Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Představuje se parta pouličních bojovníků z Rožmitálu pod Třemšínem

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Kapela v původní sestavě vznikla v roce 2005 pod názvem Streetfighter. Zakládající členové byli Tomáš Blažek (bicí), Karel Kottner (basa), Martin Olbert (kytara a zpěv). Jelikož původní žánr kapely byl Oi-Punk, byl název Streetfighter nasnadě. Vznik kapely korespondoval s kulturou, kterou byli zakládající členové ovlivněni a nejméně 2 roky se tohoto žánru urputně drželi a v tomto období také vzniklo první demo.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

V současnosti má kapela 4 aktivní členy:
Bubeník Tomáš Blažek je zakládajícím členem kapely a s paličkami v rukou se snad narodil. Na bicí hraje necelých 6 let. Občas hostuje ve zkušebnách jiných hardcorových band, ale většinu svého času věnuje právě The Streetfighters. Mezi jeho oblíbené žánry patří hlavně hardcore, rock’n’roll a metal.
Zpěvák Michal Friedrich je nejčerstvější posilou formace The Streetfighters. Jeho kariéra začala ve formaci Himmerhell, lokální post-punkové kapele, která neměla dlouhého působení, avšak odhalila Michalovo talent. Dá se říct, že Michal je ve zpěvu zatím greenhorn, ale snaží se a svůj talent vybrušuje a ladí. Mezi jeho oblíbené žánry patří převážně metalcore a breakbeat.
Baskytarista Karel Kottner je společně s bubeníkem zakládající člen kapely. Nemá za sebou jinou zkušenost než právě The Streetfighters, tudíž snadno spočteme, že hraje na svůj nástroj rovněž necelých 6 let. Mezi jeho oblíbené žánry patří hlavně hard rock, electro a HC.
Kytarista a vokalista Vít Filipovský má za sebou několikaleté působení v lokální punk-rockové formaci Sněhové Jazyky, která chvíli fungovala paralelně vedle původních Streetfighter. Po jeho nástupu k The Streetfighters začalo pro kapelu období žánrové proměny završené přibráním současného zpěváka Michala Friedricha a natočením promo desky.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka byla pořízena ve studiu Biotech pod taktovkou Ecsona Waldese. Celé nahrávání probíhalo v poklidné přátelské atmosféře Ecsonova studia. Již během nahrávání jsme měli pocit, že deska bude v naší diskografii přelomová a myslím, že jsme se nemýlili. Nemůžu nikomu naše EP nutit a sebekriticky musím přiznat, že po důkladnějším poslechu vyleze na povrch větší množství rytmických i melodických nepřesností a také musím uznat, že každému nemusí naše směs HC, rock’n’rollu a metalu jít po chuti, nicméně nám se to líbí a jako celek na nás naše děcko „Until the End“ zanechalo jen samá pozitiva. Celé EP bylo vydáno se vzpomínkou na skvělého českého herce Tomáše Holého k 20. výročí jeho tragické smrti. EP jsme „vydali“ v nákladu 500 ks a to zejména k propagačním účelům. Snažíme se ho prodávat společně s naším merchandise na našem webu a na koncertech, ale zatím na odbyt moc nejde a to ani za symbolickou částku 100 Kč. Bohužel.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky / španělsky…, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Pro angličtinu jsme se rozhodli zejména kvůli zpěvnosti. Angličtina nám prostě přijde pro daný žánr lepší, jednodušší a zvučnější, ale v budoucnu se nejspíš opřeme o pilíř našeho mateřského jazyka, jelikož jsme zjistili, že angličtina v ČR prostě moc nefrčí. Španělská pecka „Chicas“ na CD je takovým zpestřením. Každopádně přinesla nám celkem dobré ohlasy, takže vidíme jako pravděpodobné, že se v budoucnu k nějakým jazykovým experimentům ještě uchýlíme. Autorem slov je kytarista Vít Filipovský a jako témata volí zejména drogovou problematiku, problematiku vykořenění jedince ze společnosti a samozřejmě ženský.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem veškeré naší grafiky je bratr našeho bubeníka Ondra Blažek, který se prokázal jako nepostradatelný „neviditelný“ člen naší kapely. Srší vtipem a nápadem a The Streetfighters bez jeho nápadů si již nedokážeme představit.

Které kapely patří mezi vaše vzory / zdroje inspirace?

Největší inspirací je pro nás určitě: QOTSA, Mastodon, RATM.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ano, třeba X-production a další menší firmy, ale zatím nic moc. Sháníme label, pod kterým můžeme nahrávat! V Čechách není taková podpora menších bandů a to nás trošku sere, ale my se tím nenecháváme odradit, máme totiž našláplej managment (smích).

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Nevíme přesně, deníček si nevedeme, ale určitě víc než stovku. Nejpovedenější akce, co se týče publika, byla určitě letošní a předloňská „Noc plná hvězd“ v Třinci a z hlediska párty byla určitě nejpovedenější akce náš křest z Demajou a Straight.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Máme pár kámošů ve Španělsku a ve Francii i v Anglii, ale zatím ještě nemáme vybroušeno tak, abychom oslňovali zahraniční publikum. Nicméně rádi bychom se jeli ukázat někam za hranice. Poznat nový lidi a vyzkoušet cizí publikum. Vidíme to v horizontu tak dvou let.

Plány do budoucna...

Plánů teď máme skutečně hodně. V první řadě nás nejspíš neminou další personální obměny, respektive nám asi přibude další vokál a možná, bude-li přát štěstěna, i kytara. Dále bychom rádi natočili videoklip a v neposlední řadě začneme připravovat další disk, který by mohl vylézt na světlo světa v roce 2012.

www.the-streetfighters.com
http://bandzone.cz/thestreetfighters

Zveřejněno: 20. 08. 2010
Přečteno:
3533 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář