Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

17/10/2013, Praha – HooDoo

Představte si mysl člověka v pokročilém stádiu schizofrenie. Místy klidné a mírumilovné místo, jindy zas vír bouřícího vzteku a agresivity. Smršť myšlenek a zvuků, často v protikladu jednoho k druhému. Stejně tak jako podstata, co leží v jádru tvorby kanadských THE AGONIST.


Jejich tvorba se zakládá na metalcoru, ovšem tvorba THE AGONIST je výrazně progresivnější, než je tomu tak u většiny kapel v tomto populárním žánru. Svůj díl na tom nese i nezkrotná půvabná zpěvačka a aktivistka za práva zvířat, spolupracující např. s organizací PETA, Alissa White-Gluz, která se svým ostrým vokálním projevem více než vyrovná svým mužským kolegům, ale také dokáže díky svému nepopiratelnému talentu zpívat mnohé party skvělým čistým hlasem. Právě Alissa a kombinace nejrůznějších elementů, čerpajících z různých metalových žánrů, jsou hlavní poznávací značkou THE AGONIST, kteří v pražském HooDoo představí svojí čerstvou desku Prisoners. Nahrávka plynuje navazuje na čtyři roky starou Lullabies for the Dormant Mind a nabízí nepřebernou škálu hudebních variací, komplexní riffy a důmyslné texty. Její cit pro detail a ochota jít mimo vytyčené rámce žánru, zdůrazňují pozici THE AGONIST jako inovátorů na špici světové metalcore scény.


Taktéž druhý tahák večera pochází z Kanady a sází na moderní pojetí metalu. THREAT SIGNAL nabízí svěží mix Meshuggah a Linkin Park, opepřený výbornými kytarovými vyhrávkami s nádechem technických industriálních riffů, které odkazují nejen na Fear Factory, ale i na hnusné okrajové čtvrti průmyslového města Hamilton, ze kterého kapela pochází. Jejich podladěný, synkopický melodický metal, pracující na bázi komplexního thrashe s vlivem současného groove zvuku, technické rytmizace a silných melodií je už deset let staví do popředí současné moderní scény a vystřelil přímo z garáže rovnou pod křídla jednoho z největších metalových vydavatelství Nuclear Blast records, jakožto i na pódia předních festivalů.


O support se budou starat finští melodici MORS PRINCIPIUM EST, našlapaní groove/melodičtí elektro metalisté DAWN HEIST z Austrálie a progresivní death/thrasheři GRAND EXIT ze Švédska. Akce se koná ve čtvrtek 17. října od 19.00 v pražském klubu HooDoo. Vstupenky jsou k dostání ve všech běžných předprodejních místech, bližší info na www.obscure.cz.


Zveřejněno: 08. 10. 2013
Přečteno:
3166 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář