Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Pondělí 8.11.2010, Ptraha, Futurum

Pro pražskou agenturu Conspiracy je kromě dalších žánrů typická rovněž orientace na import zahraničních interpretů, produkujících hybrid melancholického rocku s pop-punkem či hardcorem, již od konce osmdesátých let obecně známý jako "emo" (pozor, nezaměňovat s mylně pojmenovaným, mediálně vytvořeným life-stylem, vycházejícího z dezinterpretace goth-image a pseudo-depresivních tendencí).

Po klasicích již několika dekád historie tohoto hudebního směru, jakými byli v průběhu let např. Samiam, Lifetime, The Get-Up Kids, Texas Is The Reason, The Promise Ring, Boy Sets Fire, At The Drive-In, Grade, Jimmy Eat World, Elliott, Hot Water Music, Midtown, Further Seems Forever, From Autumn To Ashes, Funeral For A Friend či Silverstein, se tentokrát Conspiracy podařilo pozvat ve srovnání s výše vyjmenovanými neméně kultovní soubor - HAWTHORNE HEIGHTS z Daytonu ve státě Ohio.
 
Kapela započala svou existenci v roce 2001, do značné míry na tehdejší vlně popularity nových a nevídaně úspěšných interpretů, hlásících se k "emotional hardcore", jakými byli Thursday, Finch, Matchbook Romance, The Used, Brand New nebo Taking Back Sunday. Hned její první demo nahrávky zaujaly A&R agenty vydavatelství Victory Records, které v té době houfně podepisovalo nové emo kapely, vznikající jako houby po dešti. Výsledkem vzájemné spolupráce kapely s labelem byl v roce 2004 s nadšením přijatý debut "The Silence In Black And White", následovaný o dva roky později albem "If Only You Were Lonely", které způsobilo naprostou senzaci a dosáhlo neuvěřitelného třetího místa na americké albové hitparádě Bilboardu.
 
Jenže uplynulo jen něco málo přes rok a kapela se dostala hned do dvojnásobných potíží - tou první byl vyhrocený soudní spor s jejím nenasytným vydavatelstvím, tou druhou pak náhlá smrt jejího stěžejního člena - kytaristy Caseyho Calverta - který byl 24. 11. 2007 nalezen v tour busu kapely bez známek života, po nadměrném a nepřípustném zkombinování medikamentů.
 
Zbylí členové se po počátečním šoku spontánně rozhodli pokračovat v činnosti, přičemž budoucí osud jejich hudební tvorby nezvratně zasáhlo a ovlivnilo těžké vyrovnávání se s Calvertovým odchodem. Z obou dalších alb, "Fragile Future" z roku 2008, i letošního "Skeletons" dýchá ještě melancholičtější nádech než kdykoliv předtím, a celá řada nových songů je prokazatelně ovlivněna myšlenkami na Calverta. Nejen, ale určitě i díky tomu, má současná podoba produkce Hawthorne Heights úžasný a nezaměnitelný náboj, o čemž se nyní bude moci přesvědčit i publikum v pražském Futuru.
 
Ani další dvě kapely pondělního večera, obě pocházející z britských ostrovů, ale nebudou v ničem zaostávat - WE ARE THE OCEAN z Essexu potěší zejména příznivce např. Alexisonfire, ale i Dance Gavin Dance nebo The Blackout, a pokusí se dokázat, proč jsou v poslední době ve své vlasti natolik populární, že jim např. Američané Our Last Night dělali předkapelu na vyprodaném turné po sálech přesahujících tisícovou kapacitu. YASHIN z Glasgowa jsou dle mnohých časovanou bombou - jejich nápaditá a našlapaná muzika nadchne fanoušky všeho od Lostprophets po Anberlin, a vyvolá dojem uhašení žízně po něčem, co na rockovém poli překvapivě dlouho chybělo.

Na nadprůměrný hudební zážitek se můžete těšit již toto pondělí, 8. listopadu, od 20 hodin v pražském klubu Futurum. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal za mimořádně příznivých 278,- Kč, na místě pak za neméně sympatických 330,-.

www.conspiracy.cz

Zveřejněno: 06. 11. 2010
Přečteno:
3240 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář