Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

NEKROFILTH – Devil\'s Breath LP/CD 2013, Hells Headbangers Records

Existují kapely, které objevíte hned a pak kapely, ke kterým vede dlouhá cesta. Moje cesta k NEKROFILTH byla sice delší, ale ne nijak neobvyklá. Jak už to bývá, projekty členů „slavnějších“ kapel jsou tak trochu v mimo hlavní zájem, proto si k nim najdou cestu jen šílenci daného žánru. Jenže co je u NEKROFILTH daný žánr? Tahle trojice totiž mydlí death metal, thrash i punk dohromady a tak si na své můžou přijít fans všech zmíněných žánrů. Kapela je bočním projektem Zacka Roseho z amerických harcovníků NUNSLAUGHTER. Tenhle týpek miluje old school se vším všudy a tak nepřekvapí, že se i NEKROFILTH pohybují v těchto vodách. Jako předkrm vyšlo v dubnu EP „Street Bitch“ (Doomentia Records) a hlavní chod „Devil´s Breath“ se pak u Hells Headbangers Records servíroval na konci října.

Zack a jeho kumpáni na to vlítnou bez zbytečného otálení a od začátku to mlátí hlava nehlava. Hned v otvíráku „Crave the Grave“ si můžete vytřískat duši z děla. Jednoduchý kytarový riff, chytlavá vyhrávka a já si říkám, že tohle žrádlo mi bude určitě chutnat. Přidejte k tomu bicí „tupatupa“ se špetkou nefalšovanýho punku a NEKROFILTH jsou z pekla na zemi. Chvíli to pánové valí jako staroškolský death metal, chvíli se jedná o řezavý thrash a chvíli mám chuť na punkový pogo. Zvukově je nahrávka někde mezi death metalem a crustem. Nakřáplý a špinavý zvuk, stále však parádně čitelný. To samé pak můžu říct o Zackovo vokálu, který kolísá mezi chrapotem, thrashovým štěkotem a místy growlem. Za některé zařvání by se nemusela stydět ani lecjaká black metalová banda. NEKROFILTH jednoduše vzali od každého něco, poslepovali to a výsledek v podobě „Devil´s Breath“ jasně dokazuje sílu materiálu. Skladby jsou krátké, přímočaré, valící se stále vpřed. K tomu si připočtěte texty, které se opírají o témata smrti, drog nebo násilí. Nic bezduchého. Celá deska pak má třináct válů, které vydají na šestadvacet minut. Už tohle svědčí o tom, jaká je to jízda. NEKROFILTH nezapomínají ani na kytarová sóla, která obstarává rovněž Zack. Ať už si pustím jakoukoliv skladbu, bude mě bavit. Ultrarychlá „Scum Freak“ mě vyhazuje do moshe, při „Death Rush“ si zase zařvu několikrát název skladby a „Crocodile“ mě ukolébá svým středním tempem a houpavým riffem, aby mě vzápětí nakopala prdel. Titulní skladba „Devil's Breath“ zase začíná krátkým intrem a startuje tak závěr desky, ve kterém vynikají vály „Lead Us to the Death“ a „Volcanic Zit“. A jdu si to pustit znovu! Silně návykový album!

NEKROFILTH na své novince předvedli, jak se má dělat ukázkový mix thrashe, deathu a punku. „Devil's Breath“ bude jistě bavit nejen fans NUNSLAUGHTER, ale například i TOXIC HOLOCAUST. Hůl by na tímto vinylem nezlomili ani crusteři nebo grindeři. Jednoduchost, síla, energie. Prostě zahrát a zničit. Dost jsem si oblíbil i předchozí nahrávky NEKROFILTH, ale „Devil's Breath“ bych zvolil za nejlepší dílo. Ideální deska na vypláchnutí palice a zapomenutí na každodenní starosti. Album vyšlo jak na LP, tak i na CD. Doporučuju! Stay Thrash!

Seznam skladeb:
  1. Crave the Grave     
  2. Scum Freak     
  3. Wormskull     
  4. Death Rush     
  5. Deep Inside Disease      
  6. I'm a Degenerate     
  7. Crocodile     
  8. Junkie Cunt     
  9. Devil's Breath
  10. Lead Us to the Death     
  11. Smear the Sleaze
  12. Volcanic Zit
  13. Blood Bug

Čas: 26:12

Sestava:

  • Zack Rose - vokály, kytara   
  • Tony Daprano - baskytara
  • Jon B. - bicí

https://www.facebook.com/nekrofilth
http://nekrofilth.bandcamp.com/

Zveřejněno: 19. 01. 2014
Přečteno:
3449 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář