Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

14.04.2011, Plzeň – KD Šeříkovka

Agentura Longwayproduction o.s. představuje
DRAGONS OF REAL METAL

IRON FIRE (Den), WIZARD (Ger) a PARAGON (Ger)
+ Support: Interitus (Cze), Dark Angels (Cze)
14.04.2011, Plzeň – KD Šeříkovka – začátek akce : 18:00

Plzeňský kulturní dům Šeříkovka v se stane v sobotu 14. Dubna dějištěm ojedinělé události, kterou by si do svých kalendářů měli zapsat všichni příznivci melodického metalu – zcela exkluzivně zde totiž vystoupí tři legendy metalové scény, z nichž dvě přijedou do České republiky úplně poprvé! Každá z nich má na kontě bezmála dvacetiletou kariéru, diskografii čítající spoustu kvalitních zářezů, četné koncertní zkušenosti a velkou základnu fanoušků po celém světě. Pod záštitou agentury LONGWAYproduction o.s., se proto v rámci koncertní akce, nazvané příznačně DRAGONS OF REAL METAL, tyto kapely konečně představí i českému publiku a vnesou svěží vítr mezi koncertní události roku 2012! Důležitou zprávou je, že každá z těchto tří skupin zde odehraje plnohodnotný nezkrácený set, což se na podobných akcích v ČR nevidí moc často. Součástí celého večera bude rovněž prodej merchandisingu všech zúčastněných, stejně tak jako jejich autogramiády spojené s focením a prodejní stánek firmy Day After records pro příznivce LP desek, kde bude možno zakoupit vinyly rozličných kapel z různých žánrů rockového spektra.

Hlavní hvězdou celého večera nebude nikdo menší, než legendární true power-speed metalová parta ocelových válečníků WIZARD, kteří už jistě nejsou pro české fanoušky neznámým pojmem – jedná se totiž o jejich v pořadí sedmý koncert na území České republiky, přičemž jejich poslední dvě vystoupení, která proběhla loni v létě, se setkala s velkým úspěchem – samotná kapela, fascinovaná nadšením českým fans, dokonce označila českou republiku za svůj druhý domov a přejmenovala ji na „Wizard-land“ - při plzeňském koncertu totiž fanoušci zaplnili celý sál a členové kapely tu rozdali více podpisů než kdekoliv jinde. Po vystoupení na Open-air festivalu „Noc plná hvězd“ v Třinci, byli dokonce označeni za největší překvapení celého festivalu. Okované davy pravověrných fanoušků ryzího metalu proto budou mít další šanci zažít vystoupení jedné z nejlepších kapel tohoto žánru v české republice! WIZARD jsou totiž za více než dvacet let své existence sázkou na jistotu – jejich hudba se za tu dobu nesmazatelně vryla do srdcí každého, pro koho heavy metal něco znamená, ať už díky charismatickému hlasu Svena D´Anny, jenž vládne obrovským rozsahem a dokáže vyzpívat kteroukoliv skladbu na živo stejně, jako na desce, tak díky bezpočtu hitů a melodií, které zdobí kteroukoliv, z jejich devíti doposud vydaných desek, tak i díky tvrdé práci, která kapelu dostala na festivaly ve Wackenu, či Bang your Head, i na koncerty po celé evropě. Letos je mimo evropská vystoupení, (Anglie,Holansko) čekají i květnové zastávky v USA. Samotná kapela, skládající se z pěti kamarádů, (Sven D´Anna – zpěv, Michael Maas – Kytara, Dano Bolland – kytara, Volker Lesson – baskytara, Snoppi van Heek – Bicí), kteří spolu hrají v nezměněné sestavě už od počátků kapely (s výjimkou kytaristy Dano Bollanda, který se k Wizard přidal v roce 2005), se již dávno vymanila ze škatulky povedeného „Manowar – klonu“, a vybudovala si vlastní styl, který předvádí i na aktuální desce „ … Of Wariwulf and Bluotvarwes“, ze které opět zazní pár skladeb i na jejich aktuální zastávce v ČR a která bude samozřejmě ke koupi i ve stánku s merchandisingem kapely. Hrát se bude pochopitelně ze všech desek, chybět nesmí fláky jako „Defenders of Metal“, „Betrayer“, „Hammer, bow, axe and sword“, „The Visitor“, či stejnojmenné, Speed-Metalové inferno z aktuálního počinu „ … Of Wariwulf and Bluotvarwes“ . Čeká nás tedy magický večer, ve společnosti mocných čarodějů Wizard, plný síly a melodie!

Velkou zajímavostí celé akce jsou dánští power-metalisté IRON FIRE, kteří v české republice vystoupí úplně poprvé a zároveň zde představí své již sedmé, novinkové album nazvané „Voyage of the damned“, které už v tisku začíná sklízet pozitivní ohlasy. Tuto kapelu, vyznávající čistokrevné kořeny Power-Metalu, založil v roce 1995 zpěvák Martin Steen a dodnes je jejím hlavním mozkem a tahounem. Ohnivá tvorba IRON FIRE, čerpající inspiraci z hudebních ikon jako například Helloween či Running Wild, se zapsala do srdcí spousty příznivců energického metalu plného síly a melodií - Hned prvním albem "Thunderstorm", vydaném v roce 2000, si udělali velice dobré jméno a tisk po celém světě nešetřil chválou a předpovídal jim velmi slibnou kariéru, avšak po vydání druhého zářezu "On the edge" se všechno otočilo a osud ukázal skupině svoji odvrácenou tvář poté, co jim jejich nahrávací společnost odmítla vydat další album. Sestava se otřásla v základech a jediným, kdo zůstal a s nezlomnou vírou opět hrdě zvedl zástavu Iron Fire, byl Martin a v roce 2006 se s novou silou a v nové sestavě vrátil zpět, aby světu předhodil výborné, comebackové album "Revenge", kterým IRON FIRE světu ukázali, že jsou zpět a jen tak něco je nesloží! S novou silou a s podporou vydavatelství Nuclear Blast proto mohli pokračovat ve své křižácké výpravě ve jménu tradičního metalu a další kvalitní albové kusy na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned další rok spatřil světlo světa počin "Blade of triumph", na jehož podporu vyjeli na evropské turné s kapelami U.D.O. a Primal Fear, následovaný v roce 2009 vydaným albem "To the grave", kde kapela ukázala svoji trochu temnější stránku a přidalo jí do repertoáru pár nových koncertních taháků, jako například hymny "Kill for metal" či "The demon master". V roce 2010 vydaná deska "Metalmorphosized" posunula tvorbu skupiny opět dopředu, stejně tak jako letos vydaná novinka "Voyage of the damned", kterou nám na plzeňském koncertě představí v plné parádě!

Další legendou heavy metalové scény, která si v české republice zažije svoji koncertní premiéru, je ryze metalová úderka z Hamburku PARAGON - Tihle borci, jejichž hudební projev je silnější než ocelový tank, na scéně působí už více než dvacet let, na svém kontě mají devět alb, dvě DVD a za dobu své existence toho stihli více než dost – od počátků v undergroundu, přes vydání průlomových počinů „The final command“ a „Chalice of Steel“ v devadesátých letech, až po spolupráci s renomovaným producentem Pietem Sielckem (Iron Savior, Savage Circus), s nímž vydali na prahu nového tisíciletí své mistrovské dílo „Law of the blade“, kterým prorazili mezi power-metalovou elitu (mimo jiné získalo i nejvyšší ocenění v renomovaném rockovém magazínu „Heavy order was?“) a které jim zajistilo koncerty s kapelami jako Gamma Ray, Iron Savior, Majesty, či Labyrint a hraní na velkých festivalech jako jsou „Wacken open air“, „Metal bash“, „Sweden rock“, „Summer Breeze“, „Keep it True“, či „Gates of Metal“, kde si získali ještě větší množství oddaných a zapřisáhlých příznivců. Od té doby roste popularita těchto metalových kovářů mezi fanoušky metalu, tak i více než pozitivní recenze v tisku po celém světě. Každá jejich deska se pyšní mohutnou a silnou produkcí, skladbami nabitými rychlostí, brutální silou a hlavně melodiemi, ve stylu německého heavy metalu, přičemž na té aktuální, nazvané „Screenslaves“, spolupracovali i s bývalým kytaristou Grave Digger, Uwe Lulisem. Těšit se můžete - stejně jako v případě obou dalších headlinerů - na plnohodnotný set, zahrnující všechny stěžejní hity kapely.

V roli předkapely se představí stálice českých pódií, kterou určitě není třeba představovat – Plzeňští symphonic-metaloví INTERITUS. Jejich folklórně-gotické pojetí metalu, které využívá i klasické nástroje violu a housle si své příznivce najde snad v každém koutě naší matičky země. Tato kapela dokáže pohladit nejen ucho svojí zvukomalebností, ale i oko přítomností zpěvačky za mikrofonem, přičemž reputaci a jméno si v naší zemi udělali především předskakováním obrovskému množství zahraničních hvězd, jako byli Primal Fear, U.D.O., Helloween, Gamma Ray a další.

Úvodní kapelou, která celý večer otevře, budou metaloví DARK ANGELS s muzikanty z Českých Budějovic a z Plzně, jejichž hudba v sobě pojí prvky doom metalu se symfoničností a dívčím vokálem, který obstarává zpěvačka Eva Markvartová. Kapela zde rovněž představí i své novinkové cd, nazvané „Forever & Ever“.

Vstupné :
Předprodej – 350,- Kč
Na místě – 400,- Kč

(Možnost poslání lístků při zaplacení na účet doporučeně, popř.zamluvení lístku za předprodejní cenu na LWproduction@seznam.cz nebo na tel.čísle 603790626)

Program bude pravděpodobně probíhat takto,změna vyhrazena:
WIZARD (24:00 - 01:30)
IRON FIRE (22.15 - 23.45)
PARAGON (20.30 - 22.00)
INTERITUS (19.15-20.15)
DARK ANGELS (18.00-19.00)

Zveřejněno: 17. 02. 2012
Přečteno:
3311 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář