Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

SWARM – Invasion EP 2012, vlastní náklad

Vznik této bandy se datuje na květen tohoto roku v Českých Budějovicích. Zakládajícími členy SWARM jsou Patrik, který hraje na kytaru, a Vít pro změnu mučí bicí. Během nedlouhé doby se postupně přidávají i ostatní členové a za pár měsíců, skoro doslova, nahrávají EP Invasion. Toť v rychlosti kraťoučká historie kapely.


Kdybych nevěděl, že SWARM jsou teprve začínající kapelou a na svém kontě mají jen tohle EP, navíc kdybych neviděl fotky muzikantů, určitě bych si myslel, že jde o docela zavedenou partu. První, co mě prásklo přes uši, byl každopádně zvuk. Ten se nadmíru povedl, a i proto má nahrávka ty správné koule. Abych to trochu rozebral: SWARM o sobě říkají, že hrají progresivní death metal. Pokud bereme za progresivní to, že se muzika nepovaluje pořád ve sejném tempu a kytary sem tam hodí nějaké to sólíčko, tak je ten jejich death opravdu progresivní. Pro ty, kteří jako progresivní berou například Vsetínské Ascendancy, nebo jiné, i více progresivní kapely, budou SWARM jen další banda do ranku smrtícího kovu, která s ničím přelomovým nepřichází. Především pak v první skladbě o délce necelých dvou minut, která má nejspíš i plnit úlohu intra se o progresivitě mluvit nedá.


Pro nás, kteří ctíme deathmetalové tradice, je tohle EP přesně to, na co jsme v záplavě dnešní nadprodukce čekali. Poctivá metalová porce muziky, ze které jde cítit pohoda a nadšení pro věc. Navíc drtící zvuk kytar s hrdelním řevem a v mnoha pasážích i kulometné bicí, které se zařezávají do šedé mozkové kůry s takovou intenzitou, že je člověk až podrážděný tím, že nám kapela nenabídla něco aspoň o deset minut delšího a my pak musíme na přehrávači stále mačkat tlačítko repeat. A i když Invasion nijak nebourá hranice žánru, ani je nikam zvlášť neposouvá. Zůstává ale dobrým počinem a já jsem už teď zvědavý, jak budou vypadat další skladby a vlastně celé plnohodnotné CD.


Že to chlapi s muzikou myslí opravdu vážně je asi více než jasné, protože už teď mají nějaká ta trika s motivem Invasion a hlásají, že pokud je podpoříte nákupem těchto věcí, přidají vám jako dárek i již zmíněné EP.


Protože se jedná jen o EP s tak krátkou stopáží, která skončí dřív, než se člověk zaposlouchá (dvě ze čtyř skladeb mají délku kolem čtyř minut a zbylé jen něco málo pod dvě minuty), dávám sedm bodů. Ale pokud chlapi půjdou dál po této cestě plné koster a lebek, tak se v budoucnu máme na co těšit a já jsem už teď moc zvědavý, jaké budou jejich další kroky. Jen tak dál. A vřele doporučuju.


Seznam skladeb:

  1. Threat
  2. Invasion
  3. Show your far
  4. New life


Čas: 12:12


Sestava:

  • Paťrick – kytara
  • Víťas – bicí
  • Arisztit – zpěv
  • Efem – baskytara
  • Zagroneero – kytara


http://bandzone.cz/swarmcb

https://www.facebook.com/swarmcb?ref=ts&fref=ts"fref=ts



Zveřejněno: 25. 11. 2012
Přečteno:
3352 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář