Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CHAOS INCEPTION – The Abrogation CD 2012, Lavadome Productions

„Trepanace lebky je chirurgický zákrok, během něhož dochází k proražení lebky a vytvoření otvoru v ní. Používá se k léčbě některých duševních chorob a při velkých bolestech hlavy.“ Někdy si říkám, že bych zašel k doktorovi a požádal o provedení tohoto zákroku na mé osobě. Sice snad netrpím duševní chorobou, ani nemívám bolesti hlavy, ale někdy si přijdu absolutně zahlcený různými zbytečnými informacemi. Už jsem si i zjišťoval, jestli to nehradí pojišťovna. Jestli je vám, jako mě, líto peněz za díru do hlavy, doporučuji na výplach a restart mozku nové album CHAOS INCEPTION.

Nové album těchto Američanů z Alabamy vám pročistí hlavu dokonale. Hrají od roku 2008 pravý nefalšovaný undergroundový death metal. Je to jedna z kapel, která by na svém cd měla mít uveden kolek „pure metal“. The Abrogration je jejich druhým počinem. Musím říci, že již první poslech jsem si velice užíval a ihned pociťoval první ozdravné účinky. Můj mozek byl proprán smrští smrtících riffů a oční panenky mi kmitaly neskutečnou rychlostí do rytmu bicích. Na chvilku jsem se ocitl na operačním sále, sám si dobrovolně lehl a připravil se na operaci mé lebky. Chaos Inception jsou pilnými žáky slavných Hate Eternal, Immolation, Suffocation. Nenechte se ale zmýlit, žádná kopie se tady nekoná. Hudební nápady jsou originální a svěží. A každý z nás se musel přece někde učit řemeslu, ne?

Sedněte si, otevřete pivo. Chce to klid. Nebojte, bolet to nebude. Možná jen trošku. Otevření hlavy může začít. The Abrogation. Právě došlo k provrtání do lebky. Trošku to luplo. Ten přetlak musel ven. První smrtící riffáž. Fascinuje mě hlas Chrise. Řve mi do té díry v hlavě a můj mozek se zmítá v lehké křeči. Zdánlivě chaotické melodie. Když se ale zaposloucháte, poznáte, že Chaos Inception mají vše řádně promyšleno. Phalax (The Tip of the Spear). Je těžké pařit s otevřenou lebkou. Nikdy bych nevěřil, že to lze. Trošku mi táhne na mozek. Masakr. Lunatic Necromancy. Pomalejší úvod. Cítím, jak z mé hlavy mizí všechny zbytečnosti. Možná časem dosáhnu osvícení. Krásná smrtící práce kytary. Pazuzu Eternal. Užívám si svoji očistu špinavým death metalem. Gary za bicími předvádí úžasné přechody. Cítíte taky síru? Hammer of Infidel. Od prvního tónu na vás Chaos Inception vyvrhnout tunu starobou zavánějícího undergroundu. Chroptí, řvou do světa tu svojí totální blasfémii. Jsem chycen do pasti a zobu jim z ruky každičký tón, každou změnu tempa. Black Blood Vortex. Tahle píseň ve mně vzbuzuje totální euforii. Pro mě asi nejlepší na celém albu. Chutná mi nejvíc. Ancient Ways Prevail. Jsem to ještě vůbec já? Nebo jsem se zase vžil do muziky tak, že nejsem schopen vnímat cokoliv jiného? Zažívám apokalypsu své hlavy. The Exterminati. Grindové sypačky se prolínají celým albem. Ždímají mi mé ušní bubínky a já se musím opět potutelně usmívat. Toto je opravdu vynikající death metalový zásek, přátelé! Scald Command. Na rozloučenou jsem čekal, že mě budou chlapci trošku šetřit. Opak je pravdou. I poslední song je drsný, rychlý a nasypali ho do mě bez jakýchkoliv servítek. Neměl jsem vůbec žádnou šanci. Podlehl jsem. Má hlava je čistá jako mozek novorozence.

Všech devět líbezných songů se nahrávalo ve Stargate Studiu. Mixoval Lance Wright a Matt Barnes. Už hodně dlouho jsem neslyšel takový perfektně dokonale „špinavý“ zvuk. Kresby na coveru se nedovedu nabažit. Pořád na obraz Paola Giardiho musím koukat. Opravdové umělecké dílo.

Trepanace hlavy provází lidstvo již od pravěku. I naši předci občas potřebovali uvolnit ten tlak z hlavy, který jim způsobil okolní svět. Sice nechápu, jak to prováděli bez death metalu, ale asi měli jiné prostředky pro vyčištění hlavy. Já jsem moc rád, že jsem letos CHAOS INCEPTION „potkal“. Jednak nemusím k doktorovi a jednak jsem po každém dalším poslechu spokojenější a spokojenější. Úchvatná deska!

Seznam skladeb:

  1. The Abrogation
  2. Phalanx (The Tip of the Spear)
  3. Lunatic Necromancy
  4. Pazuzu Eternal
  5. Hammer of Infidel
  6. Black Blood Vortex
  7. Ancient Ways Prevail
  8. The Exterminati
  9. Scald Command


Čas: 29:41

Sestava:

  • Gary White – bicí
  • Matt Barnes – kytara
  • Chris White – zpěv
  • Cam Pinkerton – basa


http://www.facebook.com/ChaosInception
http://chaosinception.bandcamp.com/
http://store.lavadome.org/product_info.php?cPath=26&products_id=293

ROZHOVOR


Zveřejněno: 03. 11. 2012
Přečteno:
3522 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář