Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

POHODA RECORDS - PROMO CD#2 CD - R 2004 - Pohoda records

Vůbec jsem neměl tušení, že ve Vodňanech (co by kamenem od mého bydliště dohodil a zbytek došel) sídlí firmička Pohoda Rcs. vydávající punk ? hardcore ? alternative. Najednou mám před očima parádní promoleták a hned několik jejich produktů. Začnu samplerem, který obsahuje reprezentativní výběr stájových kapel. Ale protože hned první dvě skladby jsou od kapel (The K10 Prospect, Illegal Illusion), od kterých mám také celé CD, začnu až v pořadí třetí kapelou.

Tou jsou DELUSION ze Strakonic a na výběru mají dvě skladby pocházející z alba Congratulations. Delusion hrají mix metalu a hardcore a hrají ho dobře. Hutná a valivá muzika se dost liší od zbytku kapel. Zpěv je v angličtině, v druhé skladbě dokonce dostane prostor i zpěv sborový, výkony muzikantů jsou v pohodě -> deska příznivce HC/metalu asi nezklame.

Následují ILEGALITY ze Slovenska jen jednou skladbou F.P.S., jestli dobře rozumím textu, tak to znamená Fucking Police Shit. Celou skladbou se ozývá kvílení policejní sirény a skadba je to sakra rychlá, klasický punk ? jednoduché motivy, monotónní kytary a bicí, ale tak to asi má bejt.

P.S. (= punková legenda) si zasloužili prostor dvojnásobný a jejich dva songy pocházejí z CD Hele..!.. Proti Slovákům o hodně pomalejší, ale na druhou stranu pestřejší punk s českými texty. Zvuk není žádnej zázrak, ale u punku je to spíš o pocitu a ten mám z P.S. dobrej, hlavně ze skladby Vosy, která asi punkující mládež rozpoguje jedna dvě.

ALBION z Chebu se představují také dvěma skladbama, ale z úplně jiného ranku. Tahle muzika je hlavně o náladě, kvalitní procítěný zpěv (v angličtině, jak signalizuje název kapely), pomalý a melodický rock (leták říká emo) s elektronickými prvky a s lepším zvukem, než měly předchozí dvě punkárny.

V podobném stylu se pohybuje také švédská skupina FRANKLIN LAKES, proti Albion jsou seveřané přecejen trošku rockovější a tvrdší, snad jakýsi power rock. Pěkný, čistý zvuk, houpavý rytmus a jediná skladba z alba Running All The Lights uteče jako voda.

STEPSON nejsou žádnými nováčky a je to znát na muzikantských výkonech. Dvě věci z desky Teenage Dreams Die mají spád a drive, stylově modernější větev punku (firma to nazývá horor punk) s dobrým zpěvem.

Domácí (Vodňanská) banda SVINĚ! se shlédla v Šanovu, protože právě tuhle legendární kapelu mi silně připomínají. Dvě ultrarychlé a krátké vypalovačky s českými texty, špinavej punk. Druhá skladba má i dobrej text oznamující politikům, že na každou svini jednou dojde a když ne, tak svině pojde.

Ultrarychlým hardcorem masakruje DEZINFEKCE, škoda zpěvu, kterýmu není zrovna moc rozumět a škoda stopáže, která je jen minutová. Ale i z té minuty je jasné, že muzika je nadupaná a nasraná.

Takže to jsou ve zkratce všechny koně startující v barvách Pohody Rcs. Dvě bandy si za pár dní představíme podrobněji.

Čas: 49:19

www.rbpohoda.net


Zveřejněno: 12. 05. 2004
Přečteno:
3746 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář