Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
LLYR

10. - 11. prosince 2004 kino MORAVA, Boleslavova 13, Praha 4 začátek 19.30 / kino otevřeno od 19.00

Mezinárodní avantgardní a multimediální akce pořádá průmyslová autonomie Ars Morta Universum.

PÁTEK 10.12.2004

C.O.Caspar (ger) - datoista, konceptualista, konstruktér, autor, teoretik, xeroxer

Legenda zvukových experimentů CoCaspar, žíjící střídavě v Berlíně a ve Švédsku, působí jako organizátor workshopů, akcionista a hudebník. Vlastnoručně vyrobené ozvučené nástroje představuje ve formě instalací, provázených videoprojekcemi a světelnými efekty. Jeho médiem je procesování konkrétních tónů a hluků prostřednictvím digitálního vybavení. S osobou C.O.CASPARA si nenechte ujít vystoupení nezlomného objevitele mostů mezi mechanickou / digitální hudbou a audiovizualizací, které jsou ztvárněné jako instalace či představení na divadelním základě. Optosonika, jak ji nazývá, je podle jeho vlastních slov neslyšenou neviděnou náhodnou událostí. Bezesporu největší událost festivalu se po dlouhých 9 letech vrací do Prahy!

www.cocaspar.net

speciál info + video + obrázky + recenze + rozhovory

Tábor Radosti (cz) - panoramatický - subliminální - mystický - post-industrial

První hudební kompozice skupiny se datují k roku 1992 ještě pod názvem Warsaw Gheto. V roce 1995, pod vlivem literární tvorby George Orwella, je soubor přejmenován na TÁBOR RADOSTI. O dva roky později vystupují TÁBOR RADOSTI poprvé naživo s programem 1984. Během následujících dvou let prochází soubor přerodem pod vlivem nových technologií. Současný program Hávámál je ovlivněn šamanskými technikami změněných stavů vědomí a potřebou vyjádřit silnou nespokojenost se zavedenými systémy víry západního světa.

http://home.tiscali.cz:8080/taborradosti

Moan (pl) - izolacionistický ambient dokonalé krásy

Rafal Sadej - duše a tělo MOAN - získal své první hudební zkušenosti jako zpěvák formace Psychoneurosis (92-93), později založil noise-coreovou skupinu Ipekakuana (93-96) a další projekt Disagreement (93-95). O rok později se na základě interakce radiového a televizního vysílání s elektronickými smyčkami rodí MOAN. Prostřednictvím počítače a samplů objevuje tajemství hudební tvorby. A? jde o ambient, industrial či noise, MOAN vždy zachovává unikátní atmosféru průmyslového prostředí, z něhož pochází.

www.moan.pllink to "Works 1999 - 2002"

VO.I.D (cz) - hyper-sonic -industrial

Skupina vznikla v Děčíně na počátku devadesátých let. Její hluková hudba je asi nejextrémnějším projevem postindustriální hudby, a to nejen v našich zeměpisných šířkách. "Hluk je kulturní fenomén, buď jej přijmeš, nebo odmítneš," říká jeden z průkopníků žánru u nás, vůdčí osobnost a vokalista VO.I.D Martin Jarolím. Nynější spojení s Robertem Hnátem (elektronika, programování) přináší velmi dynamickou, magmatickou zvukovou vřavu. Koncertní vystoupení VO.I.D znamená především tříštivé, pulsující rytmy a hypersonické vokály ve vroucí koupeli silové elektroniky.

www.arsmorta.org

Hieros Gamos (sk) - ženská magicko - erotická fetiš performance

Vedlejší projekt slovenské ritual/dark wave legendy Lahká Múza. Plně elektronické pásmo zpěvačky & performerky Gudrun a hráče na klávesové nástroje 677 (kytara a programování ve skupině Lahká Múza) doplňují dvě performerky - Black Cats. Pražské vystoupení se ponese plně v duchu fetiš rituálů a sakrální elektronické složky, podpořené charismatickým vokálem Gudrun. HIEROS GAMOS představují výrazné oživení festivalu, který se jinak odvíjí převážně v mužské režii.

www.lahkamuza.net

 

SOBOTA 11.12.2004

Střední Evropa (cz; + zvláštní hosté) - legenda domácího industrialu opět na scéně

V sestavě STŘEDNÍ EVROPY, která stála u zrodu českého industrialu v 80. letech, se z původní řady objeví Petr Trpák, Jan Dospěva a Zdeněk Buchal. Kompletní performační jednotka bude doplněna o současné přátele z hudební scény, tzv. mladou krev. Hudební projev skupiny vychází ze zvuku předtočených pásů, kovových perkusí a rytmické sekce ve stylu old-school industrialu. Nejnovější materiál se přibližuje stylu, volně nazvanému hlukové techno. K jubilejnímu 10. ročníku Pražského industriálního festivalu připravuje STŘEDNÍ EVROPA speciální program obsahující původní skladby stejně jako skladby skupin Paprsky Ing. Garina, Silikosa a Jaroslava Paláta (Suicidal Meditations, R.I.P.).STŘEDNÍ EVROPA vystupuje živě po čtyřech letech. Její představení je určeno speciálně pro tento festival.

Schloss Tegal (usa) - psychoaktivní temná hmota

SCHLOSS TEGAL se zrodil v poslední vlně industriální hudby do nového post-industriálního věku. Do dnešního dne prodal více než 10.000 cd's a vinylů, jež vytyčily nová území temně-ambientní psychoaktivní hudby a performance. Současné aktivity Richarda Schneidera směřují k nově založeným Syneasthetics Studios v Praze, vycházející z výjimečného architektonického působení na hudební psyché tvůrce. Kromě nového zvukového materiálu na koncertě zazní rovněž úryvky z videohry Unreal II "The Awakening", jejichž je Schloss Tegal autorem.

www.schlosstegal.com

Skalpell (swiss) - meditace skrz ostré hlukové stěny

Skupinu založil harry w, henry I/O a bruno r (od roku 1996 již není členem) v roce 1995. Původním a stále trvajícím záměrem bylo analyzovat, zkoumat a reflektovat hranice lidského chování ve vší rozpolcenosti a disharmonii. Hudba SKALPELL probíjí v ostrých hlukových hradbách, symbolizujících utrpení a nemoci vyspělé lidské rasy meditativní a opakující se zvuková paradigmata otevírají brány pasivnímu odporu. SKALPELL pátrají v naších duších s morbidní posedlostí a získávají mocný nástroj k osobní katarzi předtím, než mysl dosáhne závěrečného spočinutí.

www.maschinengeist.org/skalpell_mp3.php

Do Shaska! (cz) - elektronické hypno-etno přeludy

Uskupení DO SHASKA! vykrystalizovalo v roce 1989 jako heretická odnož v podhoubí severočeské punkové scény. Počáteční happeningové improvizace v početném obsazení využívaly kromě tradičních nástrojů (kytara, basa, bicí) mnoho nehudebních instrumentů (kovový odpad, gumová zvířátka aj.). Během deseti let existence soubor prošel rovněž ambientnější podobou, s využitím počítače a nového inspiračního zdroje - etnické hudby dosáhl ambientně snové polohy s výraznou rytmickou složkou. Nyní DO SHASKA! směřují spíše k hlukově rytmickým, halucinačně přeludným kompozicím s nezanedbatelným podílem živých nástrojů (fagot, basa, didgeridoo, perkuse, vokál, kytara, roury, kovy, apod.) a videoprojekcí.

www.doshaska.tk

Oxyd (sk) - hluboce uložené jádro

Hudební projev tohoto paralelního projektu Disharmony je založen na experimentu s technologiemi a zkoumání temnější a skrytější stránky lidského nitra. Rituální zvukové formy tohoto dua (Lord Sauron & Ryby), protkané minimalistickými vstupy a filmovými zvuky, vytvářejí mysteriózní hudební kolos. Festivalové vystoupení se ponese v duchu aktuálního hudebního materiálu OXYD.

www.oxyd.aliens.sk

Kollaps (cz; speciální host) - skupina akční poezie

Kollaps je trio, které tvoří Jaroslav Rudiš (spisovatel, kniha Nebe pod Berlínem), Alex Švamberk a Pavlína Medunová (herečka a tanečnice - Černé divadlo ACT, Národní divadlo - Prodaná nevěsta, dále S/M). Kollaps se věnuje akční recitaci německých textů, a to jak básní Ernsta Jandla, Waltera Mehringa, H. C. Artmanna a Christiana Morgensterna), tak i textů skupin Einstürzende Neubauten, Laibach, Kraftwerk a Rammstein.

Spojení: tram č. 7,18, 24; noční 53, 55  Divadlo na Fidlovačce * tram č. 11  Náměstí bratří Synků * bus 193 * Metro Vyšehrad

Vstupné: 230/den a 350/2 dny

Předprodej & rezervace: ars.morta@tiscali.cz

Festivalové info: www.arsmorta@org a www.pragueindustrial.org

KREDIT: www.epidemie.cz

industrial /dark ambient / power-electronics /ritual /media / technology / action

...future over eternity...


Zveřejněno: 06. 12. 2004
Přečteno:
3483 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář