Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

IKUINEN KAAMOS - Fall of Icons CD 2010

Pánové, to nemyslíte vážně! Za ta léta jsem si vypěstoval vcelku silný žaludek, ale to, co se událo ve stáji finské melodic death/doom nyní progressive partičky  Ikuinen Kaamos z finského Kuopio je tedy skutečně na pováženou. Vzhledem k tomu, že jejich minulé EP Closure mohu s klidem považovat za jednu z nejlepších nahrávek roku 2008, věřil jsem, že mne řadovka z roku 2010 s názvem „Fall of Icons“ nezastihne nepřipraveného. Zastihla. To, co se totiž strhlo v prvních vteřinách „Indoctrination Of The Lost“ totiž od počátku mířilo k jednoznačnému průseru, a ačkoliv se někteří fandové na last.fm snaží seč mohou popřít to, co se Ikuinen podařilo, je to tam, ať chcete, nebo ne a uslyšíte to během několika prvních tónů. OPETH WORSHIP JAK HOVADO. Omluvám se za náznak určité hysterie, ale tohle snad ani není možné.

Kdybyste vzali Fall Of Icons a zaměnili je za Deliverance, naprosto nikdo by si ničeho nevšiml. Nota po notě, postup po postupu, takt po taktu – jsou to Opeth na počátku 00’s se vším, co k nim patří – Pink Floydovskou atmosférou, vybroušeným poměrem mezi tklivými a death metalovými pasážemi, určitým progresivním feelingem, jenž je způsoben častými výlety do krajin 70 let. Čisté vokály v Åkerfeldově stylu, to je vážně vrchol! Poté přijde akustické vyhrávkové sólo a já víceméně rezignuji na další poslech.

To nemyslíte přeci vážně, tohle snad ani není pravda. Po tak osobitém EP, které notně kapelu posunulo vzhledem k debutu „The Forlorn“ a plně jim připravilo půdu  k zasetí správně osobitého zrní melancholického death/doomu přesně ve finském stylu s občasnými úlitbami švédskému tvrdému progressivu , dostáváme dlouhohrající načančané NIC, jež je pouze stínem osm let starého (vlastně) dokonalého počinu. Tak a dost i kdyby nahrávka byla sebelepší, tohle jsme již všichni slyšeli a já skutečně nemám, co dodat. Pusťte si buď Opeth nebo Ikuinen, obojí zní naprosto stejně, žel v tomto případě je poněkud jasné, kdo je pilný student a kdo se zapomněl naučit tak jen opisuje. Tak takhle tedy ne, přátelé. Worship ano, ale s rovahou..

Čas: 54:11

Seznam skladeb:
  1. Indoctrination of the Lost
  2. Statues
  3. In Ruins
  4. Condemned
  5. Apart
http://www.myspace.com/ikuinenkaamos

Zveřejněno: 06. 03. 2010
Přečteno:
3395 x
Hodnocení autora:
1 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 03. 2010 14:49 napsal/a bizzaro, marastjakcyp
tezko rict
neslysel jsem to, ale neverim, ze je to tak spatny :) proste prumerny album (pres kopirak)
10. 03. 2010 17:26 napsal/a DW
Mrknu
na to, až se dostanu do adminu.. 5 si nezasloužej :D Za co jako :)
10. 03. 2010 16:39 napsal/a bizzaro, marastjakcyp
a proc teda 1?
nemate moznost dat nehodnoceno? v tom pripade bych dal 5 jako prumer :)
10. 03. 2010 15:55 napsal/a DW
bizz
i diskuze je součást článku a když tu nemám možnost editovat tak většinou doplňky, škrty atp píšu do ní :)). Ale tak já vim že jsi \"bizy\" :)
10. 03. 2010 15:42 napsal/a bizzaro, marastjakcyp
neeee
tak za 1 to neni ani nahodou, svy kvality to ma, byt mozna kopirka. a udelat \"kopirku\" neni vubec jednoduchy. sice znam jen ty predchozi IK, kde je slyset i hojny vliv Emperor, ale 1? to neeee, to je nefer