Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na otázky odpovídá zpěvák a kytarista Johny.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Ahoj, Bombs vznikli na podzim 2010, impulsem pro náš vznik byla špatná personální, nebo jiná situace v předcházejících projektech (Tattooed bastards, After 25, Frightshow, We know …). Teď to teda mastíme přes dva roky a funguje to!

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jimmi Ripper je chlapík, kterej začínal jako basák horror punkových Frightshow v roce cca 2004, pak vzal do rukou kytaru a málokdo, koho kolem sebe znám, se vypracoval tak, jako on. Mimo Bomby působí ještě v kapele Black Burley!
Lukáš Srnec – náš bubeník, dřív hrál s pop punkovou partou All my fault, kde to nějak taky později nefungovalo a tak je z něj taky "Bomba"!
Hank – basák si prošel taky hromadou projektů /We know, …/ a usadil se u Bombs!
Já sám toho mám na svědomí taky nemálo, hraju spodky kytar a starám se o texty, management a celkově o věci kolem kapely! Všem je nám tolik, na kolik se cítíme!

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Naši desku "We call the world" jsme si nahráli sami jenom ve zkušebně! Náš bubeník Lukáš umí poměrně obratně zacházet s těma všema tlačítkama a ví kam strčit jakej kabel... Je to komplet DIY!!!
I v recenzích poměrně dobře snášeli zvukovou stránku, tak z toho máme rozhodně radost a u tohoto formátu zůstaneme!
S nákladem brzo půjdeme na třetí, řekněme, „re-edici“? Jinak naše CD můžete pořídit buď na www.mightyshop.cz, nebo přes náš mail bombsfromheaven@gmail.com, nebo na každým koncetě Bomb, The Unholy preachers, nebo Rabies za 150 ,-

Texty – proč jste se rozhodli zpívat anglicky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtina byla víceméně předem daná z důvodu toho, že muzika, kterou děláme, vychází jednoduše z amerických kořenů, ať už v tom někdo slyší Californii, nebo třeba Boston, nebo já nevím co a k tomu ta angličtina jednoduše patří! Čeština je krásnej jazyk, ale nedokážu si ji představit u nás, přišlo by mi to jako Kabát, nebo Argema! A dalším důvodem je i snazší domluva koncertů v zahraničí!
Témata našich songů se točí kolem toho, co děláme, žijeme, kamarádství, chlastu, tetování, working class tématiky, tu a tam nějaká námořnická a taky občas nespokojenosti s politickou situací...

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo je jednoduchý a je to v podstatě nezměněnej existující font, nic extra! Obal desky má na svědomí Vojta “Woody“ Troják z pražskejch The Rocket dogs, dal si s tím fušku, ale stála za to!
Paradoxně jsme během letoška „řešili“ 2 plagiátorský pokusy, kdy jedna kapela si z našeho obalu dělala placky a druhá „vybrakovala“ motiv na svůj obal desky. (úsměv)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

To máme každej trochu jinde. Sejdeme se ale na The Clash, Elvisovi, Misfits, Rolling Stones, Social Distortion, Rancid, AC/DC, Motorhead, Flogging Molly, Foo Fighters, Street dogs, …

Posílali jste nahrávku na firmy, případně, na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne ne, vydali jsme si to sami s pomocí Mr.Tchichimana, za kterou mu patří dík. Máš u nás smažák s tatarkou, kámo!!!!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Objeli jsme zatím okolo 80 koncertů a každej je něčím specifickej! Hlavně ty první třeba ve sklepě, v Pizzerii, na nákladní vlečce, některý byly „echt“, třeba s Vlastou Plamínkem, to je hodně kapitola sama pro sebe, super to je vždycky s klukama z The Unholy preachers a Rabies, pecka byl festival Mighty sounds, Rock´n´roll sinners, Black heart párty v Olmu, nebo koncerty s Flatfoot 56, Reno Divorce a rozhodně s Radio dead ones! A taky doma v Brně!!!!!!!!!!!

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

V tuhle chvíli dolazujeme detaily k našemu prvnímu tripu, v únoru pojedeme několik koncertů po Maďarsku, Rakousku, Německu a Rumunsku, tak to bude taková zátěžovka hrát třeba 8 koncertů po sobě!
Loni jsme byli na menším festivalu Wunstock fest v Německu a jediný, co se dá na to říct, tak že rozhodně super zkušenost!

Plány do budoucna...

Tak na příští rok vyjet víc ven, očekáváme v kapele druhý dítě, natočit druhou desku, kterou už pomalu dáváme dohromady /s důrazem na „pomalu“/, konečně i povedenej videoklip a hrát co to jde!

Díky Ti za prostor a ať se Fobii daří jak svině!

RECENZE

http://bandzone.cz/bombsfromheaven


Zveřejněno: 10. 01. 2013
Přečteno:
3721 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář