Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
HEIDEN – Andzjel

JUNGLE ROT – Terror Regime, CD 2013, Victory Records

Každý rok jsou hnány tisíce mladých kluků do války a svět je přesvědčován o nutnosti zničit „ty druhé.“ Mocnosti s chutí napadají destinace s nalezišti ropy, drahých kovů a médiím bývá předkládána přívětivá tvář útočníků. Zlí proti dobrým. Lidská práva berou za své a lidé doma u televizních obrazovek dávno nejsou ani schopni rozeznat rozdíl mezi realitou a fikcí. Válku jako téma si berou již mnoho let za své američtí death metalisté JUNGLE ROT. Letos přicházejí s další, v pořadí již sedmou deskou. Opět na vás vychrlí oheň válečné vřavy. Kapela, která má odslouženo na deathmetalové scéně dlouhých 19 let. 

Minulé album Kill on Command nebylo zrovna z těch, které by mě donutilo si zakoupit originální nosič. Cítil jsem z něho určitý posun až někam k metalcore a to mi nedělalo vůbec dobře. Letošní zásek Terror Regime je „satanzaplať“ oproštěn od podobných experimentů a mám tak možnost si vychutnat smršť šlapavých riffů, u kterých jsem nucen si neustále podupávat nohou. Jako vždy skvělá produkce, parádní zvuk a totální nasazení. To jsou JUNGLE ROT, kteří mi letos přijdou jako polití živou vodou. Snad jen tank na obalu může u někoho vyvolat na tváři lehký úsměv. Líbí se mi střídání středně „nářezových“ songů jak vystřižených z dílny Obituary s rychlými nátěry, při kterých se vám začne sama kroutit hlava. Jedenáct skladeb narvaných do necelých 35 minut je zárukou, že se nestihnete ani na chvilku nudit. Přiznám se, neočekával jsem od JUNGLE ROT nic a tak jsem velmi mile překvapen.

Jedná se samozřejmě opět o jednoduchou nekomplikovanou muziku vhodnou spíše pro nějakou odpočinkovou činnost než pro sáhodlouhé přemýšlení o tom, co to vlastně chtěli muzikanti říci. Je to bleskový útok, žádné kličkování, předstírání. Jde se rovnou na věc. A bez vytáček. Nevím, ale při poslechu musím pořád přemýšlet, kde se v těchto „dědcích“ bere pořád taková energie. Ano, od začátku do konce je to nátlak, při kterém musí nejeden pařící fanoušek odpadnout již po třetím songu. Tsunami. Srážka vojáků v první linii. Možná malou zajímavostí budou velmi lehké náznaky Unleashed a Dismember (snad to tam neslyším jenom já?(smích)). Samozřejmě zahrány v JUNGLE ROT stylu. A když zazní thrashové motivy (trošku Sodom nikdy neškodí), v klidu zůstanou pravděpodobně jen absolutní suchaři nebo příznivci úplně jiné muziky. 

Terror Regime je deska nahraná s přehledem starých zkušených vojáků. Ví moc dobře, kdy zatlačit, jaké zbraně použít a kdy provést pořádný útok. S hodnocením to mám tentokrát velmi jednoduché. Od prvního přehrání desky vím, že tady musím hodnotit minimálně o dva body více. Chemie v kapele tentokrát zafungovala na výbornou. Sice není překročena laťka nastavená alby Dead and Buried (2011) a Fueled by Hate (2004), která pro mě i nadále zůstávají nepřekonána, ale novinka mi zraje každým poslechem. Ještě si můžete připočíst skvělý hlas Davea Matrise (ne nepodobný v některých polohách Adamovi z Hate). A máte tady parádní deathmetalovou desku s obrovským nábojem, která sice asi nebude bavit úplně každého, ale přinejmenším na koncertech musí zabíjet. Velmi dobrá kombinace old school death metalu a thrashe. Prostě a jednoduše. Je to tam! Opět vypukla nová válka.

Seznam skladeb:

  1. Voice Your Disgust
  2. Terror Regime
  3. Utter Chaos
  4. I am Hatred
  5. Blind Devotion
  6. Scorn
  7. Rage Through the Wasteland
  8. Ruthless Omnipotence
  9. I don´t Need Society
  10. Carpet Bombing
  11. Pronounced Dead


Čas: 34:33

Sestava:

  • Dave Matrise – zpěv, kytara
  • James Genenz – basa
  • Geoff Bub – kytara
  • Jesse Beahler – bicí


http://www.jungle-rot.com/
http://www.facebook.com/igotjunglerot
http://www.last.fm/music/Jungle+Rot
http://www.victoryrecords.com/


Zveřejněno: 17. 04. 2013
Přečteno:
3705 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář