Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ZERSTÖRER – Panzerfaust Justice CD 2010, Ashen Productions

O CD německé blackmetalové kapely Zerstörer (v překladu Ničitel, založena v roce 1998) nazvané „Panzerfaust Justice“ (kýmpak že se hoši asi nechali inspirovat /smích/) jsem rozhodně nijak významněji neusiloval. Ba naopak, šéfredaktor mi ho přibalil, jako takového spolucestovatele k jiné nahrávce, které se asi rovněž nemohl zbavit (úsměv). Nu což, nic naplat, jednou už tady tuhle placku mám, takže je třeba dostát svým povinnostem a přiblížit album našim čtenářům.

Vkládám tedy CD do přehrávače, po chvíli už se rozjíždí první skladba „Lost In The Trench“ a já v duchu proklínám Johana (úsměv), jelikož to, co se line z repráků, je tak horko těžko někde na úrovni prvních demáčů našich černokněžníků Maniac Butcher  z počátku devadesátých let. Naštěstí je úvodní věc dosti krátká a vál číslo 2 - „The Punisher“ je už alespoň o něco zkousnutelnější, jedná se o klasický rychlý black se zvonivou kytarou a občasnými, celkem i zajímavými, změnami tempa. Trojka „Sociopathic Killer“, to je spíše takový thrash/black 'n' roll, obohacený sypačkami, které ovšem ve výsledném zvuku musíte opravdu hodně hledat. V celkovém kontextu alba se ale rozhodně jedná o jednu z těch lepších věcí. Ve čtyřce „Of War, Hate, Eternal Death“ předvádí poměrně slušnou práci kytarista Kremator, skladba ale nijak nevyčnívá z průměru a před úplnou nudou ji zachraňují vkusné změny rytmu. Následuje titulní „Panzerfaust Justice“, jenž má pomalejší zatěžkaný úvod, vzápětí se ale rozjede do řekněme standardního tempa, opět je to již zmíněný black 'n' roll, rozšířený o epickou pasáž a la Bathory. Šestá „01 kt Bringer Of Pain“ se po většinu času line ve středním tempu a mírné zrychlení nastává až v její závěrečné fázi. Zhruba ve stejné hudební kombinaci, jakou jsem popsal v dosavadních řádcích (thrash, black, rock 'n' roll), se pak odehrává i závěrečná třetina alba, z níž trochu více zaujme snad jedině předposlední „War Campaing“.

Jak je ze samotných názvů skladeb patrné, texty jsou plné válečných témat, troufnu si však říct, že ani velmi dobrý angličtinář se z projevu vokalisty Necroschwanze nedozví vůbec nic, jelikož zmíněnému není rozumět takřka ani slovo a v bookletu texty umístěné nejsou.

Stejně tak nevýrazný, jako muzika, je pak i obal CD. Titulní námět, na kterém je ztvárněna smrtka, jenž vyjma obligátní kosy, třímá v rukou Panzerfaust, je sice docela zajímavý, ale grafické zpracování bookletu je velmi fádní. Kombinace barev na něm je taková, že fotografie členů kapely a i některé texty prakticky splývají s pozadím, takže je člověk rád, že alespoň tak nějak rozluští názvy samotných válů.

Sice nemám ponětí, jak velkým vydavatelstvím v rámci UG scény rakouští Ashen Production jsou, ale docela mě zaráží, že svými křídly zaštiťují nahrávku, která je jak kvalitou materiálu, zvuku a i celkového provedení vůbec, tak špatně na úrovni dema. Myslím si, že u nás doma najdeme docela dost kapel, které jsou na tom co do kvality daleko lépe, ale ty zřejmě doplácí na to, že nejsou z Německa, ale z Čech. Hodnocení 4 a půl.

Seznam skladeb:

  1. Lost In The Trench
  2. The Punisher
  3. Sociopathic Killer
  4. Of War, Hate, Eternal Death
  5. Panzerfaust Justice
  6. 01 kt Bringer Of Pain
  7. Atomic Humiliation
  8. War Campaign
  9. Goatworship Kommando

Zveřejněno: 13. 07. 2012
Přečteno:
3416 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář