Nejbližší koncerty
INSANIA

GOREGAST – Desechos Humanos CD 2011, F.D.A. Rekotz

V náloži nových nahrávek na recenzi jsem si všiml také balíčku s Goregast, bandy týpků z Němec, libujících si v zabíjení a následné konzumaci dobroučkých, roztomilých zvířátek. Jejich poznávacím znamením je pak krom smyslu pro humor také užívání španělštiny, naprosto nechápu proč, jelikož se skutečně nejedná o záškodnické ódy Brujerie či cokoliv podobného, ale co už. Starého čokla..

Zatímco debut „Viva el Animal“ byla řádná porce srandy, album druhé se udržovalo v jakés takés kondici a fans, celé čtyři roky čekající na jeho nástupce, se letos konečně mohou tetelit blahem.

Předně bych varoval příznivce rozličných gore/grind partiček, ze Goregast ani náhodou nejsou tak brutální, už jejich vydavatelská smlouva s F.D.A. leccos napoví – tady se bude hrát na old school.

A skutečně – trika Edge Of Sanity a Entombed na promo fotce úderky hovoří jasnou řečí, Goregast, podobně jako před nějakou dobou recenzovaní stájoví kolegové Revolting, vzpomínají hlavně na minulost, a když v „Corta la Coleta“ zaslechnete staré Carcass, buďte si jistí, že se vůbec nepletete. Kytary znějí až podivně švédsky, bicí Josche Stritzkeho se nikam neženou a spíše odvádějí úspornější OS práci ve stylu starých severských dm smeček, sem tam si formace ovšem trochu vyhodí z kopýtka a tempo se pozvolna dává do pohybu.

Co určitě vyčnívá z průměru, jsou zastřené growl/harshe Rica Unglaubeho, jimž zhusta suplují backing vokály, texty, jako klasika „Nice Guy Next Door“ o psychopatech, milujících sex s mrtvými dětmi, asi v rámci žánru příliš nepřekvapí. Vůbec textová složka se hodně přidržuje old school horror témat, ne, že by na tom snad bylo něco špatného, ovšem vzhledem k humornému vyznění hudby Goregast jako celku, tomu až tak nevěřím, spíše mi přijde, že Goregast v současnosti tak trochu koketují s myšlenkou nebýt úplně zábavovou funny gore kapelou, což jim, upřímně, moc nejde.

Totiž, čím více nahrávku posloucháte, tím jasněji se vašemu sluchu jeví, že se jedná o party fošnu, jež nemá nějaké větší ambice usadit se v přehrávači delší dobu a fakt, že letošní rok byl na zajímavé nové nahrávky ne až tak skoupý, tomu taky dvakrát nepřidává..

Občas natlakovaná grindcore hrnclovačka („Necrophagic Pathologist“ – zkráceně Necrophagist, hahaha); „Puerco de Dinero“), old-school death metal („The Boozer“), porce coru i metalu tedy řádná, ovšem fakt, že album nevykazuje žádné vyšší kvality mající i jiný cíl, než jednorázově pobavit posluchače, je bohužel zcela nepopiratelný.

Naživo snad dobré, pro domácí poslech však poněkud strohé.

Sranda musí být, ovšem Goregast to vzali za trochu špatný konec a tak je album pouze mírně nadprůměrnou exkurzí do staršího death/grindu a na minulé nahrávky formace ani náhodou nedosahuje... I tak je ovšem těch pár poslechů, co desce věnujete, veskrze příjemných.

Nejlepší skladba: Honor the Dead, Unslave Yourself

Seznam skladeb:
  1. Desechos Humanos
  2. Puerco de Dinero
  3. Honor the Dead
  4. Corta la Coleta
  5. Nice Guy Next Door
  6. Necrophagic Pathologist
  7. The Boozer
  8. Capa
  9. Unslave Yourself
Čas: 29:54

http://www.myspace.com/goregast

Zveřejněno: 25. 11. 2011
Přečteno:
3268 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář