Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

ABORTION – Wasted Years 1992-2000 CD 2012, Lecter Music Agency

A zase dvacet let na scéně a zase materiál, který slouží jako oslava tohoto výročí... Tentokrát se slaví na Slovensku, kde tamní grindová stálice ABORTION nahrála v roce 1992 debutové demo s všeobjímajícím názvem Impurity...Perversity...Love??, které na kompletu rámovaném roky 1992 – 2000 samozřejmě nechybí. Dále je k poslechu o rok později pořízený demáč zvaný Godmaggots a pak 6 songů, které v roce 2000 vyšly na splitku s AGATHOCLES.

Obal „ztracených let“ je pojatý, jak je u kapely zvykem, humorně – na titulu i uvnitř jsou fotky freneticky řvoucích, případně omdlívajících slečen (nejspíš z období, kdy světu vládli THE BEATLES), přičemž ty uvnitř drží transparent s nápisem „WE LOVE THE ABORTION“. Nechybí ani letité fotky, které taky budí úsměv, hlavně tedy to oblečení protagonistů – tepláky, strašidelná mikina nebo kostkovaná košile... Jediný člen kapely, který v ní strávil celých dvacet let, Lepra, pak sepsal krátké prohlášení, ve kterém vysvětluje nejen to, že „nie sú to 100% nahrávky, nie sú to 100% výkony, len vystuhujú dobu, v ktorej vznikali“. A taky dodává: „No a chcete vedieť ako prežiť 20 rokov na scéně? Trpezlivosť, nečítať vlastné recenzie a počúvať vlastné srdce!“

Ale tuhle recenzi chalani milí klidně „čítajte“, protože to ani recenze nebude... Co taky recenzovat na materiálu, který je letitý a slouží víceméně zarytým fanouškům kapely, kteří třeba mají demáče na takových kazetách, jako je ta, která je vyobrazená na samotném cédéčku (a její „střeva“ jsou zamotaná jako špagety).

Takže jenom heslovitě... Materiál ze splitka s AGATHOCLES je po všech směrech (pochopitelně) vyspělejší než o sedm osm let starší songy z demosnímků. ABORTION tehdy míchali grind, punk i crust a krátké skladby se poslouchají i dnes celkem v pohodě a přispívá k tomu i ne přímo luxusní, ale celkem stravitelný zvuk. Tedy až na poslední song Trust Me pocházející z koncertu.

Godmaggots načíná docela znepokojují intro plné nářku, výstřelů, válečných útrap. Zvuk je o něco horší, co do stylu převládá grindový běs s lehkými vlivy death nebo thrash metalu a taky nějakými těmi kytarovými sóly, která skladby trochu „polidšťují“ a hned je to poslouchatelnější. Do toho jeden člověk chrčí a druhý řve a i já, grindový nefanoušek, tohle demo v pohodě a celkem s chutí vyslechnu.

První demo Impurity...Perversity...Love?? je co do žánru postavené na podobných základech jako o rok mladší bráška, ale jinak je o kus pozadu – zvuk je slabší, kompozice jednodušší (a některé pasáže se příliš dlouho drží v jedněch kolejích) a i vokálně jde o typický „kanál“.

Takže berte tuhle (ne)recenzi jako informační článek, jehož účelem je podat zprávu o tom, že ABORTION se dožili dvaceti let a při té příležitosti jim na CD vyšly tři staré nahrávky, které i dnes mají co říci a hlavně psaly historii slovenské extrémní muziky.

Vzhledem k tomu, že veškeré skladby jsou staršího data, nebodováno...

Seznam skladeb:
Je jich 25, mrkněte na obrázek.

Čas: 46:53

http://bandzone.cz/abortion
http://lecter-music-agency.webnode.cz/


Zveřejněno: 18. 08. 2012
Přečteno:
3465 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář