Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

SMALL EXPERIMENT – In My Old Age... Only Lust And Rage!!! CD - R 2011, vlastní náklad

Polský hudebník, kytarista a zpěvák Piotr Sobaszek (v minulosti například člen Necrophobic, THD či S.O.S.) před časem vytvořil svůj vlastní projekt, který nazval Small Experiment a po loňském debutu „Gods and Slaves“ přišel hned v letošním roce s další nahrávkou s názvem „In My Old Age… Only Lust And Rage“. Pravda, nejedná se o plnohodnotné CD, spíše zde můžeme mluvit o formátu EP, jelikož placka obsahuje 5 skladeb v celkové délce necelých 25 minut.

Jak jsem vyčetl z přiloženého letáku, tak sám Piotr označuje zde zaznamenaný materiál (jehož je kompletním autorem) jako experimentální thrash metal a celý disk vytvořil ve svém vlastním studiu. Můj pocit z tohoto CD je i po opakovaných posleších velmi rozpačitý. Sice je to nahrané hodně kvalitně a to jak po muzikantské, tak i zvukové stránce, je zde spousta dobrých nápadů, (zaznamenat můžeme prvky progressu, orientální motivy a další vcelku netradiční zvuky), což je ale i trochu kámen úrazu, jelikož na jednu skladbu je toho někdy až zbytečně moc a působí to přeplácaným dojmem, sotva se jeden námět slibně rozjede, tak končí a přichází další, jako by chtěl Piotr na malém časovém prostoru stihnout co nejvíc věcí. V globálu pak nahrávka působí docela mdle, utahaně a nemá prostě žádnou šťávu a koule, celé to vyšumí do ztracena i po několikerém přehrání. Jak už jsem napsal, zahrané precizně, nápady dobré, ale výsledek mizerný. Nelíbí se mi ani vokální projev hlavního protagonisty, který se dle mého úsudku do této muziky vůbec nehodí (povětšinou se jedná o takový zastřený, nevýrazný, zahuhlaný chraplák). Lituju, ale tohle mě tedy vůbec neoslovilo a co se týče celkového vyznění, tak je to snad nejhorší věc, co jsem za poslední dobu slyšel. Možná, že při lepší produkci by mohl být finální produkt přece jenom lepší, ale to spíše spekuluji.

CD obsahuje jednoduchý obal, ve kterém najdete veškeré texty a pár dalších stručných informací včetně toho, že jako bonus je obsažen klip ke skladbě „Psycho“, který obsahuje záběry ze stejnojmenného filmu Alfreda Hitchcocka.

Seznam skladeb:

  1. Psycho
  2. Keep Dreaming
  3. Going To Die
  4. Walking Plants
  5. In My Old Age… Only Lust And Rage!!!

Čas: 24:41

www.smallexperiment.com

Zveřejněno: 17. 09. 2011
Přečteno:
3416 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář