Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

FORREST JUMP - Afforrestation CD-R 2004 - vlastní náklad

No, ne každý den je k vidění růžový obal na undergroundové nahrávce. Forrest Jump si to troufli a za tuhle troufalost mají u mě + 1 bod. Titulka připomíná detail rozkvetlé astry, ale co tím chtěl autor říci netuším. Také logo mají pánové originální, část písmen je zrcadlově obrácená. I když CD je pálenka, obal je made in tiskárna a mě se jeho jednoduchost zamlouvá. Vítám překlady textů do češtiny (ale i origoše v angličtině tam jsou), postrádám sestavu a fotku, nechápu, proč jedna strana rozkládacího bookletu je úplně stejná jako zadní; i přes výhrady za obal + 1 bod (ze 2 možných:-) ).

Styl, který Forresti produkujou, nejsem schopen jednoznačně určit. Asi nejblíže to má k emo hard core, protože emocí je v hudbě dost a dost a tvrdostí se v některých pasážích taky nešetří. Většinou převládá ?skákavý? rytmus, semo tamo se zvolní. V rychlých úsecích se objevuje křičený vokál, v pomalých melodický čistý zpěv. Úvodní veskrze rychlý song nenabízí nic moc, co by stálo za řeč, míchanec rocku a HC bez zajímavějších momentů, asi koncertní věc na rozproudění krve v tělech poskakujících fanoušků. Mnohem zajímavější je následující věc, ve které se střídá tempo, výraz zpěváka a prostor dostává i sólová kytara. V trojce se moc nevyznám ? půlka se mi hodně líbí, půlka mi leze na nervy. Na nervy mi leze téměř k rapu směřující křiko recitace, naopak zbytek skladby s podařenou melodií patří k tomu nejlepšímu, co tahle placka nabízí. Nejlepší skladba má číslo 4, ve které jsou zdařile střídány pomalejší melodické rytmy s tvrdšími. Poslední píseň je zajímavá střídáním poloh zpěvu, jakoby se jednalo o dialog dvou lidí. Hudba + 1 bod (ze 2 možných).

Nahrávka je opatřena solidním zvukem ze studia Šopa, tedy opět + 1 bod.

Abych nezapomněl na texty, ty jsou v daném žánru (a vlastně obecně) nadprůměrné. Žádný skladání obvyklých slov o nenávisti k něčemu, vzteku na něco, žádný vulgarismy, prostě žádný bláboly, ale věty k zamyšlení. Texty + 2 body.

Co se týká krocení nástrojů, nevidím problém, možná bicí by mohly být trochu pestřejší. Hlas(y) jsou také v pohodě, akorát nevím, jestli patří jednomu člověku nebo jsou dílem více lidí. Obsluha nástrojů a hlasivky + 1 bod.

Když to sečtu, tak po 1 bodu za obal, hudbu, zvuk a zručnost, 2 body za texty, rovná se 6 (z 10 možných), plus 1 bod za troufalost rovná se 7, což znamená, že na ploše 17 minut nabízí FJ slušnou porci muziky. Naživo to asi bude ještě interesantnější.

Čas: 17:13

Skladby:

1. My Might

2. Red Wishes

3. Kill My Memories

4. Under Fire

5. My Private Race

www.forrestjump.net momentálně nefunkční


Zveřejněno: 26. 09. 2004
Přečteno:
3442 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář