Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

SCREAMING DOWN – Promo 2011 EP, vlastní náklad

Hardcoroví Screaming Down (na svém facebookovém profilu mají uvedenou zajímavou škatulku Hard – Cross – Core) z Kroměříže vznikli koncem roku 2008 a letos o sobě dali vědět svou debutovou nahrávkou, kterou pojmenovali prostě a jednoduše „Promo 2011“.

EP obsahuje dohromady 4 věci v délce necelých 15 minut, už úvodní flák „Freedom“ ukazuje, že se bude jednat o dosti slušný nátěr, řezající kytara doplněná dobře šlapající rytmikou vytváří opravdu hodně údernou tvář CD. Druhá, trošku více skočná skladba, stejně jako kapela pojmenovaná „Screaming Down“ je obohacená změnami tempa, kde se pomalejší části střídají s těmi rozjuchanými, které určitě rozhýbají každého posluchače. Trojka „Go! Go!“ přináší pomalejší, melodičtější, zdánlivě odpočinkové pasáže, které jsou však jenom takovým menším zklidněním, před dalším výbuchem energie. Promo pak uzavírá nejmelodičtější (zároveň si však stále zachovává i patřičnou tvrdost a ráznost) a řekl bych, že zřejmě i nejhitovější song „Simple Of Life Situation“, jenž je navzdory názvu i třem předchozím anglicky otextovaným věcem tentokráte zpívaný v češtině, což je velmi zajímavé zpestření. Rozhodně bych rád zmínil i hodně dobrý výkon zpěváka s přezdívkou Battery, jenž disponuje širokým vokálním rejstříkem, který nemalou měrou přispívá ke kvalitě tohoto CD.

Škoda, že celkový dojem trochu kazí obal, který obsahuje pouze logo na titulní straně a na té zadní názvy písní, jakékoliv další info třeba o skupině samotné (vyjma kontaktu) nebo místu nahrávání žel chybí.

Ve výsledku však EP hodnotím kladně, teď už bude pouze záležet, zda kluci dokážou svou kvalitu potvrdit i na ploše delší, než je na začátku zmíněná čtvrthodinka. Já věřím, že ano a budu jim v tom držet palce.

Seznam skladeb:

  1. Freedom
  2. Your Mind
  3. Go! Go!
  4. Simple A Life Situation

Čas: 14:29

www.bandzone.cz/screamingdown

Zveřejněno: 08. 12. 2011
Přečteno:
3553 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář