Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

V květnu minulého roku se nám Mortiis poprvé představil v Praze. Tentokrát se k nám vrací v říjnu, opět do Prahy, představit svoji novinku The grudge.

Počátek kariéry tohoto norského trolla je neodmyslitelně spojen s jedním z nejoriginálnějších seskupení metalové scény. Řeč je samozřejmě o Emperor, na jejichž ranných nahrávkách se coby baskytarista podílel. Poté, co tuhle partu opustil, vrhl se na svoji sólovou dráhu, která se od toho co tvořil s Emperor výrazně lišila. Black metal vystřídal temný, chladný ambient. Vzniká i charakteristická image, která se okamžitě stává noční můrou nejen pro slabší jedince, ale i plastické chirurgy. Desky vydává jak pod svým jménem Mortiis (Keiser av en dimesjon ukjent, Crypt of the wizard, The stargate?), tak pod jménem svých dalších vedlejších projektů Vond (Selvmord?), nebo Fata Morgana (Fata Morgana). Změny nastávají v podobě alba The smell of rain, čímž Mortiis odstartoval svoji éru s pořadovým číslem 2. Toto album obsahuje spojení většího množství hudebních stylů, jako je elektronika, synth pop, metal, gotika ? Všemu pak vévodí Mortiisův charakterictický vokál. Spoustu starých fanoušků umělce za toto album poslala do horoucích pekel, spoustu nových si získal. Právě na podporu tohoto alba se představil i v pražském Futuru v minulém roce. Ten kdo byl přítomen, mohl porovnávat s nahrávkou, která až na jednu skladbu zazněla celá. Výsledek byl ten, že živě studiový materiál díky dvěma kytaristům vyzněl mnohem agresívněji. Mistr samozřejmě vystupoval patřičně nalíčen a upraven. Celý set pak řádil a skotačil jako pravý troll. Ostatně jeho spoluhráči stejně tak.

Před několika málo dny na nás firma Earache vypustila další stříbrný kotouček s názvem The grudge. Třebaže album navazuje na to předchozí, jsou zde patrné změny. V ovládání elektroniky a samplů udělal Mortiis opět krok vpřed. Výborný zvuk, odlidštěná chladná atmosféra, skvělé texty, dobné změny image a hlavně onen nezaměnitelný hlas, který je na téhle fošně poměrně často zkreslen. Nemůžu si pomoct, ale při poslechu novinky se mi vybavují taková jména jako Nine Inch Nails, Ministry... Bude zajímavé sledovat, jak bude album The grudge prezentováno živě.

Dalším důvodem, proč nevynechat tenhle koncert je i množství skvělých předkapel. Norská Susperia se svým agresívním metalem, skvělí australští Alchemist, Textures z Holandska a Dusk z exotického Pákistánu, kterým u firmy Epidemie records vyšlo CD Jahilia. Vážně nevím co víc si přát?

Shrnutí:

MORTIIS

SUSPERIA

ALCHEMIST

TEXTURES

DUSK

Středa, 20. říjen 2004 ? Praha ? Libeň ? Abaton

Začátek: 19:00h

Vstupné: 390,- Kč na místě, 420,- Kč v předprodeji

Další info: www.shindy.cz


Zveřejněno: 07. 10. 2004
Přečteno:
3489 x
Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář