Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
TELEPATIE VI

SKINEATER – Dermal Harvest CD 2013, Pulverised Records

Někdy si představuji švédské metalové podhoubí jako vroucí kotel, v kterém se neustále něco děje. Snad každý rok vznikne nějaká nová zajímavá kapela. Krátce a jednoduše, ve Švédsku to pořád žije. Tentokrát se podíváme na zoubek zbrusu nové smečce s krásným názvem SKINEATER. Jedná se o kapelu složenou ze samých zkušených muzikantů, kteří prošli kapelami jako Defleshed, Dark Funeral, Carnal Forge a mnoho dalších. Na svém novém albu nám letos Dermal Harvest přinášejí nálož švédského death metalu se silnými melodiemi. Můžete si s nimi krásně zachřestit ve stylu starých Dismember a Entombed, i se houpat jako při poslechu Bloodbath nebo starých In Flames a Dark Tranquillity. Někteří bystřejší z vás odhalí i chvilkové inspirace ve stylu Deicide, Cannibal Corpse apod.

Musím se přiznat, že po technické a produkční stránce se nedá albu absolutně nic vytknout. Pokud jste rádi poslouchali v devadesátých letech melodické death metalové spolky, budete určitě spokojeni. SKINEATER směřují svoje nápady na samotnou dřeň tohoto stylu. Zároveň si zachovávají jakousi pro mě velice sympatickou špinavost. Deska velice pěkně odsýpá a některé melodie jsou vyloženě nakažlivé. Dalo by se říci, že vše je skoro dokonalé. Tak samozřejmě, vše tady již bylo a nejedná se o nic objevného. To se dá ale dneska konstatovat skoro o jakékoliv nové nahrávce. SKINEATER mají úžasný cit pro harmonii a schopnost složit chytlavý refrén. Zároveň za to umí i vzít a rozsekat vás rychlými a drtivými songy.

Velký vklad na desku přinesl zpěvák Jorgen Strom. Je zároveň asi největším tahounem SKINEATER. Posouvá celou nahrávku o několik řádů výš. Ale abych jen nechválil. Na Dermal Harvest jsem nalezl v některých skladbách zbytečně hluchá místa, u kterých jsem dokonce musel pochybovačně zakroutit hlavou. Zvláště některé „melodické“ vyhrávky jsou až příliš primitivní a od takovýchto proslulých muzikantů bych je vůbec neočekával. Občas je také té death metalové směsky na mě až příliš. Chápu, že celý melodický death metal je vlastně takovou kombinací death/thrash/heavy metalu, ale někdy mi přijde to vzájemné naroubování u SKINEATER až příliš násilné. Je to pro mě velká škoda, protože jinak je z Dermal Harvest cítit velký potenciál. Přeci jen takoví muzikanti na jednom místě, to už musí vřít a nápady létat na všechny strany.

Švédské podzemí opět vyvrhlo na světlo boží další kapelu, která určitě stojí za povšimnutí. Jedná se o velice kvalitní počin, a pokud kapela vydrží, určitě tu je velká šance, že se dostane do širšího povědomí. Dermal Harvest obsahuje veškeré potřebné ingredience pro to, aby zaujala milovníky melodického death metalu. S verdiktem mám tentokrát trošinku problém. Nejsem z desky bůhví jak u vytržení, ale zase na druhou stranu podvědomě cítím, že se jedná o velice slušnou nahrávku. Uchyluji se tedy pro tentokrát při bodovém hodnocení ke kompromisu a jsem na vážkách, zda ještě půl bodu nepřidat. Švédský underground s kotlem plným chytlavých melodií. Pokud máte tento styl rádi, při koupi určitě neprohloupíte.

Seznam skladeb:

  1. He Was Murdered
  2. Dismantling
  3. Your Life is Mine
  4. Made of Godsick
  5. Through the Empire
  6. Stab
  7. Drifting
  8. Thousand Dead Faces
  9. Bring Them
  10. Solitude Discord


Čas: 37:26

Sestava:

  • Matte Modin – bicí
  • Jorgen Strom – zpěv
  • Hakan Stuvemark – kytara
  • Stefan Westerberg – basa


http://www.skineater.se
http://www.facebook.com/Skineater666
http://www.pulverised.net/


Zveřejněno: 12. 05. 2013
Přečteno:
3312 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář