Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

SKLEPMASTER – The Unforgiven Sin CD - R 2011, vlastní náklad

Po předloňském debutu „A Taste Of Demonology“ se kapela SKLEPMASTER v letošním roce znovu připomněla svým fanouškům, tentokráte s EP pojmenovaném „The Unforgiven Sin“, na nějž umístila čtyři své aktuální věci orámované intrem a outrem (zde určitě vkusněji pojmenované jako „Prologue“ a Epilogue“).

Začínáme již zmíněnou, velmi příjemnou introdukcí, která nás pomalinku, nenásilně, vtahuje do děje (mísí se zde různé zvuky s mluveným slovem, přechází se v příjemnou vybrnkávačku podloženou například činely či smyčci)…. a už se to rozjíždí. Úvodní věc „Vengeance From Stars“ (já bych ji zároveň označil i jako nejlepší na tomto EP) nenechává nikoho na pochybách, o čem že muzika Sklepmaster vlastně je. Rozjíždí se příjemný melodický death metal (kompas mi ukazuje směrem na sever, do Skandinávie), ve kterém vyniká hlavně perfektní práce obou kytaristů, jejichž souhra je určitě ozdobou celého CD (neméně kvalitní výkon ale podává i rytmická sekce, bicí mají parádní zvuk a hrnou skupinu neomylně dopředu). Druhá v pořadí nesoucí název „Natural Instinct“ nás, co se stylu týče, posune částečně do vod thrashmetalových, není tak výrazně melodická jako první song, spíše trochu hrubší a tvrdší. Kombinací obou právě zmíněných skladeb je pak dle mého trojka „We Are Damnation“, ve které se dočkáme i chvilkového zpomalení, než kapela opět sešlápne plynový pedál a upaluje dále vpřed. Palbou bicích začínající čtyřka „Devil In My Face“ pokračuje ve výborně rozjetém tempu a je velmi příjemnou tečkou na závěr. Absolutní konec celého materiálu pak obstarává outro, které polehoučku zavírá za nahrávkou dveře, opět zde můžeme zaregistrovat vybrnkávání na podkladu „uměle“ vytvořeného mini orchestru.

Kladem celého EP je vynikající zvuk, který byl pořízen ve studiu Helpness Pavla Hericha, v období srpen – prosinec 2010, mix a mastering obstaral Martin „Amorph“ Linda (je vidět - tedy spíše slyšet, že v dnešní době se dá výborný zvuk udělat i v menších, či méně známých studiích, jen je třeba vědět, jak na to; pouze nakoupit dobré vybavení nestačí, je důležité mít též šikovné prsty a dobré uši).

Samostatnou kapitolou jsou anglické texty, které tvoří ucelený příběh, jenž je v promo materiálech zaslaných kapelou popsán zhruba takto: „Příběh je o tom, jak kdysi dávno, tisíce let zpátky, žila na Zemi jediná rasa, jenž byla rozdělena na dva národy. Jeden z nich toužil po poznání a chtěl objevit tajemství veškerého bytí. Žel, ten druhý jeho filosofii nesdílel a proti těmto souputníkům povstal. Aby se vyhnuli ničivé válce, odletěli členové národa prahnoucího po vědění pryč do vesmíru. Odletěli, ale nezapomněli a právě nyní nadešel čas jejich návratu, po několika staletích se vrací, aby pomstili tento dávný přečin. Tento Neodpuštěný hřích. Zůstavší národ mezitím zdegeneroval a jeho inteligence upadla v zapomnění, ale tato Pomsta z nebes v nich vyvolala  Přirozený instinkt a probudila pud sebezáchovy, který vyvolal opravdové peklo. Přežil pouze jediný člověk, který s odstupem času pozoruje důsledek činů, které nejdou vrátit a který pomalu zjišťuje, že právě a jedině sami ONI jsou TO zatracení, které je v důsledku postihlo. A právě tento jedinec má čas na rozjímání a rekapitulování. Dostavují se pocity, které dříve neznal, v mozku má dva světy, dvě identity, dobro a zlo. Pohybuje se mezi stíny tisíce vlků a pomalu si začíná uvědomovat, že už nemůže vstát ze svého hrobu S ďáblem ve své tváři. S ďáblem, který mu říká – Vrahu, jsi ztracen“ (částečně upraveno a kráceno, pozn. autora recenze).

Opravdovou lahůdkou, kterou jsem si nechal na závěr článku, je určitě skvostně zpracovaný booklet z dílny Jaromíra „Deathera“ Bezruče (jak to ten člověk dělá, že i po tolika letech v branži stále sype z rukávu tak skvělá díla?), tady nezbývá než jen smeknout pomyslný klobouk.

Celkově tuhle placku hodnotím velmi kladně (možná bych jen o malinko více vytáhnul vokály) a pokud Sklepmaster vydrží ve svém snažení, věřím, že se od skupiny v budoucnu ještě dočkáme velkých věcí.


Seznam skladeb:

  1. Prologue
  2. Vengeance From Stars
  3. Natural Instinct
  4. We Are Damnation
  5. Devil In My Face
  6. Epilogue

Čas : 21:19

www.sklepmaster.cz
www.bandzone.cz/sklepmaster
www.myspace.com/sklepmaster

Zveřejněno: 28. 03. 2011
Přečteno:
3710 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář