Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Kapelu představuje kytarista Frante.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Kapela vznikla během roku 2008, rádi bychom byli přesnější, ale podrobnější info o datumu založení kapely už asi nikdo nedá dohromady. Název Smashing Dumplings je z jedné části brán jako parodie na Smashing Pumpkins a z druhé jako pocta českému národnímu jídlu čímž jsou knedlíky (úsměv).

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tak toto asi vezmeme vzestupně podle věku. První je Kícr (zpěv), tomu je okolo 16 nebo 17 let s dřívějšími zkušenostmi z kapely Bleeding Entrails. Druhým věkově mladým je Frante (kytary) v krásném věku 22 let, zároveň působící v kapele Bloody Diarrhoea. Třetím v pořadí je Bális (bicí), věkové rozmezí  je tak od 32 do 35 ale přesněji to nelze určit (úsměv). Bális dále působí v kapele Wyrm a je bývalým členem a spoluzakladatelem Unclean. Čtveřici uzavírá baskytarový hráč Pervert, neboli Jarde v již téměř požehnaném předdůchodovém věku. Jarde má zkušenosti z působení v kapele Fleshless. Díky věku a těmto zkušenostem ho můžeme a často ho také nazýváme jako „Tátu“ kapely. Jsme prostě taková parta darebných jinochů napříč věkovým spektrem. Co se týká délky hraní jednotlivých členů na jejich instrumenty, tak nám přijde, že každý týden na nové zkoušce do toho řežem poprvé.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili na přelomu léta roku 2010 ve Vyškovském studiu Davos pod dohledem mistra Otyna a s  kvalitou nahrávky jsme nad míru spokojeni. CD vyšlo díky spolupráci s naším kamarádem Ganayem pod nazvem „Gastrogrind“ u společnosti Coyote records v nákladu 500 ks. Cena je po přepočtu na Kč stanovena na 200 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky/česky kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou v češtině protože u nás platí že TEXTY=RECEPTY a nedokážeme si představit, jak bychom mohli zpívat recepty na knedlíky v angličtině (úsměv). To by prostě nevyznělo!!!

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je Jarde, který má na toto grafické cítění. Obal si vzal ve spolupráci s Jardem pod svá křídla mistr svého oboru Halbi, který je známý tvorbou obalu pro kapely Fleshless, Amoclen, Chov a pro mnoho dalších. Co se týká webu, tak nás můžete najít na klasických portálech jako je BZ, což má na starosti Bális, o Myspace se stará Jarde, a o Facebook Kícr. V dnešní době této formě propagace přisuzujeme velkou váhu a snažíme se proto tyto informační zdroje udržovat aktuální.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

U tohoto se asi nebudeme lišit od ostatních. Jsou to klasické kapely jako Nasum, Brutal Truth,  Napalm Death a spousta dalších.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Po pořízení nahrávky ve Vyškově jsme samozřejmě zkoušeli obesílat vydavetelství s dotazem na spolupráci. Musíme říct, že ohlasy byly z drtivé většiny kladné. Nakonec jsme díky obrovské pomoci Ganaye, jak jsme popisovali výše, uzavřeli spolupráci s Ruským labelem Coyote records, který naší nahrávku vydal. Jednání a spolupráce s tímto labelem bylo na super úrovni ve všech směrech. Nevěřili byste, jak velký problém je dostat do rukou zásilku z Ruska (úsměv). Hlavně české úřady s tím mají doooosssttt velký problém. Ať žije Česká pošta!!!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů máme odehráno celkem dost a některé i po boku české grindové špičky, což nás hřeje u srdce. Uvidíme, jak tomu bude v roce 2012, vypadá to, že bychom mohli vlivem CD odehrát o pár koncertů navíc, na což se těšíme a doufáme, že nabídky budou chodit čím dál tím víc.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tyto ambice určitě máme. V současné době jsou již nějaké akce v jednání, tak uvidíme jak to dopadne. Jinak už jsme se jednou představili rakouským fandům v Grazu.

Plány do budoucna...

V současné době pracujeme na nových skladbách a pokud vše půjde podle plánu, tak bychom je chtěli do konce příštího léta nahrát. Uvidíme, jak se nám to vše podaří. Co se týká ostatních plánů, tak to jsou hlavně koncerty, takže kdyby někdo věděl o nějaké akci, kde bychom se mohli předvést, ať nás klidně kontaktuje na níže  uvedených portálech, budeme jen rádi (úsměv).

RECENZE

Web:

SMASHING DUMPLINGS
Gastrogrind Band (CZ)
smashingdumplings@email.cz

http://bandzone.cz/smashingdumplings
http://www.myspace.com/smashingdumplings
http://www.facebook.com/group.php?gid=265291842212&v=wall


Zveřejněno: 22. 12. 2011
Přečteno:
3985 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář