Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Jestli mě smysly neklamou, tak tomu není tak dávno co NEGLECTED FIELDS jeli evropské turné a jedna ze zasávek byla i v Praze v Blackpsu. Bylo to tuším něco před víc jak rokem a doprovázeli je přitom ABSURD CONFLICT.

Je tu rok nový a s ním i nové evropské turné. Tentokrát to NF rozjíždějí více zostra a poctěni budou fans v Polsku, Slovensku, Maďarsku, Německu, Litvě a Lotyšsku a samozřejmě v Čechách. Co se týká doprovodu, tak ten je složen z českých a slovenské kapely, tedy: SCENERY, ABSURD CONFLICT, DRACO HYPNALIS a PORTIKUS. V Čechách budeme mít možnost shlédnout tuhle sestavu 27.9. v Zábřehu na Moravě, 28.9. v Brně Brooklynu, 29.9. v Praze v Kainu a 30.9. v Boskovicích - Sklepy. Hodně informací nabízí také webová stránka turné na www.nftour2004.wz.cz

Co ale nabízí jednotlivé kapely? Pojďme se podívat krapet blíže?

NEGLECTED FIELDS

Představovat detailně tyhle lotyše by bylo nošením dříví do lesa, protože podle mě takhle kapela patří k k tzv. obecným znalostem metalu, jinými slovy, když se řekne technický a melodický death, mělo by se vám vybavit jméno Neglected Fields. Myslím že ale nebude o věci připomenout alespoň pár milníků?

Kapela byla založená v roce 1995, hned na jaře 1996 bylo natočeno první demo ?Sansara?, na kterém byl hned znát vliv kapel jako Cynic, Death, Atheist apod. Debut na sebe nenechal dlouho čekat a už v roce 1997 dochází k natočení a v roce 1998 vychází CD ?Synthinity?. Album sklidilo velmi pozitivní kritiku! Následovník na sebe nenechal také dlouho čekat, album ?Mephisto Lettonica? vychází na podzim 2000. Kapela už hojně koncertuje po celé Evropě včetně České republiky a nové album sklízí jednu pozitivní kritiku za druhou. V roce 2002 mění svou hudební orientaci Herman, dlouholetý člen kapely a i když hned NF pojmou náhradu, tak zatím není následovník Mephista na světě?

SCENERY

Zakládajícími členy byli Lerry a Martin ,kteří před samotným vznikem skupiny SCENERY hráli ve skupině EXISTENCE . Něco málo materiálu měli z dřívější kapely a proto se vrhli do jeho vylepšování a samozřejmně i do zcela nových věcí. V roce 1996 natočili demosnímek s názvem SCENERY 96, který byl vydán v počtu 500 ks a byl zcela rozprodán. V září roku 1997 natáčejí ve studiu SHAARK materiál na debutové CD, ale již v tu dobu jasné, že po dokončení odejde Mares i KeKi z osobních důvodů. Při této situaci asistuje dlouholetý kamarád Lerryho Mik - basa, který se stal právoplatným nástupcem a členem po dokončení celého materiálu. Nekonečné problémy s hledáním vydavatele a realizací celého projektu odsouvají vydání až na březen 1999, který se stal definitivní pro úspěšné uvedení na trh debutové CD: THE DROWNING SHADOW OF MANKIND. Začátkem roku 2001se klukům podařilo přemluvit bývalého člena skupiny "Section Brain" Petra Stejskala, aby na sebe převzal post vokalisty a něco málo klávesových partů. V této sestavě natočili v domácím studiu materiál na následující aktuální druhé CD PHILOSOPHY OF AGES.

PORTIKUS

História kapely sa začala písať niekedy v lete 2002. Traja zo štyroch členov kapely už majú spolu nejaký ten rok odohraný. Roland, Šaňo a Peťo hrali v kapele Fajront Ltd. Roland, Peťo a Šaňo viac menej zostali spolu a začali tvoriť skladby iného razenia. Najväčším problémom bolo nájsť kvalitného speváka a klávesáka. Prvý problém pomohli vyriešiť ?vyššie? mocnosti v podobe Gaba Kertézsa. Z Gaba sa vykľul spevák a človek výnimočných kvalít. Problém s klávesami sa vyriešiť nepodarilo. Za necelý rok skúšania sme vytvorili materiál na CD, ktoré zatiaľ čaká na svoje vydanie. Kapela v novej zostave odohrala niekoľko koncertov, napr. s lotyšskou kapelou Neglected Fields, Liquide Boggie Roll, Depresy.... 03.07.2003 sme na Rock Pop Corgoň festivale oficiálne oznámili nový názov kapely PORTIKUS a 02.-03. augusta 2003 natočili v v štúdiu Exponent dvojskladbové promo. Momentalne kapela pracuje na nových skladbách, ktoré by chcela na jeseň nahrať v profesionálnom štúdiu...

ABSURD CONFLICT

Pětičlenná formace ABSURD CONFLICT ze Sebranic na Boskovicku zahájila své působení na scéně jako aktivní koncertní kapela kolem roku 1997. Členy kapely jsou Jenda (kytara), Patrik (kytara), Vlastík (zpěv), Milan (basa) a Jura (bicí). První oficiální demo nahrávka "Hopeless Despair" (1998) prezentovala kapelu jako melodický a agresivní death metal. Na další nahrávce "I'm Your History", která vyšla jako split CD s DEPRESSIVE REALITY (Meret Productions, 2001) je patrný posun k technickým kytarám a ještě větší melodice. Kapela podporuje své nahrávky častým koncertováním v České republice a sousedních zemích a aktivním pořádáním koncertů v blízkém Brně, za podpory managementu Loudi Dvořáka (Payo zine). V roce 2003 dochází ke změnám v sestavě, když odcházejí Vlastík a Patrikem (nyní SMASHED FACE) a jako nové posily se představují Franta (kytara) a Martin (zpěv). Na koncertech je prezentován zcela nový materiál, který posunuje kapelu ještě dále do technických a melodických thrashových poloh. V květnu je nahráno čtyřskladbové promo, které má za úkol prezentovat kapelu nahrávacím společnostem stejně jako fanouškům. Kromě toho kapela samozřejmě pokračuje v aktivním koncertování. Během léta se kapela objevuje i na osmém ročníku festivalu Brutal Assault. Krátce po koncertě opouští kapelu František a kapela tak absolvuje koncerty podzimního Allmetal Tour II. pouze s jednou kytarou. Mezitím je nalezena náhrada v novém kytaristovi Martinovi, který již vyjíždí s kapelou na dva úspěšné koncerty v Srbsku. Sestava: Jenda Pulec (g), Martin Brňovják (v), Milan Prudký (b), Martin Král (g), Jiří Staněk (d)

DRACO HYPNALIS

Vznik kapely se datuje už k roku 1994, po personálních rošádách se kapela ustálila a v roce 1999 na jaře si doposud bezejmené trio zvolilo název Draco Hypnalis. V dubnu 2000 konečně stabilní sestava nahrává ve Studiu Poličná demo Nobleness Of The Storm-Gatherer , které vychází jako split s techno-deathovou kapelou ROMANTIC LOVE. Následují první koncerty a celkem úspěšná účast na letním festivalu Nuclear Storm. Split MC získává širokou škálu převážně pozitivních recenzí. V dubnu 2001 kapela opět navštěvuje Studio Poličná, kde nahrává 4 skladbové promo, určené především možným vydavatelům. Později účinkuje na letním festivalu Brutal Assault. Na jaře kapelu opouští Martin. Po neúspěšném hledání nového zpěváka nastupuje na tento post Lukáš (bubeník spřátelených ROMANTIC LOVE). Během krátké doby je s ním secvičen nový repertoár. V říjnu 2002 trio nahrává, ve známém Studiu Poličná, materiál na první plnohodnotné album. V předjaří roku 2003 projeví italský label Pulsar Light rec. vážný zájem o vydání této nahrávky ve formě CD. Mimo dalších koncertů se kapela opět účastní prestižního festivalu Brutal Assault, a to nejen koncertím vystoupením, ale s pomocí labelu i jednou skladbou na kompilačním CD tohoto festivalu. I když s malým zpožděním, tak nakonec přeci jen vychází v roce 2004 kapele její vysněné debutní CD.

NEGLECTED FIELDS TOUR - 2004

16.9. POLAND ? (Chelm ? No Mercy Club) DRACO HYPNALIS, SCENERY

17.9. SLOVAKIA (Bratislava ? DK Dubravka)DRACO HYPNALIS, SCENERY, ABSURD CONFLICT

18.9. SLOVAKIA (Rimavska Sobota - DK Tomašová )DRACO HYPNALIS, SCENERY, ABSURD CONFLICT

19.9. SLOVAKIA (Banska Bystrica ? Papuca club ) DRACO HYPNALIS, SCENERY, ABSURD CONFLICT

20.9. SLOVAKIA (Kosice - Butterfly club) DRACO HYPNALIS, SCENERY

21.9. SLOVAKIA (Velky Krtis - t.b.a.) DRACO HYPNALIS, SCENERY, PORTIKUS, MIDNIGHTSCREAM

22.9. HUNGARY (Budapest - RedHole Club) DRACO HYPNALIS, PORTIKUS + local support

23.9. AUSTRIA/GERMANY event. DAY OFF

24.9. GERMANY ? event. LUXEMBURG

25.9. GERMANY (Pestbaracke club, Eisenhüttenstadt 30km south of Frankfurt/Oder) MONASTERY (PL), DRACO HYPNALIS, SCENERY

26.9. GERMANY ? DAY OFF

27.9. CZECH (Zabreh na Morave - Rafanda) ABSURD CONFLICT, DRACO HYPNALIS, SCENERY

28.9. CZECH (Brno ? Brooklyn ) ABSURD CONFLICT, DRACO HYPNALIS, SCENERY

29.9. CZECH (Prague ? KD Opatov) DRACO HYPNALIS), SCENERY

30.9. CZECH (Boskovice - Sklepy) ABSURD CONFLICT, DRACO HYPNALIS

1.10. POLAND (Warsaw - Progresja Club) ABSURD CONFLICT, PORTIKUS, ANTROHIA RED SUN

2.10. LITHUANIA (Vilnius) ABSURD CONFLICT, PORTIKUS

3.10. LATVIA (Riga ? Kabata club) ABSURD CONFLICT, PORTIKUS


Zveřejněno: 01. 09. 2004
Přečteno:
3408 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář