Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

THE GARLICKS – Die For You Passion CD 2011, vlastní náklad

Ze Švýcarska doputovala do redakce nahrávka nazvaná „Die For You Passion“, kterou vytvořila tamní partička, říkající si The Garlicks. „Česnekové“ hrnou zemitý hard rock, pakliže bych měl pro přiblížení hudby, kterou produkují použít nějaké přirovnání, tak bych určitě zmínil tvorbu australských nestorů AC/DC nebo jejich krajanů a následovníků Airbourne.

První dvě věci „Rollin‘ Machine“ a příznačně nazvaná „Fuck Me“ jedou v rychlém tempu, zpomalení přichází s až v pořadí třetí skladbou „Murphy‘ s Love“, která má sice poněkud méně koní pod kapotou, ale hutný spodek zůstává. Hned vzápětí skupina zase nabírá na obrátkách a rozpálí to se songem „Spring Feeling“, do kterého přidává i mohutný křičený refrén, což zní velmi dobře. V nastoleném tempu a stylu pak Švýcaři pokračují i nadále, zpestřením je z počátku pomalejší a valivější song „Nonsense“, který však ve své druhé polovině rovněž získá na rychlosti a taktéž následující č. 7 „They Kill“, jenž oproti prvním pěti věcem přináší malou změnu výrazu a nese se spíše v rockmetalovém duchu, najdeme zde i zajímavou kytarovou vyhrávku. Předposlední píseň „Endless Train“ nás zase vrací do zaběhnutých kolejí a celou desku pak uzavírá rock’n’rollový kousek „Simply Röckenröll“.

CD je opatřeno velmi dobrým zvukem, určitou zajímavostí možná je, že mastering byl provedený ve Spojených státech.

Titulní stranu obalu zdobí kresba v takovém komiksovém duchu (koresponduje s názvem alba) a je to jakási parafráze na ukřižování Ježíše Krista. Mezi skalami je zasazena velká věž, vystavěná z reprobeden, do nichž je na vrchu zapíchnutá obří kytara, na kterou je přivázaný vlasáč v roztrhaných hadrech. Uvnitř bookletu pak najdeme veškeré texty a též pár fotek kapely v různých podobách.

Nic objevného nebo převratného nám tihle kluci švýcarští sice nenabízejí, ale myslím si, že třeba příznivci již v úvodu zmíněných AC/DC by si k tomuto titulu cestu najít mohli. Sám za sebe můžu říct, že jsem se u něj pobavil celkem dobře a i proto jej hodnotím lehce nad průměrem.

Seznam skladeb:

  1. Rollin‘ Machine
  2. Fuck Me
  3. Murphy’s love
  4. Spring Feeling
  5. Wiener In The Snow
  6. Nonsense
  7. They Kill
  8. Endless Train
  9. Simply Röckenröll

Čas: 31:25

www.thegarlicks.ch

Zveřejněno: 13. 09. 2011
Přečteno:
3343 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář