Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

7.-9.7.2011

Přeštěnický Open Air Musicfest chystá jedenácté pokračování.  7. až 9. července se opět můžete vydat do příjemného prostředí nedaleko  Milevska, ve kterém se tradičně na třech scénách představí téměř 60 kapel z domova i ciziny.  Navíc už ve čtvrtek 7. července je přichystána party, na kterou je volný vstup.  Festival stejně jako v minulých letech sází na české hvězdy - Anetu Langerovou, MIG21, Wohnout, Tomáše Kluse, Sunshine nebo UDG.

Žánrovou rozmanitost vystihuje také účast československé undergroundové legendy Plastic People of the Universe. Ze zahraničních skupin se fanoušci právem těší na jihoamerickou smršť Karamelo Santo (www.karamelosanto.com) nebo pop punkovou italskou formaci Vanilla Sky (www.vanillaskyrock.com), která se ve světě zviditelnila především vtipnou předělávkou písničky Umbrella.  Letošní novinkou bude také sobotní taneční scéna, na které mimochodem vystoupí DJ Wich nebo hiphopová skupina Defuckto. Do Přeštěnice se ale nejezdí jenom na kapely, ale hlavně za neopakovatelnou atmosférou nesoucí atributy pohody, přátelství a pořádného mejdanu. Ne náhodou ho jeden z fanoušků označil za „festival, který vás zná jménem.“ Bavit se samozřejmě budete hudbou, ale také třeba volbou Miss festival Přeštěnice, atrakcemi v G City nebo sbíráním kelímků v rámci projektu Čistý festival. Mimochodem Přeštěnice si v loňském roce vydobily v této ekologické soutěži 6.místo mezi českými festivaly a v přepočtu na jednoho návštěvníka získaly dokonce první místo. Vstupenky na festival můžete letos zakoupit exkluzivně v síti Ticketstream. Vstupenka stojí 650 Kč, jednodenní je za 350 Kč. Můžete využít také akce 4+1 (5 vstupenek za cenu 4 ks). Více informací o festivalu najdete na www.prestenice.cz nebo také na www.facebook.com/prestenice

3 důvody proč přijet do Přeštěnice

1.  Festival v Přeštěnici je největší hudební multižánrovou akcí na jihu Čech. Celkem 60  skupin na třech scénách představí rock, pop, punk, ska, indie, electro, dance, hip hop a další hudební styly. Kromě pořádné porce muziky uvidíte divadelní , filmová a taneční představení. Za málo peněz, hodně muziky! Čtvrteční otevírací mejdan bude zdarma.

2. Neopakovatelná přátelská atmosféra vás dozajista dostane. Na poměrně malém prostoru máte všechno na dosah. Na dostřel je stanové městečko a parkoviště. A pokud bude hezké počasí, přijedou kropící vozy milevských hasičů. Tři hudební scény doplňuje zábavné G-city.

3. Je to opravdový festival uprostřed luhů, lesů, luk a strání nedaleko Milevska. Cestou tak můžete navštívit milevský premonstrátský klášter – oficiální českou národní památku, Milevské muzeum, zajet do nově otevřeného bazénu nebo se zastavit na kávě v příjemném prostředí přeštěnického penzionu.

Josef Kašpar
Produkce
603 913 307
www.prestenice.cz

„Organizace festivalu je adrenalinový sport,“ říká Josef Kašpar, produkční festivalu v jihočeské Přeštěnici

Na Votvíráku v Milovicích u Prahy byla minulý víkend oficiálně zahájena festivalová sezona. To znamená, že je zde období plné slunce, odpočinku a kvalitní hudby. Do tohoto bezstarostného času zapadá bezpochyby i Open Air Musicfest Přeštěnice, který se koná 8. a 9. července 2011 nedaleko jihočeského Milevska a je proslulý zejména svou pohodovou atmosférou. Do jeho začátku zbývají necelé dva týdny, a proto jsme požádali jednoho z organizátorů Josefa Kašpara o několik slov. A jak sám říká, i letos si každý něco vybere.

Přeštěnice letos nabízí již svůj 11. ročník, na co se mohou fanoušci těšit?
Především na opět pohodovou akci, 60 kapel na třech scénách a bohatý doprovodný program. Věřím, že si každý vybere. Letos to bude opravdu multižánrový festival. Kromě české poprockové špičky bude k slyšení punk, indie, electro nebo hiphop. Mezi hvězdy festivalu určitě patří argentinští Karamelo Santo, Aneta Langerová, Wohnout, Tomáš Klus nebo třeba DJ Wich. Z druhé strany bychom ale neměli zapomínat na legendární undergroundovou skupinu Plastic People of The Universe, která vystoupí v pátek 8. července. 

Je zvykem, že headlinerem bývá jedna nebo dvě známé zahraniční kapely, bude tomu tak i v tomto roce?
Letošní rok to bude v pátek italská parta Vanilla Sky a v sobotu zmiňovaní Karamelo Santo, kteří už u nás jednou vystoupili a všechny ohromili svou energickou show.

Novinkou je bezpochyby sobotní Dance stage. Co tě k tomuto nápadu přivedlo?
Dance stage bude záležitostí sobotního programu a je to další krok k rozšíření spektra hudby, kterou u nás návštěvníci mohou slyšet. Ne nadarmo se náš festival jmenuje Musicfest (úsměv).

V loňském roce se festival v Přeštěnici zapojil do projektu Čistý festival a v porovnání s jinými, většími konkurenty si nevedl vůbec špatně, v počtu odevzdaných kelímků na jednoho návštěvníka patřil k nejlepším. Bude tento projekt pokračovat i letos?
Samozřejmě budeme i letos v tomto projektu pokračovat a doufám, že si povedeme stejně úspěšně. V počtu vysbíraných kelímků na jednoho účastníka jsme skončili na prvním místě. 

Častým účastníkem přeštěnického festivalu je německá kapela Green Frog Feet. Letos ale v line up chybí, jakto?
Na letošní rok jsme se domluvili na koncertní pauze, jistou náhražkou bylo jejich jarní vystoupení v Milevsku na festivalu Rockstage.

Stejně jako loni se i v tomto roce mohly mladé a perspektivní kapely přihlásit do projektu Expedice Přeštěnice, kde mohly bojovat o účast na festivalu. Jak bys letošní Expedici zhodnotil? Zaujala tě některá z kapel kromě vítězných 4EVER?
Osobně se mi líbí kapela Unifiction, která se pohybuje na hranici mezi hudbou a divadlem, ale nakonec pro ni nehlasovalo tolik fanoušků, aby mohla postoupit. Každopádně soutěž ukázala, jak moc dokáží kapely zalarmovat své příznivce, aby poslali obyčejný mail.

Minulý ročník se nesl ve znamení obrovského vedra. Pro návštěvníky tak bylo příjemným osvěžením hasičské auto, které přijíždělo několikrát denně a rozstřikovalo po zájemcích chladnou vodu. Chystá se něco podobného i letos?
Pokud bude horko, tak se milevští hasiči samozřejmě opět objeví.

Mnoho návštěvníků loni postrádalo mobilní sprchy. Jak tomu bude tento rok?
Provozovat sprchy v areálu je poměrně náročná a nákladná záležitost. Přesto jsme je před dvěma roky instalovali do nedalekého penzionu. Bohužel nebyly tak hodně využívány. Jako určitá varianta se jeví nové venkovní koupaliště, které je od června v provozu v nedalekém Milevsku.

Open Air Musicfest Přeštěnice byl v soutěži Festivalové hudební ceny zařazen mezi 20 největších českých festivalů a tím pádem nominován do soutěže o nejoblíbenější festival. Potěšilo tě to?
Koho by nepotěšilo být mezi nejlepšími českými festivaly jako Rock For People nebo Sázava Fest.

Každý pořadatel má svou vysněnou kapelu, kterou by rád pozval? Jaký je tvůj tajný sen?
Za ta léta se spíš snažím, aby náš festival byl takovou středně velkou pohodovou akcí než mega festivalem s megahvězdami. Z tohoto hlediska by mi přišlo nepatřičné, kdyby u nás vystoupila třeba moje oblíbená skupina U2. Chci, aby lidé k nám přijeli za atmosférou, nikoliv za jednou kapelou, a po jejím vystoupení spěchali z festivalu domů. To raději uspořádám samostatný koncert.

Otázka do budoucna – chystáš se pokračovat ve festivalu i nadále? A máš už nějaký plán pro 12. ročník?
Organizace festivalu je docela adrenalinový sport s nejistým koncem, tak uvidíme…

Chtěl bys závěrem čtenářům ještě něco vzkázat?
Neseďte doma u kompu, zapomeňte na starosti a přijeďte třeba už ve čtvrtek 7. července do Přeštěnice. Jako bonus tady bude první festivalová večerní party zcela zdarma.

Šimon Blaschko



Zveřejněno: 01. 07. 2011
Přečteno:
3342 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář