Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SUICIDAL ANGELS – Bloodbath CD 2012, NoiseArt Records

Po velkém zážitku v podobě jejich koncertu na Full Of Hate nemůžu jinak, než napsat recenzi na poslední počin téhle thrash metalové kapely. Vše začalo v roce 2001, kdy bylo zakladateli Nickovi Melissourgosovi pouhých 16 let. První dlouhohrající desku vydávají až v roce 2007 pod názvem Eternal Domination. V témže roce si zahrají v Aténách s Kreator, kteří jsou z nich nadšení. Čas plyne dál a v roce 2012 vydávají již své čtvrté album Bloodbath.

Ihned od začátku je jasné, že celá deska se bude odehrávat rytmu old school thrashe. Ten je z jejich muziky cítit na hony daleko. Úvodní Bloodbath se rozjede v rychlém tempu a valí po celou dobu. Nečekejte moc experimentů, ale pořádnou starou školu. Další věcí odkazující k mosh pitu je Moshing Crew. Opět se nezastavíme a jedeme na plné obrátky. Uslyšíme zde však výraznější kytarová sóla. Uvolnění se dočkáme až v Chaos (The Curse Is Burning Inside). Krásným pomalým intrem nám hudebníci dávají vědět, že umí hrát i v jiném tempu. I po přitvrzení se neposuneme ze středního tempa a vynikají zde zejména kytary. Některé riffy mi připomínají starou Metalliku. Zároveň se mi líbí i vokál Nicka, který má pro mě moc zajímavou barvu hlasu. Po odpočinku přichází pomalejší rozjezd  i v Face of God, ale nakonec se strhne pořádná sypanice. Morbid Intention To Kill se rozjíždí kvalitními riffy, které se najednou promění a rozemelou vše, co se jim postaví do cesty. Je to pro mě jeden z nejlepších songů, který se neustále proměňuje a zazáří zde celá sestava skupiny. Bubeník o sobě dává vědět, že umí hodně dobře zahrát a kytaristi nám oznamují, že s thrash metalem to myslí vážně. Summoning The Dead je pokračování předešlého. V polovině skladby při výrazném zpomalení zde přicházejí smrtonosné tóny, které mi připomínají staré Black Sabbath. Poté se pomalu, ale jistě opět změní v jejich klasické podání thrashe. Přichází chvíle pro death metalovou skladbu Legacy of Pain, kterou svým vokálem okořenil Karl Willetts z legendární britské kapely Bolt Thrower. Je to moc příjemná změna a do desky mi celkově skvěle zapadá. Zároveň je z ní cítit i trocha poctivého hardcoru nejtvrdšího ražení. Torment Payback nás vrací zpět a to do nevyšších otáček. Přesto i zde nejde jen o nekompromisní nářez, ale hudbu posilují silné melodie. Jedná se rozhodně o jednu z nejlepších věcí, která končí skvělými sóly. Skinning The Undead ničím nepřekvapí a závěrečná Bleeding Cries se rozhodne rozloučit v pomalejším tempu, ale s velkou důstojností.

Celkový počet songů se zastavil na číslu deset. To je určitě dostačující a při vyšším počtu by možná deska začala nudit. Ano, jedná se zde převážně o klasickou thrashovou desku a kapela nepřichází s ničím novým. Rychlý kolovrátek nás semele a pustí až na konci. Avšak vzhledem k profesionalitě, s jakou bylo vše nahráno, si určitě zaslouží pozornost. Dlouho jsem čekal na další kvalitní věc v tomto žánru a nyní je konečně tady. Suicidal Angels se postupem času výrazně zlepšili a začínají se prodírat mezi špičku ve svém stylu. Nezbývá než jen čekat, jak s tím kapela naloží a kam bude dále směřovat.


Seznam skladeb:
  1. Bloodbath
  2. Moshing Crew
  3. Chaos (The Curse Is Burning Inside)
  4. Face of God
  5. Morbid Intention to Kill
  6. Summoning of the Dead
  7. Legacy of Pain
  8. Torment Payback
  9. Skinning the Undead
  10. Bleeding Cries

Čas: 43:01

http://www.suicidalangels.com/


Zveřejněno: 17. 03. 2012
Přečteno:
3513 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 03. 2012 18:45 napsal/a immortal
Jó thrash...
Koukám, že se na Fóbii roztrhl pytel s hodnoceními parádních alb. Tuhle smečku jsem tak nějak vedl v patrnosti a naposledy slyšel v Práglu a věru mne to chytlo, tak abych se o ně začal více zajímat. Velice slušná deska a jelikož jsem v tomto ranku příznivec oldschoolu, tak je to opravdu požitek...hlavně by měli kapely s tím vydáváním zvolnit ;-), neb nebudu stíhat oslouchat :-))