Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

RAGE - toto brilantní hudební trio slaví letos pěkné kulaté 20. narozeniny. Po fenomenálním úspěchu jejich posledního alba ?Soundchaser? a po megaúspěšném loňském turné s kapelou Helloween, vyráží Rage na vlastní evropské narozeninové turné.

Čeští fanoušci byli vystoupením Rage na koncertě Helloween velmi mile překvapeni a nadšeni, což dali kapele velmi hlasitě najevo. Právě proto začíná jejich evropské turné Rage v ČR. 19.11.2004 vystoupí kapela v Plzni, KD Šeříkova od 20:00 hodin a den nato, 20.11.2004 od 20:00 hodin ve Zlíně, v Golem Gambrinus klubu. Speciálním hostem obou koncertů bude kapela Dead Soul Tribe.

Kapelu založil v roce 1983 zpěvák a baskytarista Peavy Wagner. Do povědomí fanoušků na celém světě se ale dostali až v roce 1988 s jejich třetím albem ?Perfect Man?, ve kterém zazněla nesmrtelná, dnes již klasická metalová skladba ?Don´t Fear The Winter?. Další silné nahrávky následovaly. ?Tripped? a ?The Missing Link? znamenaly rozhodující krok vpřed v hudební kariéře Rage a kapela se stala nejúspěšnější metalovou kapelou v Německu, což potvrzovala rozsáhlá koncertní vystoupení a vyprodané sály.

V druhé polovině 90. let, začali Rage experimentovat s klasickou vážnou hudbou a s orchestrem, což byl další úspěšný tah, přinesli na metalovou scénu famózní novinku, koncertní vystoupení s celým orchestrem, což bylo oceněno ovacemi fanoušků ve stoje! Toto produktivní období Rage přineslo i další alba: ?Lingua Mortis? a ?XIII?.

Poté nastala éra personálních změn a Peavy přivádí do kapely mezinárodně zkušeného a uznávaného běloruského multiintrumentalistu Victora Smolského (kytara, klávesy) a amerického indiánského bubeníka Mikea Terranu. Mike Terrana dokonce na letošním největším metalovém festivalu ve Wackenu vystupoval samostatně se svým bubenickým show, a to hned 2x denně!

Nová sestava pak vyprodukovala vyzrálé a velmi úspěšné album ?Unity?. Stylistická pestrost, perfektní souhra, to je ten pravý mix tvrdé hudby s melodickými pasážemi, které tak moc ocenila jak kritika, tak fanoušci po celém světě.

Jejich zatím poslední album ?Sounchaser? je třetím albem nahraným tímto současným triem vynikajících hudebníků a zaznamenává pro Rage další významný krok kupředu. Celý materiál zní ještě více kompaktně a sehraně a vyšlapává tak spolu s tvrdými tóny a melodickými, poutavými chóry dokonalou zvukovou cestu. Na albu jsou tvrdé metalové skladby, balady i orchestrální melodické party, v jedné písni hostuje dokonce Andi Deris z Helloween. Úspěch alba podtrhuje produkce uznávaného Charlie Bauerfeinda i jeho dokonalá kresba ?Soundchasera?. Fanoušci, které obrázek zaujal, se hodně dotazovali, co je to za příšeru na obalu alba, co to mají Rage za maskota, který se objevuje ve spojitosti s kapelou již od roku 1988? Peavy prozrazuje: ?to je právě ?Soundchaser?. Tato biomechanická kreatura byla vyrobena mimozemšťany a popsána v jedné knize H.P. Lovecrafta, jako obranná zbraň, reagující na akustické signály. Moderní vědci vyvinuli nový druh ?Soundchasera? a doplnili ho lidskými genetickými informacemi. Jejich činnost je spouštěna hudbou a tito inteligentní ?Soundchaseři? se používají při tajných misích proti diktátorům a teroristům. Lidskému oku jsou neviditelní a dokáží si mezi sebou přenášet myšlenky?.

Album ?Sounchaser? bylo vpuštěno do světa a jediné, co je jisté je, že Vás dostane na opravdu dlouhou dobu!

Žádosti fanoušků o samostatný koncert této vynikající power-metalové kapely se po fenomenálním úspěchu jejich loňského koncertu ve Zlíně v rámci koncertu Helloween jen množili, a tak díky agentuře Pragokoncert, žádosti nevyzněli do prázdna. Rage přijedou znova! 19.11.2004 od 20:00 hodin do KD Šeříkova PLZEŇ a 20.11.2004 od 20:00 hodin do Gambrinus Golem klubu ZLÍN. Můžeme se tak těšit na kompletní průřez jejich dlouholetou tvorbou a na skvělé skladby, které se nesmazatelně zapsaly do historie metalu a power-metalu.

Pachatel se vrací na místo činu, nebo v tomto případě do města činu a vy buďte u toho!

Vstupenky na listopadové, narozeninové koncerty RAGE jsou k dostání ve všech předprodejních sítích, Ticketpro, www.ticketpro.cz, Ticket Art, www.ticket-art.cz, Ticketportal, www.ticketportal.cz a Ticketstream, www.ticketstream.cz, ve všech obvyklých předprodejích.

Bližší informace najdete na www.pragokoncert.com a na www.mastersofrock.cz, nebo na tel. čísle 577 432 420 a 777 701 590-1.


Zveřejněno: 02. 11. 2004
Přečteno:
3533 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář