přáli bychom to snad ještě klukům z Oceánu, ale prý už nehrajou.

MASS GENOCIDE PROCESS: Tomu kdo si to zaslouží, protože všichni nakonec dostaneme, to co si zasloužíme.


Kdo si myslíte, že skutečně vyhraje? Doplňte i proč...

INSANIA: Vím jen, že my to nebudeme. Na to sklízí naše album až příliš kontroverzní reakce. Pokud dokážeme provokovat a až do konce svých dnů nevzbuzovat nic jiného než kontroverzi, budu šťastný člověk.

MADEBYTHEFIRE: Jestli to dobře dopadne, vyhraje vítěz. Nejspíš proto, že bude první. Ale necháme se překvapit.

MASS GENOCIDE PROCESS: V té naší škatulce asi INSANIA, na tu novou desku jsem četl samé dobré reference a myslím, že bude mít silnou podporu.


Budete zklamaní když nevyhrajete?


INSANIA: Ne. Samozřejmě, že ano. Bude to nejčernější den našeho života.

MADEBYTHEFIRE: Děsivá otázka, opravdu. V podstatě je to tak, že jsme postupně přicházeli na svět, abychom se našli a společně získali cenu Anděl. Pokud bude smysl našich životů rozdupán v prach, těžko se ubráníme pocitům nenuceného zklamání.

MASS GENOCIDE PROCESS: Neblázni. :o)))

Zveřejněno: 23. 02. 2014
Přečteno:
3324 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 03. 2014 10:36 napsal/a Bodza
Upřímně řečeno
nejvíc mě, v negativním slova smyslu, zaujala Polyho Odpověď na otázku Proč byste za loňský rok měli bodovat zrovna vy? Cítím z ní totiž víc než cokoli jinýho, absenci nadhledu, dotčenou ješitnost a neochotu reflektovat zpětnou vazbu, což mě zrovna u něj vyloženě udivuje a jako fanouška Insanie už od dob Skimmed vlastně hlavně mrzí.
02. 03. 2014 09:24 napsal/a KubaAjz
God
stejně vyhraje Karel Gott, tak co řešíte:-)
02. 03. 2014 08:33 napsal/a kubánec
asi nijak...
nihilista přece nemůže být frustrovanej...a už vůbec ne z nominace na Anděla:o))))
26. 02. 2014 15:41 napsal/a DW
Cykrávo
jak asi vypadá frustrovanej nihilista:)?
25. 02. 2014 13:15 napsal/a Kaal
Ale hlavně:
\"Asi by stálo za zamyšlení, jestli má Anděl vůbec smysl... \"