Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

26.2.2012, Brno - Muzak Klub

Do Brna míří teror ze země tisíce jezer, ne však v podobě tradičního omäkalaa muuho määhomeki jenkkapolkkahumppa stylu, ale s tváří v severských končinách stejně tradičního nasypanýho grindcore! 26. února Brno smetou hned tři suomi kapely, přičemž tahákem večera budou:

FEASTEM (Fin)
extreme thrashing grindcore
http://www.feastem.murha.net/
Feastem, s Olli Nokkalou - kytaristou Afgrund v sestavě, maj evidentně rádi Rotten Sound a po jinejch geniálních Skandinávcích Splitter je to další grindcore stroj, kterej vydal Čurby na Obscene Prod. Připoutejte se, totální anihilace grindcorem začíná za 3-2-1! Severská zběsilost, do který jsou pod tlakem vstřikovaný přesný údery výbornýho tlučmajstra, místy zvolnění do punkovky nebo mírně thrash a hardcore vlivy, ale jinak Rotten Sound sypačka s vlastním ksichtem šlape po většinu času naplno! Jen těžko se věří tomu, že bubeník Patrik hraje na bicí teprve pár let, ale možná to vysvětluje fakt, že jeho učitelem byl samotnej Kai Hahto. Na Obscene Extreme 2009 a 2011 patřili Feastem k nejenergičtějším kapelám, pod Rotten Sound se kýve finskej královskej trůn!
Stream aktuální desky World Delirium, kterou si mimochodem velice pochvaloval Rasyid z Wormrot při poslední návštěvě Brna, najdeš zadarmo zděs:
http://www.obscene.cz/stream/feastem

z recenzí jsem vybral Samuelovu z czechcore:
"Feastem jsou pekelná grindová rubanice a mají ambice oslovit široké spektrum fanoušků extrémní hudby - od grinderů, přes metalisty, hardcoristy, až po punx. Muziku hrají extrémně chytlavou! ... Na zbytečnosti není čas a finští „grindheads“ se s tím nemazlí. Od prvních vteřin se hraje na 120 procent a tlačí to do posluchačů naplno! Jasný, lavinový GRIND efekt funguje. Pánové hrají hitově, s punkovým švihem. O upoutání pozornosti se perou, výrazná „thrashing“ kytara, hardcore řev (krásně protahovaný, zakulacený, prostě mu závidím a fakt nevím, kdy ten chlap dejchá) a bubeník, což je nemilosrdný naklepávač nejtků. Nemusím psát, že Tě to čapne za pačesy, cloumá to s Tebou a stejně si to znovu a znovu pustíš!"

GAF (Fin)
groovy grindcore/blasting goregrind
http://www.myspace.com/gafband
Spolu s Feastem přijedou i GAF, hrající grindcore/goregrind, ale žádný debilní tupačky, což už samo o sobě naznačuje členství bubeníka Panu Postiho z věhlasných Afgrund! Představte si starej Carcass, akorát hranej se severskou zběsilostí.. Stále aktuální deska Cultivate Disdain vyšla na singapurským labelu Scrotum Jus Records, kterej vytáhl na svělto třeba Wormrot. Mimochodem Arif z Wormrot je tady pro změnu autorem nějakých nových grafik.
"GROOVEY GRIND FROM FINLAND. This sick grinders released their newest album Cultivate Disdain which in my opinion, one of the most catchy yet brutal tunes in grind releases. Let’s dance and get fucked up! Under none other than Scrotum Jus Records (Singapore)" - Arif Rot (Wormrot)

Nothing More To Eat (Fin)
Grindcore/punk
http://www.myspace.com/nothingmoretoeat
Feastem s sebou vzali ještě jedny mladší kámoše, slibujou beers, vegan zombies & surfrock terror!

Sheeva Yoga (Ova!!!)
power-violence / ortodox experimental
http://bandzone.cz/sheevayoga
Po období stagnace, který si Skulda krátil zakládáním dalších kapel, vydáváním Napalmanachu nebo flákáním se po Asii, se Sheeva Yoga vrátila někdy v půlce roku 2010, od tý doby jsem ji viděl třikrát a musim říct, že je koncert od koncertu lepší a tentokrát vás smete silou power-violence uragánu, ostatně už když hráli v Brně posledně (před Crucial Section), byli suveréně nejlepší českou kapelou večera! Loňský LP 'Svět ten čert vem' je na ortodoxní experimentátory dost přímočarej materiál, ale o to víc naživo kope!
A jen tak na okraj, Skulda bude 16.02. hostem Marast On Air, takže pokud na něj máte nějaký dotazy, směle je směřujte sem, nebo mně na mail. Dál při příležitosti vysílání začal na Marastu na pokračování vycházet Skuldův toureport z Jihovýchodní Asie, viz.
http://marastmusic.com/Clanky/KRUPSKAYA-Viral-Dissipation-South-East-Asia-Tour-2009
Post-rock je na piču!

Průmyslová smrt (Jihlava/Brno)
fastcore / violence-thrash
http://prumyslovasmrt.cz/
Ani Průmyslovku netřeba sálodlouze představovat, hezká řádka splitů a odehraných koncertů a turné za ty roky mluví ža vše. Poslední splitko s Rapsöd s hrubě nabroušeným zvukem dokazuje, že jihlavská scéna má rozhodně co nabídnout! Intelectual blasphemy, manic punk blasting & violent-thrashing riffage!


INFO:

MAPA: http://tinyurl.com/dobrak

HLUK OD: 19:00

DOPRAVA: tram. č. 12, 13 čtvrt hodiny z hlaváku, zastávka Dobrovského, cca 150m

ROZJEZDY: 93, 99

MY: http://www.facebook.com/MarastMusic
http://www.facebook.com/MarastRadio

KONTAKT: Sud(at)marastjakcyp(dot)com
tel. # 725 269 648

http://finopal.jdem.cz (fb)
last.fm event




Zveřejněno: 10. 02. 2012
Přečteno:
3247 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář