Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Povídání o tom, kterak 2 české kapely jely zahrát do Berlína :-) Účastníci: F.O.B., POPPY SEED GRINDER

26.11.2004 ? Berlín, Alte feuerwache - UNSOUL, ACID RAIN, F.O.B., POPPY SEED GRINDER

Zhruba v 8,30 jsme měli jsme po nabrání Corbowa přijeli do zkušebny abychom naložili auto a vyrazili. První nehoda nás postihla při nakládání, když jsem virblem nechtíc načnul jednu plechovku ležáku z Popovic a tak ho Corbow musel hned vypít :-) Po chvilce máme teda naloženo a vyrážíme směr Praha. V Praze nabíráme Bendise a ještě stihneme zajít na oběd do kultovní hospůdky U Jarolímků v Libni. Po obědě už konečně vyrážíme a docela se couráme, druhá nehoda a to doslova nás zastihla před Teplicemi a museli jsme tudíž postižený úsek silnice objet po okrskách. V Dubí jsme si řekli že zastavíme u pumpy a občerstvíme se a hele kdo tu není, slavní POPPY SEEDi. :-) Aby nám cesta dobře ubíhala a hlavně protože POPPÍCI nemaj mapu, domlouváme se že zbytek cesty pojedem spolu. Po pár stáních na dálnici jsme asi v 18,30 dorazili do Berlína do klubu Alte feurewache.

Zvenku v anglickém stylu příjemná budova staré hasičské zbrojnice vypadala útulně a klubově i vevnitř. Zatím zela prázdnotou, ale začátek akce byl nastaven nejdříve na 21.hodinu, takže ještě bylo dost času. Krátíme si čas popíjením nejdřív kávy, čaje, potom Berlinera (místní ležák :) ? celkem ušel. Další čas nám pokrylo velmi kreativní sestavování playlistu pro GEMU.

Zhruba ve 21,15 začala hrát první kapelka ? místní Berlíňáci UNSOUL. Takový nemastný a neslaný thrash death s klávesami. Zapomněl jsem zmínit že né moc velké prostory klubu už byly slušně zaplněné cca 90 platícími osobami, takže kapelu už odměňovaly potleskem.

Jako druzí první hosté F.O.B., co k tomu říct, hrálo se z aktuální desky Follow the instructions a hlavně nové songy z budoucího CD, které se bude natáčet a vydávat příští rok. Pařících maniaků přibylo.

Třetí v řadě se představili domácí blackeři ACID RAIN a hned s novým zpěvákem. Mnoooo bylo to trochu znát, taky hlavně proto, že si ještě nepamatoval texty a tak je občas předčítal, nicméně mi přišlo, že celá kapela nebyly tak trochu ve své kůži.

Poslední pánové na holení ten večer byli POPPY SEED GRINDER pro změnu z Čech. Kluky jsem neslyšel od Brutal Assaultu, kde se mi hoooodně líbili a tady jen potvrdili, že to nebyla náhoda. Inteligentní a propracovaný death grind, prostě supr.

Po koncertu jsme se jali společně s Poppíkama osvěžovat domácím Berlinerem a také vlastními zásobami Kozla, Samsona a Tuzemského burbóonu :-). Poté co jsme zůstali v klubu už téměř sami nás krapet nabroušený majitel (no měl k tomu důvod někdy v půl pátý ráno) vykázal na kutě. Takže jsme šli pařit do místa noclehu, nejdřív malé občerstvení, po kterém část Poppíků ještě vypadla do města, a přišli až někdy v 7,30 :))) Já jsem šel spát někdy v cca 5,30 ráno.

Tak nějak celé dopoledne od zhruba desíti hodin jsme se postupně probírali, někdo zašel na snídani do Big Burgeru, někdo na Döner Kebap :)) ?postupně jsme se dali dohromady a zhruba po poledni vyrazili do centra, nejdřív auty a posléze pěšky, abychom poznali kultovní stánky kultury, které jsme doteď znali jen z učebnic Němčiny. :-) Postupně jsme se teda dostali k berlínské zdi (Berline Mauer), na Alexander Platz, k Fernsehturm, k Rathaus (u tý jsem si dal Gebratene Türinges Würstchen). Odsud se nám už nechtělo pěšky a hlavně už byla tma a tak i z časových důvodů jsme využili služeb S-Bahn :-) a vrátili se tak zpátky k autům. Ještě jsme ale chtěli navštívit Brandenburger Tor a Reichstag (Bundestag), což se nám nakonec podařilo autem, parkovali jsme cca 100m od Bundestagu. Oklikou přes část bývalého západního Berlínu jsme v cca 17,30 zamířili do části Hellersdorf, kde je druhý klub - La Casa.

27.11.2004 ? Berlín, Hellersdorf, La Casa

DECLAMATORY, ACID RAIN, POPPY SEED GRINDER, F.O.B.

Do klubu jsme dorazili zhruba za hodinu, provoz ve městě byl opravdu silný (odhadoval bych stupeň 4:)). Hellersdorf je opravdu až na kraji Berlína, klub La Casa se nachází na okraji klasického panelákového sídliště, které nejspíš určitě vzniklo za dob socialistického realismu (teda jestli něco takovýho taky v NDR měli:). Klub byl v prostorách bývalé mateřské školy. Překvapil nás svým komfortem i když byl také celkem malý, rozhodně teda místnost kde se hrálo. Ovšem jinak byl opravdu luxusní a jak by řekl Bendis, byl to vyvoněnej klub.

Akce začala ve 21.hodin a jako první zahráli v sobotu opět místní DECLAMATORY. Na plakátě stál nápis heavy metal a my jsme měli tak tu možnost zavzpomínat na styl, který krála před patnácti lety např. Metallica. Viditelně ovšem dost lidí přišlo právě na ně a tak byla hrací místnost narvaná.

Druhá kapela ten večer byli opět domácí ACID RAIN, kterým se vystoupení povedlo o 100% lépe než předchozí den. Také reakce publika byly pozitivní. Na Žižkovi v létě se mi jejich black celkem líbil a teprv v sobotu jsem si jejich vystoupení připomněl.

Na POPPY SEED GRINDER jsem nakouknul na jednu věc protože jsem jinak čas trávil v šatně ale nutno podotknout, že mi to opět stačilo a tak jako v pátek. Postupem večera pařících lidiček ubývalo.

Jako poslední F.O.B., asi ve třetím songu Bendisovi praskla struna, a tak jsme se s Corbowem snažili vyplnit tu chvilku trochou z Krásy Nesmírné, ovšem Corbow se předtím tak důkladně občerstvoval Berlinerem nebo čím ještě (jooo, pamatuju si ještě mexický pěsti:)), že si na nic nemohl vzpomenout. Z celkem asi osmdesáti návštěvníků jich ke konci bylo tak asi 20, i přesto však udělali dobrou atmosféru.

Po koncertě a osvěžení (neodolal jsem sprchám a musel jednu zneužít :-) jsme pak ještě popařili s Poppíkama a postupně odpadávali až do šesti do rána. Slabou chvilku jsme měli s Bendisem, kdy jsme byli vyzváni barmanem a jeho kolegou, ať s nima dáme fotbálek a dostali jsme takovej klepec, že jsme uznali, že už fakt asi musíme jít spát :-)

Vstávání někdy po desáté nebylo opravdu do růžova, než jsme se sbalili a vypakovali tak ještě přišlo občerstvení od majitele klub (super!) a pak už nezbývalo než vyrazit. Cesta domů celkem ubíhala, po pár zastávkách jsme se opět ocitli na benzínce v Dubí, kde nás Poppíci opustili :-). Pokud mám zhodnotit tento víkend, bylo to naprosto dokonalé kulturní vyžití :-) Už se těším na něco dalšího?.

Další fotky ZDE a ZDE


Zveřejněno: 09. 12. 2004
Přečteno:
3364 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 12. 2004 18:18 napsal/a marty
:-)
nojo, nechtel jsem bejt moc vulgarni a tak vubec :)))
16. 12. 2004 13:11 napsal/a macabre
pekne
to si to popsal moc jemne, marty :-)) cekal sem horsi svedectvi :-)))