Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

GFF – Ice On Fire CD 2013, Green Bomb Records

GFF (dříve vystupující pod názvem GREEN FROG FEET) jsou němečtí punkrockeři, kteří u firmy Green Bomb Records před nedávnem vydali své nové CD s názvem „Ice On Fire“ (jestli se nepletu, celkově se jedná o jejich pátou řadovku).

V dopise přiloženém k CD se mimo jiné píše, že skupina už několik let úspěšně boduje na festivalech po celé Evropě, včetně ČR. Já se musím přiznat, že mi jméno GFF před poslechem materiálu neříkalo vůbec nic (což pochopitelně není chyba skupiny) a jednalo se o můj první kontakt s jejich tvorbou.

Nahrávka obsahuje celkem 11 songů v časovém rozmezí mezi třemi a čtyřmi minutami, zařazena je i jedna cover verze, málokdo by asi tipoval, že si pánové k obrazu svému přetvořili skladbu od JACKSON 5 – „I Want You Back“ (ti by se asi divili /úsměv/). Přesto, že GFF jsou partičkou z Německa, tak při poslechu jejich aktuálního alba spíše budete mít pocit, že jste do přehrávače vložili nějakou bandu zpoza oceánu, jedná se totiž o muziku výrazně amerického střihu, ve které je zcela jasně patrná inspirace spolky jako GREEN DAY nebo BLINK 189. Najdou se však i tvrdší evropské punkové prvky, které jsou ale ve zřetelné menšině. Více mě z celé desky baví její druhá polovina, ze které bych vyzdvihnul vály „Coming Home“ se silným refrénem, „Money Maker“ a „My Land Of The Free“, ve které jako zajímavé zpestření působí zařazení foukací harmoniky. Pokud bych se vrátil do první půlky CD, tak tam se mi nejvíce zalíbila hned druhá v pořadí „Broken Man“, která z mého pohledu nepůsobí až tolik neopunkově, navíc se v ní dají objevit i prvky glam či hard rocku, tudíž je dostatečně úderná a tvrdá a považuji jí za vůbec nejlepší flák celé placky.

Zajímavostí je, že materiál byl natočený ve Spojených státech, konkrétně pak v Los Angeles, ve Validus Recording Studios a producentskou taktovku vzal do ruky Ryan Greene, který v minulosti spolupracoval například s BAD RELIGION, LAGWAGON nebo MAD CADDIES. Zároveň je tak naprosto jasné, proč že má německá kapela výrazně americký sound (úsměv).

Jelikož k nám dorazila pouze promo verze alba v papírové kapse, nemohu žel dodat nějaké další konkrétní informace o samotné nahrávce, obalu ani okolnostech a podrobnostech o jejím vzniku.

Seznam skladeb:

  1. Set Ice On Fire
  2. Broken Man
  3. Keep The Lights On
  4. Just Stay Around
  5. Fuck What You Say
  6. I Want You Back
  7. Coming Home
  8. Money Maker
  9. Soul Pictures
  10. My Land Of The Free
  11. Hit And Run

Čas: 40:42

www.gffband.com/de

Zveřejněno: 25. 08. 2013
Přečteno:
3433 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář