Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

CELTACHOR – In The Hall\'s Of Our Ancient Father\'s demo CD 2010, vlastní náklad

Malinko se zpožděním doputoval k nám do redakce loňský a zároveň prozatím i poslední výtvor irského seskupení, celkem příznačně nazvaného CELTACHOR (pochází z Dublinu a funguje od roku 2007), pojmenovaný „In The Halls Of Our Ancient Father's“.

CD přináší směsici muziky, kterou sama kapela označuje jako celtic/black/folk metal, já osobně pak v její tvorbě cítím především, tak jako u některých mnou dříve recenzovaných těles (Pačess, Bloodshed Walhalla), velké ovlivnění již mnohokrát zmiňovanou švédskou legendou Bathory (je vidět – vlastně slyšet, že tahle geniální smečka svou hudbou okouzlila muzikanty ze všech možných částí světa). Po mohutném epickém intru „Nemed’s Wake“, které nám jasně ukáže, co můžeme od CD čekat, už následuje 6 skladeb výše popsaného ražení, žádná z věcí nijak výrazněji nevyčnívá, ale ani nezaostává, jedná se o vyváženou desku lehce nad průměrem. Co mě hodně zaujalo, je zařazení irských píšťal, které jsou zajímavým doplněním a zpestřením jednotlivých písní. Za nejlepší song bych označil hned první věc po intru, kterou je kompozice nazvaná „Rise Of Lugh“, v níž perfektně  vyniká právě uvedená píšťala.

Celkem na škodu pak je, že Celtachor se žel zřejmě kromě hudby samotné, inspirovali i zvukem starých desek Švédů a nebo prostě usoudili, že využití kvalitního studia je pro ně zcela zbytečné (natáčelo se v létě roku 2010 v Kitchen Studios). Materiál, jenž je prezentován jako demo (v pořadí druhé, debut se objevil v roce 2008) je totiž opatřen dosti garážovým soundem, který výsledek poměrně hodně kazí. Sice to možná působí autenticky a opravdu „osmdesátkově“ (těžko říct, zda to byl od skupiny fakt záměr), ale osobně mám za to, že s lepším zvukem by celý matroš mnohem více vynikl a na fanoušky zapůsobil o mnoho zajímavějším dojmem. Myslím si, že v dnešní době se i u demáče, který je navíc rozesílán jako promo i do zahraničí, dá vytvořit daleko slušnější sound.

Obal je vyveden v černobílém provedení, jeho titulku pak zdobí válečnické (předpokládám, že keltské) přilbice, spolu s logem kapely, uvnitř potom nalezneme kompletní texty a pár dalších tradičních informací. Trošku matoucí je zadní strana, ze které zřejmě nedopatřením vypadl název jedné z písní, takže kdo si podrobně neprostuduje vnitřek bookletu nebo nekoukne na myspace, tak v tom bude mít mírný zmatek, jako z počátku já.

Jak jsem napsal, velká škoda toho zvuku, jinak by to určitě mohlo být o nějaký ten bodík více.

Seznam skladeb:
  1. Nemed's Wake
  2. Rise Of Lugh
  3. In The Halls Of Nuada
  4. A Warning To Balor
  5. Riders Of The Fomor
  6. The Sons Of Tuireann And The Blood Fine
  7. The Wavesweeper

Čas: 36:04

www.myspace.com/celtachor


Zveřejněno: 01. 10. 2011
Přečteno:
3399 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář