Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE II - Část 7. Posloucháš kromě metalové muziky ještě jiné hudební žánry? Pokud ano, jaké to jsou a proč?

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE II

Část 7. Posloucháš kromě metalové muziky ještě jiné hudební žánry? Pokud ano, jaké to jsou a proč?

Louluk:
Samozřejmě. Myslím si, že snad ani nejde poslouchat jen jeden žánr.Mám rád spoustu rockových kapel, český Crossover či některé Folkové záležitosti. Mezi oblíbence patří Matahari, Jananas, Nohavica, Kabát, Čechomor nebo Vlasta Redl. Všechno záleží na tom, jakou mám zrovna náladu a dle toho vybírám i muziku.

Sir:
Pop, rock, EBM – proč, to nevím, zkrátka se mě to líbí, nedělám v hudebních stylech rozdíly, každá hudba je vhodná pro jinou příležitost.

Niviat:
Rozhodně nechci být zkostnatělý člověk, který si nechá zakrnět uši. Když přijde nálada na něco poněkud klidnějšího pustím si jazz, blues, swing, vážnou hudbu… Jsou nápadité, temperamentní, zádumčivé a bez těchto stylů bychom se na metal ještě stále koukali leda ve snech, jelikož tyto styly stály v pomyslném žebříčku vývoje hudby.

4horsemen:
Ano, vyhledávám všechny možné styly rockové hudby, Vše co z rocku vzešlo. Něco míň, něco víc… pokud se mi to líbí a je to dobré, tak proč ne. Zrovna když píšu tyto řádky, tak hraje Paul McCartney a živák Good Evening New York City.

Mikael:
Vedle metalu poslouchám vše, co je aspoň trochu spojeno s rockovou muzikou, a řekl bych, že mám v tomhle směru poměrně široký záběr, rozhodně se nedá říct, že bych byl ortodoxním fandou pouze nějakého určitého stylu. Na jedné straně si klidně rád poslechnu kvalitní poprock nebo bigbít, na druhé pak death nebo thrash metal. Nezáleží ani tak na stylu, jako na kvalitě.  A proč tu muziku poslouchám? No protože se mi líbí! (smích)

Dave:
Tak určitě. Kdybych poslouchal jen metal, asi bych se zbláznil a zakrněl :-). Rád si poslechnu pohodičky jako indie-rock (Arctic Monkeys, Manchester Orchestra) nebo blues (Chuck Berry, BB King, Frank Sinatra). Nevadí mi i modernější, mainstreamovější věci. Něco z hiphopu (Black Eyed Peas, Eminem, Everlast), popíku (Kylie Minoque, Pink), taneční hudby (Katy Perry, Lady Gaga, Bruno Mars, Pendulum) nebo i aktuální senzace dubstepu (Skrillex) nebo drum'n'base (Camo&Crooked, Netsky, The Qemists atp.). Jsem velmi otevřený posluchač  

Opat:
Rád si občas poslechnu nějaký ten core (math-, death-, grind-, metal-). Takže když to vezmu dohromady, občas si dám třeba Ion Dissonance, All Shall Perish, As Blood Runs Black, Terrorizer, Napalm Death, Between the Buried and Me, Despised Icon, Carcass, Job for a Cowboy, Smashed Face, Rotten Sound, The Dillinger Escape Plan atd. Občas mám náladu na post-rock, takže již jmenovaní If These Trees Could Talk, God is an Astronaut, Explosions in the Sky, Sigur Rós, Old Silver Key,… V malé míře si dám třeba punkové Misfits, nějaký ten (prog) rock, ambient a jednou za rok je třeba chuť na nějakou elektroniku nebo klasiku. Metal však v mém playlistu zabírá absolutní většinu.
Proč? Občas je jednoduše potřeba si od metalu oddychnout.

Tomáš:
Poslechnu si občas klasiku, když si chci vyčistit hlavu, tak i pop. Jinak poslouchám hodně rád i ambient a různé jeho odnože, soundtracky k seriálům, filmům a hrám a další hudbu, která se dá obtížně definovat – většinou jde o mix předešlého. Proč? Protože sestra ve vedlejším pokoji pouští od rána do večera hudbu, kterou moc nemusím – a něčím se to přehlušit musí :-).

Coornelus:
Jestli je jiný žánr rock, tak potom jo. Kdysi mi nevadil poctivý hip hop (Cypress Hill, Ice-T, Public Enemy), ale to je pryč. I když momentálně dost žeru Bonuse. Vždy mě bavili Prodigy, ale z 99% je to rock či metal.

Veenia:
Přiznám se, že poslední dobou se stále víc a víc naklání poměr žánrů, které poslouchám, v neprospěch metalu a neumím říct, čím to je. Každopádně pořád se k němu rád vracím a jsou kapely, na které nedám dopustit. Z těch ostatních jsem třeba loni neskutečně ujížděl na starém androši, takže jsem skoro půl roku v kuse nesáhl po ničem jiném než po Plasticích a DG307. Dneska si radši poslechnu asi nějakou odlehčenější tvrdou muziku, takže hlavně hard rock, classic rock, některý starší kytarovky atd. Zkrátka klidnější věci. A přiznám se, že v poslední době sáhnu - ať se to někomu líbí nebo ne - i po hip hopu. Ne že bych se považoval za hopera atp., ale existují kapely a uskupení - zejména mezi českými interperety - které mají pár dobrých věcí. Líbí se mi některy texty a dobrá rytmika. Každopádně filosofie toho stylu mi stále - a jsem za to rád - zůstává cizí.

Asphyx:
Ne, na to není čas. Měl jsem kdysi na koleji výlety do rocku (Pink Floyd) a metal core, ale rád jsem se vrátil zpět. Pro mě to nemělo šťávu. Jako mládě jsem samozřejmě ochutnal od doomu až po rapcore, ale vždycky mě to táhlo zpět k thrashi a deathu.


Zveřejněno: 12. 06. 2012
Přečteno:
3291 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář