Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

THIS NIGHT DRAWS THE END – Wolves MCD 2013, vlastní náklad

Plzeňská, v současnosti již neexistující kapela THIS NIGHT DRAWS THE END (poslední koncert proběhl v Plzni na festivalu Defest v červnu letošního roku) vznikla v roce 2008. V průběhu pár let působení na hardcore-metalové scéně, jak již to bývá zvykem, proběhly personální změny na postech basa a bicí. Proběhlo nespočet koncertů a účastí na festivalech s kapelami SHOGUN TOKUGAWA, ESAZLESA, ANIME TORMENT, NEUROTIC MACHINERY... TNDTE mají na svém kontě tři krátké nahrávky. Na každé jsou čtyři kousky. EP „Victims“ bylo vydáno u Cecek Records v roce 2010, „Among the Ruins“ v následujícím roce a letošní poslední počin kapely „Wolves“ formou DIY.

Tak něco málo k už posmrtné nahrávce „Wolves“. Tak jak rychle uplynul hrací čas CD, tak rychle předběhnu na konec a vyseknu poklonu. Dvěma slovy: „dobrá práce“. Příjemně se to poslouchá, skladby jsou přímočaré, drží si svou lajnu. Žádná přehnaná sóla nebo nějaké moderní přehnané breakdowny. Je to surová nahrávka s čistým moderním zvukem. Prostě a jednoduše je to udělané tak, jak to má být a tak, jak to kluci cítili, že to tak chtějí. A ne ve stylu „dejme tam a tam ještě toto sólo, tam to musí být tak a takto, protože to a to dělají ostatní…“

Surový kytarový rozjezd ve „Sweet Liberty“ doplní příjemná melodie a přesné bicí. Velmi překvapí energický naštvaný scream vokál, který je tu a tam prostřídán growlem. Ke konci na sebe upozorní vkusné sóličko, tak akorát zapracované do skladby, rytmu, aby nijak nevyčnívalo na povrch, ale aby zapadlo do stejné linie skladby. Druhá, titulní „Wolves“, opět ukazuje svoji kytarovou špinavost, která je doplněna melodickým metalovým zvukem, samozřejmě nějaký breakdown také nechybí... ale ten vokál... drsnost, hrůza až mrazí...

„Form without Content” je spíše „volnější“ skladba, trochu položená do středního tempa, převážně kytarová. Vzpomenul bych, tak jako u první skladby, sólo, ale tentokrát zabublá basa. Ne, že bych chtěl něco vysloveně nahrávce vytknout, ale možná bych vůbec celkové povytáhnul víc zvuk bicích, což jsem si uvědomil už i na začátku alba. Puslední „Sulphur“ opět začíná s volnějším rozjezdem, ale vzápětí skladba dostane takový kombinovaný punkově-hardcorově až deathmetalový nádech. Ten metalový nádech ještě doplní druhý vokál, blackový skřehot hostujícího zpěváka Zlobucha, který tam sedne jak hrnec na prdel (úsměv).

Jednoduchý černobílý obal (lidé s vlčí hlavou, ne-li lykantropové) mně moc nesedí, ale potisk disku (vlčí otevřená tlama s vyceněnými tesák) se mi líbí.

Co tedy závěrem? Vše jsem už řekl. Jedině mohu dodat, že z nahrávky "Wolves" cítím velkou pozitivní energii a je jen škoda, že TNDTE již nepojedou dál.

Seznam skladeb:

  1. Sweet Liberty
  2. Wolves
  3. Form without Content
  4. Sulphur

Čas: 14:31

Sestava:

  • Michal Pavlíček - zpěv
  • Vadym Solomatov - kytara
  • Jaroslav Diviš - basa
  • Tomáš Mařík - bicí
  • host: Zlobuch - zpěv (4)


http://bandzone.cz/tndte


Zveřejněno: 25. 09. 2013
Přečteno:
4169 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář