Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

REVEL IN FLESH – Manifested Darkness CD 2013, F.D.A. Rekotz

Vážení pozůstalí, milí smuteční hosté. Sešli jsme se zde, abychom vzpomněli na starý dobrý death metal. Možná někteří z vás pamatují dobu, kdy byl na svém vrcholu. Tenkrát vládly světu kapely jako DISMEMBER, ENTOMBED, GRAVE, NIHILIST a mnoho dalších. Všichni bojovali za práva death metalu s chutí a neskutečnou vervou. Ve Švédsku to vřelo a snad každý půlrok vylezla z jejich nahrávacích studií nějaká pecka, ke které se dodnes všichni rádi vracíme. REVEL IN FLESH jsou jednou z dalších kapel, které se pokouší vrátit v čase. Letos přicházejí již s druhým albem (loni předložili skvělý zásek s názvem Deathevokation). A opět se dočkáme zuřivého chřestění, crustových nástupů a choroby v podobě vokálu.

Mám k REVEL IN FLESH až osobní vztah, byla to totiž kapela, na které jsem si loni poprvé vyzkoušel, co to znamená napsat recenzi. Rozpoutala ve mně touhu zajímat se i o mladé nadějné smečky, které se rozhodly kráčet ve stopách svých slavných vzorů z devadesátých let. Je tedy od počátku jasné, co se bude na desce odehrávat. Kdybych měl nějak porovnat s předchozí deskou, nebál bych se říci, že nový zásek „Manifest Darkness“ je více protkán mrazivými melodiemi. REVEL IN FLESH se tak blíží kapelám a projektům Roggy Johanssona jako jsou PAGANIZER, RIBSPREADER, REVOLTING a mnoho dalších. Obzvláště growler Haubersson je v některých polohách Roggovi velmi podobný. Není to ale vůbec na závadu, naopak, dodává to desce další rozměr.

Obalu se opět zhostil španělský umělec Juan Casstelano, který je dnes již poznávacím znamením kapely. I tentokrát se jedná o krásný motiv provedený v netypické hnědé barvě. Bez přehánění musím říci, že jsem se na obal nemohl vynadívat. Dokonce jsem si, jako zapřisáhlý vyznavač cdček říkal, že tentokrát by se vyplatilo vlastnit „Manifest Darkness“ na LP. Zvuk je ošetřen také řádně a tak mi nezbývá než si jen spokojeně s kapelou zařvat titulní song: „Revel in Flesh, revel in flesh!“ A samozřejmě jak vyžaduje slušnost, dokážu se při muzice těchto retro Němců i pořádně odvázat. REVEL IN FLESH se tak mohou v klidu zařadit po bok svých stájových kolegů LIFELESS. Možná by těmto kapelám neškodilo trošku svůj sound „ušpinit“, ale zase bude nahrávka více přístupná pro větší posluchačské publikum. V tom dnešní mladé kapely trošku zaostávají (možná je to způsobeno technickými možnostmi, nevím).

„Manifest Darkness“ je albem, které nepostrádá tu správnou old school atmosféru. Je slyšet, že bylo nahráváno s chutí, velkým nasazením a stejně jako na minulé desce je vidět, že si s ní kapela dala velkou práci. Některé melodie jsou až hypnotické, obzvláště v momentech, kdy se zpívají refrény. REVEL IN FLESH nechybí cit pro „staré“ věci a tak si budete chvílemi připadat jako vráceni v čase. Za sebe mohu jen chválit a chválit. Jen doufám, že se nějaká česká agentura nad námi obyčejnými death metalisty slituje a přiveze kapelu k nám do České republiky. Mají to sem kousek a na nějakém pořádně zatuchlém festivalu by se ukázalo, zda jejich songy fungují i naživo. Co jsem totiž tak slyšel v „kuloárech,“ REVEL IN FLESH za to umí prý vzít pořádně a jsou schopni vše pořádně rozsekat. Neznám totiž nic lepšího, než si pořádně „zachřestit.“ A to REVEL IN FLESH umí na výbornou. Old school death metal stále žije!

Seznam skladeb:

  1. Revel in Flesh
  2. Dominate the Rotten
  3. Deathmarch
  4. Manifested Darkness
  5. Torment in Fire
  6. The Maggot Colony
  7. Operation Citadel
  8. Warmaster
  9. Rotting in the Void


Čas: 42:43

Sestava:

  • Maggesson – bicí, kytara
  • Haubersson – kytara, basa, zpěv

http://revelinflesh.jimdo.com/
http://www.myspace.com/revel_in_flesh
http://www.reverbnation.com/revelinflesh
http://www.fda-rekotz.com/gx/


Zveřejněno: 04. 07. 2013
Přečteno:
4196 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 07. 2013 06:39 napsal/a Asphyx
doplnění
Přesně tak. Jen doplním (snad se to může), že sice o trochu dražší, ale pořád dobrou cenu, včetně vinylu je mají v plzeňských Music Records
07. 07. 2013 22:33 napsal/a pekop
Revel
Super deska, už ji mám doma. Zakoupeno na Obscene festu. A že se jich prodalo fakt hodně. Rád jsem těch 250 kč za cd dal. 9 bodů
05. 07. 2013 12:14 napsal/a Hynek
RIF
Super,skvělá kapela a skvělá nahrávka.Parádní obal.