Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BOMBS FROM HEAVEN – We Call the World!!! CD 2012, Bombrock records/Tchichimania records

BOMBS FROM HEAVEN pocházejí z Brna a fungují teprve od roku 2010. Na kontě mají jednu demo nahrávku Welcome Aboard a singl City is Your Home. Tyto dvě nahrávky tvoří základ debutového alba We Call the World!!!, které vlastním nákladem (vlastní hlavička firmy a svépomoc) našlo cestu na svět již počátkem roku 2012. A na to, že album bylo nahráno pouze ve zkušeně, musím ihned pochválit výtečný zvuk. Což může být i solidní sehraností kapely z dobrými čtyřmi desítkami koncertů na kontě před natočením alba. V minulém roce se pánové můžou pochlubit podobnou aktivitou. Mezi známá jména kapel, s kterými BFH vystupují, jsou například The Unholy Preachers nebo Rabies. Za zmínku také stojí, že v plánu na tento rok je již dvacet koncertů i s menším Euro tour.

We Call the World!!! je směsice populární pop-punkové elegance Green Day s punk-rockovou razancí The Offspring. Což myslím toto album nejpřesněji vystihuje. Anebo jestli se vám nezdá Amerika a "moderna", tak můžete smíchat například londýnské The Clash s Rolling Stones. Tím pádem mícháme punk s rockem a kořeny toho všeho můžeme hledat někde v blues či folku (nakonec jsme zase někde v Americe). Toto vše představuje přímočará hudba s "jednoduchým", snadno zapamatovatelným a zpěvným textem (jak jinak) - o to víc je hudba podána s velkým nasazením a dravostí svižného tempa, čímž každá píseň je předurčena k hitovým ambicím.

Písně jsou obohaceny o pár zajímavých prvků, a proto to nejsou jen takové tuctové punkové odrhovačky raz, dva, tři a je hotovo. Takovou písní je We Call the World, kde se uprostřed po basovém předělu, sólíčku, objeví foukací harmonika. Zarazila mě delší čekací pauza na Rum and Tatoo's. Skladbička s pěkně bublající basou posazena do rock‘n'rollového šlapavého tempa z let padesátých, šedesátých let. Jednoduchá Poison je slušná hitová rocková vypalovačka. Opět foukací harmonika á la Bob Dylan či Rolling Stones v City is Your Home. Zajímavé westernové banjo nám vévodí v písní Let's Go!, čímž je tato píseň jak vystřižena z Divokého západu. Pořád se držíme ve slušném tempu a to jsme v polovině alba. Aby taky ne, vždyť album je půlhodinové, tak by to byla také ostuda.

Druhá půle je obdobná jako první, ale zdá se mně o něco slabší. Na tempu sice neubylo, ale jako kdyby začaly docházet nápady. Za méně výživným Halloween Song si v All My Friends zahostoval s druhým hlasem David Holý z The Unholy Preachers. Což považuji s dobrými bicími a sekanou kytarou za dobrý nápad a ozvláštnění pěkné písně. Chybička se vloudila a místo Welcome Aboard (dle bookletu) následuje zpěvná We're Going Down. Stejnojmenná jednoduší skladba je Bombs from Heaven. Velmi slušný je konec alba se skladbou Welcome Aboard, This Night... a I'm Comming Home. V předposlední vévodí opět slušná basová linka a poslední skladba je obohacena o pěkné, ostré kytarové sólíčko.

Album jede od začátku do konce ve svižném melodickém punkovém tempu. Po celou dobu z nahrávky sálá velmi pozitivní energie. Poslech alba mě baví i po několikáté, a to i přesto, že se mi zdá, jako bych takovou nahrávku již někdy slyšel. A i přesto, že mi něco i v písních vadí. Vadí asi bude nesprávné slovo, ale občas nemůžu přijít na chuť neustálému "místo-refrénovému" opakování neo-punkových opakovaček, "vyřvávaček" typu "let's go, let's go..." nebo "going going down..." (příklad). Podotýkám, že to je jen můj názor, a taky nevadí to zas pořád a dá se to v pohodě přejít. Nakonec je to "zvolání do světa" a patří to tam... V každém případě, jak jsem řekl, album má švih, melodii a energii. Na koncertě, pokud jsou písně podány minimálně s takovou razancí jako na albu, tak o zábavu určitě nouze nebude.

Něco málo bych se zmínil o obalu CD (podrobněji vizte rozhovor formou deseti otázek). Album je uděláno formou digipackového balení, ve kterém jsou pouze informace o kapele a poděkování. Možná by nebylo na škodu přiložit k albu nějaké texty nebo ještě navíc jedno, dvě fota kapely. Ale nakonec pokud si to kluci od prvních not až po obrázek alba dělali sami doma, tak uznávám, že to je docela OK.

Seznam skladeb:

  1. Prelude: Trash City Bar I
  2. We Call the World
  3. Rum and Tatoo's
  4. Poison
  5. City is Your Home
  6. Let's Go!
  7. Halloween Song
  8. All My Friends
  9. We're Going Down
  10. Bombs from Heaven
  11. Welcome Aboard
  12. This Night...
  13. I'm Comming Home

Čas: 31:02

Sestava:

  • Jimmi Ripper - kytara, harmonika
  • Johny Bastard - kytara, zpěv
  • Hank - basa
  • Luke - bicí

Hosté:
  • Michal Watchmaker - banjo (6)
  • David Holý (8), Beverly Crime (3) - zpěv
  • Zed Urbi, Marifuu - doprovodný zpěv


ROZHOVOR


http://bandzone.cz/bombsfromheaven
Videoklip: City is Your Home


Zveřejněno: 10. 01. 2013
Přečteno:
3733 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář