ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

FROM OUR HANDS – Sinners CD 2010, X - Production

Bratislavští From Our Hands (dále jen FOH) působí na rockové scéně od roku 2007 a ve své tvorbě mísí prvky punku, rocku, post - hard coru (v těchto směrech jsou zcela zřetelné odkazy na zámořskou scénu) a zaslechnout u nich můžeme i místy až metalové riffy, za které by se nemusely stydět ani skupiny reprezentující NWOBHM v první polovině 80. let. Všemi těmito atributy je naplněno i zatím poslední CD (v kariéře kapely celkově druhé) této smečky, které bylo vydáno na úplném konci minulého roku a dostalo název „Sinners“.

Pokud bychom měli novinku porovnat s debutovým albem „Buildings Fall“, tak se dá určitě říct, že je rozhodně přímočařejší a tvrdší, ale nalezneme zde i spoustu melodických, rockovějších pasáží. Velkou devizou je velmi kvalitní angličtina zpěváka a kytaristy Mateje Hoťka, z jehož projevu by asi málokdo poznal, že tento jazyk není jeho rodnou řečí (né že bych to já osobně dokázal nějak fundovaně zhodnotit, ale pověděl mi to takhle kamarád, jenž angličtinou vládne opravdu dobře a který mě navštívil právě při poslechu tohoto CD). Silnou stránkou ve tvorbě FOH jsou hodně zpěvné a chytlavé refrény, které posluchače určitě dostanou do varu, poměrně časté jsou změny tempa, kdy se tvrdší, nebojím se říct až metalové, pasáže střídají s těmi skočnými, punkovými. Sborový křik na počátku skladby „ Eye For An Eye“ a částečně i styl, ve kterém je tato věc  udělaná, mi dokonce vzdáleně trochu připomíná dřívější tvorbu newyorských mosherů Anthrax (v žádném případě ale nečekejte nějaký thrash :-) , spíše je to o náladě songu). Vše je opatřeno dosti kvalitním výsledným soundem, který byl pořízen ve studiu Biotech, masteringu se pak ujal Ecson Waldes.

CD je uloženo v super jewel boxu a doprovází ho poměrně strohý booklet, ve kterém najdeme především texty písní. Hlavním grafickým symbolem celých těchto „Hříchů“ je pak příznačně jablko, které je ztvárněno nejen na obalu, ale též i na samotném potisku disku.

Celkově bych řekl, že tahle muzika osloví spíše posluchače těch mladších ročníků, jejichž ikonami jsou party jako Green Day, The Offspring nebo Blink - 182. V každém případě je to poctivě odvedená práce a dle mého názoru mají Slováci v téhle partičce celkem výrazný talent, který by tamní scénu mohl proslavit i za hranicemi jejich republiky.

Seznam skladeb:

  1. Someone Like Me           
  2. Bad To the Bone       
  3. Eye For An Eye           
  4. On The Ground           
  5. The Devil           
  6. The Razor           
  7. The Noise           
  8. 0           
  9. Sinners           
  10. Changes           
  11. Till We Die

Čas: 34:03

www.bandzone.cz/fromourhands

Zveřejněno: 11. 04. 2011
Přečteno:
3462 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář