Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

THIS NIGHT DRAWS THE END – Among The Ruins MCD-R 2011, vlastní náklad

Zhruba po dvou letech od minulého počinu Victims se o slovo podruhé hlásí plzeňská skupina THIS NIGHT DRAWS THE END.

  • Co se nezměnilo?
Počet skladeb – stejně jako minule jsou čtyři a v jedné z nich absentují vokály.

  • Co se změnilo?
Sestava – výměna proběhla na poli rytmickém, noví jsou bubeník a basák; po nahrání Among The Ruins proběhla výměna jednoho kytaristy.
Vydavatel – Cecka střídá vlastní režie.
Obal – hrůzostrašnost z minula je naštěstí pryč.

  • Co stojí za zvýšenou pozornost?
Samozřejmě nové tři skladby. Proč tři? Je snad jedna stará? Ale ne... Úvodní Among The Ruins z produkce Tvzex Christa (SUNSHINE) obsahuje jen nějaké nervy drásající zvuky a tudíž nejde o klasickou skladbu. Následující tři položky určitě osloví fanoušky pestré tvrdé muziky na rozhraní metalu a core, nicméně slovem metalcore bych se produkci TNDTE označit nedovolil. Kapela se šalamounsky na Bandzone řadí do nesmyslné škatulky experimental-glam, nejspíš aby fanoušky zmátla a „postrašila“ (úsměv). Já slyším náznaky „matematiky“, death metalu, grindu, ale základem je pestrá a „přesná“ tvrdá muzika, prostě moderní nářez. Nemám v tomhle žánru přehled, nejsem schopný přirovnat našince k někomu „velkému“ ze zahraničí, takže si budu muset vystačit s vlastními dojmy (a laskavý čtenář taky – úsměv).
Druhá skladba Break The Walls je přímočará, nadupaný začátek v podobě ostrých riffů a kanonády bicích podporuje Morbiho řev, nechybí klasické „sekavé“ úseky; po úvodní masáži následuje pasáž volnější s kvílivými kytarovými melodickými vyhrávkami, na které navazují rytmy poněkud hůře vstřebatelné, které v závěru střídá to, co vládlo v úvodu, navíc obohacené o sborové vokály – výsledkem je pestrá, na první poslech trochu složitější, na další poslechy příjemná kompozice.
Úvod The Day The Life Stood Still šmrncnutý zkreslením se mi příliš nelíbí, až když se zvuk pročistí, začínají se dít zajímavější věci. V porovnání s předchozí položkou jde tentokrát o skladbu pomalejší, na druhou stranu je její rozevlátost mnohem širší. Nechybí melodické kytarové party ani natlakované divočiny, přepestrý je i řev, který se dostává až k prasečímu grindovému rykotu či deathovému growlingu – většinou ale Morbi řve.
Při poslechu poslední Turn The Scale mě napadá termín schizo core metal – kapela si s posluchači záměrně hraje na schovávanou, chvíli jej láká do melodických sfér, aby jej obratem rozmačkala zatěžkaným nářezem. Kytarové party jsou propletencem spousty různorodých riffů, vyhrávek, minisól, dunivá baskytara sound řádně zahušťuje (a místy na sebe výrazně upozorňuje, nejvíc v posledním songu), bicmen hraje pestře, zdánlivě úsporně, ale ve prospěch celku – evidentně má rád činely, které mi místy (Break The Walls) přijdou protežované trochu moc. A zpěvák? Škála jeho hrdelních projevů je pestrá, základem je řev, který možná nebude každému po chuti, nicméně mně se líbí.

  • Co chybí ke štěstí?
Texty v bookletu.

  • Co dodat?
Velmi slušná práce po všech stránkách – instrumentální, kompoziční, zvukové... Ještě větší síla bude z kapely nejspíš tryskat na koncertech.

Album si můžete poslechnout na Bandzone nebo koupit za lidových 40 korun.

Seznam skladeb:
  1. Among The Ruins (Intro)
  2. Break The Walls
  3. The Day The Life Stood Still
  4. Turn The Scale

Čas: 11:39
 
http://bandzone.cz/thisnightdrawstheend
www.myspace.com/thisnightdrawstheend
 


Zveřejněno: 17. 11. 2011
Přečteno:
3586 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář