Nejbližší koncerty
INSANIA

YOC – Metal Warrior part 2 CD - R 2011, vlastní náklad

Pakliže jsem v některých svých dřívějších příspěvcích měl možnost recenzovat nahrávky například ze Švýcarska, Polska, Lotyšska či Irska, tak tentokráte tu mám CD z přece jenom pro metal stále trochu exotické země a to Turecka. Konkrétně z města Ankara pochází tamnější kapela YOC (někde psáno jako Y.O.C.), která nám zaslala svůj v letošním roce vydaný počin s názvem „Metal Warrior part 2“.

Na CD najdeme 7 songů, kupodivu se však nejedná o vlastní materiál, ale veškeré zde obsažené věci jsou cover verzemi povětšinou známějších uskupení. Začíná se předělávkou amerických thrasherů Flotsam and Jetsam („Monster“), následuje vál „Remember Tomorrow“ z diannovského období britů  Iron Maiden, dále jsou zde Blitzkrieg se stejnojmennou písní, po nich přichází Metallica a jejich hymna „Battery“, „I Am A Viking“ od švédského kytarového mága Yngwieho Malmsteena, „Eyes of The Lost“ od A.R.P. a celou tuto nahrávku uzavírá song „Sword Of Damocles“ od britských thrasherů Toranaga. Tak to jsem tedy zrekapituoval, co na CD, pokud by k vám tedy nějakým omylem zabloudilo, najdete a ani vlastně moc nevím, co k tomu dále napsat. Uznat musím, že instrumentálně je to zmáknuté dobře, je slyšet, že kluci své nástroje opravdu ovládají, hlavně kytarista ukrývající se pod nickem MR. D., jenž zároveň nahrál i basové party. Malinko slabší je podle mého názoru zpěvák, jehož barva a síla hlasu není vzhledem k obsaženému materiálu vždy úplně dostačující. Škoda, že se pánové nevěnují raději vlastní tvorbě, ale možná, že v Turecku jsou třeba alba plná coverů hitem, těžko říct.

Nahrávalo se v D studiu v domovské Ankaře v průběhu let 2009 – 2010 a po zvukové stránce se prakticky nic moc vytknout nedá, možná bych trochu místy ubral na basech.

Co se týče obalu jako takového, tak ten v podstatě jako celek vlastně neexistuje, u CD jsou přiloženy tři samostatné obrázky, z nichž jeden obsahuje seznam skladeb a pár dalších podrobností, což by tedy dejme tomu mohla být strana zadní, pak jsou zde další dva s názvem alba, na jednom je vyobrazený voják, na druhém předpokládám, že smrtka.

Jak už jsem naťuknul výše, tak celkově smysl tohohle počinu moc nechápu, natočit desku cover verzí myslím v dnešní době vůbec nemá význam, chápal bych, pokud by kapela doplnila vlastní matroš jednou či dvěma převzatými věcmi, ale tohle? Nebodováno.

Seznam skladeb:

  1. Monster
  2. Remember Tomorrow
  3. Blitzkrieg
  4. Battery
  5. I Am A Viking
  6. Eyes Of The Lost
  7. Sword Of Damocles

Čas: 35:10

www.myspace.com/yoconline

Zveřejněno: 08. 01. 2012
Přečteno:
3355 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář