Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

Kontaktovali jsme některé pořadatele významnějších letních festivalů a položili jsme jim pár otázek... Tentokrát odpovídá šéf šumavského festu v malebné Sušici.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

Šumavský medvěd je zatím druhý ročník malého festivalu. Místo konání je malý amfiteátr na Santosu v Sušici a co se týče dramaturgie, tak jsem spíše pro širší spektrum rockových a metalových žánrů.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Všechno začalo na podzim roku 2002, kdy jsem sháněl různé kluby, kde by jsme si  mohli zahrát. V Sušici jsem nepochodil (důvod si raději nechám pro sebe), a nápad s festíkem na sebe nenechal dlouho čekat. Navíc kolega v práci si na léto pronajímá Santos takže i domluva s místem konání byla jasná. Pokračování- to už vyplynulo tak nějak samo od sebe.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Areál je situován v pěkném parku, je zastřešen, takže nejen kapela je v pohodě. Sociální zařízení je klasika (WC+ umyvadlo), nocleh je možný ve velmi blízkém kempu a občerstvení- pivko Gambrinus 10°, Prazdroj 12°, k jídlu klobása na roštu. Proti loňskému roku jsou změny jen ve výběru kapel.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Pro letošní rok budou hrát: COWARD, CRUEL, SAD HARMONY, PROMISES, ANTABUS, ČERNÝ SVĚTLO, IN MOTION, STRIPE, OSOBY?. Já osobně se těším na SAD HARMONY, líbí se mi a už jsem je dlouho neslyšel naživo.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Kritéria  pro výběr kapel nemám žádné, hlavně se mi musí líbit co hrají, což ve valné většině je o.k., nezanedbatelným prvkem je také finanční stránka věci.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupné asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Finance - ve většině případů na doraz. Vstupné je 130 Kč, platí se na místě konání, v průběhu konání festu se bude postupně snižovat. Náklady na akci jsou se vším všudy (je započítán i rozvoz a výlep plakátů) cca 17000 Kč, z toho zvuk 7000, kapely 7000 a zbytek plakáty, pořadatelé, atd.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na  co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Odlišnost ? nad tím jsem se moc nezamýšlel, hrají zde spíše ty ?menší? kapely, nemám žádné sponzory a tak pozvat si nějakou hvězdu našeho šoubyznysu znamená koledovat si o průser.

8. Tip na návštěvnost...

Tenhle bod ví jen sám šéf  všeho pekla.

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Na závěr vzkaz pro všechny: přijďte se  podívat , za dobrý peníz hodně muziky.


Zveřejněno: 18. 08. 2004
Přečteno:
3474 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář