Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

KRESTA – Deliberate Offence CD 2010, Magic Minds Records

Jméno českého muzikanta, již dlouhé roky ovšem žijícího v německém Mnichově, Petra (Petera) Kresty povětšinou asi nebude našim běžným čtenářům příliš známé (stejně tak, jako mě, než se mi do rukou – díky kolegovi z jednoho nejmenovaného konkurenčního periodika – dostala tato nahrávka), za což nepochybně může i poměrně malá propagace a koncertní činnost v Petrově rodné zemi. A i proto, aby se to změnilo trochu k lepšímu je tu tento článek (úsměv).

Jak jsem už napsal, jméno Kresta nebude fanouškům v našich končinách příliš známé, takže asi málokdo si nějak konkrétně při jeho vyslovení dokáže vybavit, jakou muziku za ním vlastně očekávat. O to příjemněji však CD nazvané "Deliberate Offence" (autorem veškeré hudby a textů je sám Petr) posluchače překvapí a to pak pochopitelně především ty, kteří jsou milovníky chytlavého melodického hard rocku s kořeny někde v 80 letech, jímž je tato nahrávka doslova nabitá. Album je, řekl bych takovou směsící rychlejších skladeb (mám na mysli rychlejších v rámci daného stylu, žádný zběsilý úprk) namátkou můžu vybrat třeba dvojku „Carry On“, trojku „Deep In Your Heart“ (pro mě vůbec nejlepší song z celé třináctipísňové kolekce) pátou „Strange Eyes“ nebo předposlední „Ay Way Out“ a hodně výrazných baladických věcí, jako je krásně procítěná čtyřka „Down“ (v té můžeme například slyšet kytarové sólo od citronovského Jardy Bartoně), šestka „Lost Without You“ (perfektní akustický úvod) nebo devítka „Older“. Celé CD však působí naprosto nádherným kompaktním dojmem a alespoň z mého pohledu na něm nenacházím žádné výrazně slabší místo, naopak bych řekl, že se jedná o materiál na světové úrovni, k čemuž výrazným dílem přispívá jednak výborná produkce pod taktovkou dalšího muže s českými kořeny Jana Němce (ze spousty jeho prací vybírám například podíl na úspěchu debutového CD skupiny Kreyson), v jehož Hannoverském studiu Magic Minds Music nahrávka vznikla a taktéž výkon zpěváka a klávesisty Oswalda „Ossyho“ Pfeifera. Celé mi to místy evokuje hudbu takových velikánů scény, jakými jsou David Coverdale nebo Don Dokken se svými kapelami.

Možná, že vás k této desce zavede třeba i poměrně netradiční, nepřehlédnutelný obal, ze kterého na nás všechny kouká žába. Takže až ji někde v záplavě dalších CD uvidíte, neváhejte a berte, tentokráte se za ní totiž neskrývá zakletá princezna (smích), nýbrž naprosto špičková muzika!

Seznam skladeb:

  1. You And Me
  2. Carry On
  3. Deep In Your Heart
  4. Down
  5. Strange Eyes
  6. Lost Without You
  7. Where She Goes
  8. Alone
  9. Older
  10. Higher
  11. Promises
  12. A Way Out
  13. Wake Up

Čas: 52:57

www.bandzone.cz/kresta
www.kresta.de

Zveřejněno: 04. 12. 2011
Přečteno:
4567 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 05. 2023 21:15 napsal/a Jirina
CD Deliberate Offence
HI Peter. Your CD Deliberate Offence is very very good. I have very much enjoyed all your songs. It's only a pity that in your native country Czech republic you do not do concerts.. Any chance for change?
06. 12. 2011 11:40 napsal/a SCHMEYD
Dobrá deska
Dobré album. Dokonce snad ještě lepší než řadovka před ní. I po zvukové stránce odvedl Němec dobrou práci. Doporučuji všem co mají rádi rock 80-90tých let! Docela bych rád Petra tady viděl jako předkapelu před ňákou slavnou zahraniční legendou... Má na to!